.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Как се прави годеж?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    кога ще е сватбата?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Не зная как се прави годеж, но може ли да ти кажа нещо . . и аз съм октрила мъжа на живота си, но е рано за годеж дори след тези почти 2 години. А ти си само 9 месеца с нея не знаеш колко неща могат да се променят.Не искам да кажа, че задължително ще се откажеш след време ,напротив, и аз бях сигурна още след 4тия месец с моят приятел и се надявам да не се разделяте, но наистина избързваш.Може да я стреснеш По-добре не прибързвай На колко сте? Живеете ли заедно?
    ПС - когато живееш с един човек известно време чак тогава разбираш дали си допадате напълно

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    ми и аз не съм много на ясно,но мисля 4е има специални годежни пръстени.А ти може6 да измислиш интересен на4ин да и предложи6,за да бъде незабравимо Нпример може да гледаш някои филм има хубави и романти4ни идеии.Примерно да го сложиш в шоколадова бонбона...

Годеж:
    В днешно време годежът не е задължителен за сключването на брак. Това е първото място, където се запознават двете семейства. На годежа, момъкът заедно с родителите си отива да поиска ръката на любимата девойка. Освен родителите в дома на момичето с него отиват сестрата, брата, снахата и зетя. Младежът носи букета за избраницата си, за майка й и за другите жени, които живеят е същия дом. Носи се и торта, но някои спазват обичая и носят специално омесена пита заедно с бутилка с някакво питие.
    За годеж обикновено се отива вечер. По време на вечерята се водят разговори за сватбата и се уточнява датата, ресторантът, музиката, кумовете, шаферките и броят на сватбарите от двете страни.

Първия тост е този на бащата на момичето, с който той дава благословията на бъдещите младоженци. След него думата взема бъдещият младоженец като благодари за това, че тя е приела неговото предложение, като благодари и за получената благословия от страна на нейното и на своето семейства.

В днешно време младите не желаят да стоят дълго време годеници и затова се определя възможно най-близката дата, до която могат да се приготвят дрехите на младоженците, да се поканят гостите и пр. Един период от 6 до 12 месеца е чудесен като времетраене на един годеж. През това време бъдещите младоженци освен, че ще могат да си помечтаят как да изглежда техния ден, ще могат да планират по най-рационален начин бюджета си.
    Роднините и приятелите се канят на сватбата посредством покани, занесени лично или изпратени по пощата.

В навечерието на сватбата – две-три вечери преди нея, се правят ергенска и моминска вечер – изпращане от страна на приятелите на младоженеца и приятелите на булката.
    Младоженците избират кумовете си, ако нямат родово кумство или кръстник, който е кръстил младоженеца. Когато отиват да го канят, трябва да занесат бутилка с пиене, торта, кутия с бонбони, а за кумата – букет цветя.

Кумата е тази, която, заедно с шаферките и най-близките приятелки на булката, ще я забули, ще й помогне да се облече и приготви за сватбения ритуал. Кумата също е и тази, която разбулва булката, която се стреми да удари с воала натрупаните около тях моми и ергени. Когото удари, той пръв ще се ожени. А на излизане от църквата, тя е, която трябва да хвърля върху мнозинството жито и бонбони.

В днешно време приготвянето на булката за венчавка е сведено до съвсем практични неща – няма хвърляне на було, нито обуване на обувки от девера и т.н. Хвърлянето на букета е привнесен през последните години обичай. Булката е облечена и забулена с помощта на кумата и приятелки, които идват да я вземат младоженецът с кума и роднини. Възпроизвеждат се такива обичаи от традиционната сватба като криенето на булката, откупването и извеждането й.

Поливането на вода при извеждането на булката от бащиния дом се приема като пожелание за щастие и благополучие в живота на младото семейство.

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    Не искам да се заяждам и да го приемаш така, но нека говорим обективно.

Не е ли това http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#6409419 твоя тема от преди по-малко от месец И мислиш, че при написаното в онази тема вие сте готови за брак

Знам, че сега сте много влюбени, но светът не е розов, с един брак идват и много проблеми, задължения и т.н. Всеки си мечтае за съвместно бъдеще с човека на живота му, но защо избързвате Вие сте от 9 месеца заедно, не вярвам да я познаваш чак толкова добре. Ако наистина сте създадени един за друг ще бъдете заедно рано или късно, няма за къде да бързате.

Супер фен Аватара на FancyGirl
    Цитирай Първоначално написано от vesito13
    Не искам да се заяждам и да го приемаш така, но нека говорим обективно.

Не е ли това http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#6409419 твоя тема от преди по-малко от месец И мислиш, че при написаното в онази тема вие сте готови за брак

Знам, че сега сте много влюбени, но светът не е розов, с един брак идват и много проблеми, задължения и т.н. Всеки си мечтае за съвместно бъдеще с човека на живота му, но защо избързвате Вие сте от 9 месеца заедно, не вярвам да я познаваш чак толкова добре. Ако наистина сте създадени един за друг ще бъдете заедно рано или късно, няма за къде да бързате.

Най-точно и само като видя, че си написал "обичкам" ми става ясно...
    СЪБУДИ СЕ !
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

абе давай по скайп то сега така най модерно

Супер фен Аватара на galu6a
    то е твое рещение ,но според мен можеш даи направиш романтична речеря да й паднеш да колене и да и се обясниш в любов ,а след това думите "ще се омъжиш лш за мен"

но наистина на колко години сте живеете ли заедно
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Да... но просто искам да и предложа да видя какъв ще и е отговора аз съм преценил така.... и след предложението ми ще си говорим много и ще обсъдим всичко но въпросът ми е да ми помогнете да го направя по добре ???Да дадете идей как точно да го направя и какво още да и подаря на Свети Валентин освен пръстена и как точно да и предложа

Цитирай Първоначално написано от maniakalen
    Да... но просто искам да и предложа да видя какъв ще и е отговора аз съм преценил така.... и след предложението ми ще си говорим много и ще обсъдим всичко но въпросът ми е да ми помогнете да го направя по добре ???Да дадете идей как точно да го направя и какво още да и подаря на Свети Валентин освен пръстена и как точно да и предложа
    и аз още от сега започвам да се чудя какво да му купя
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Супер фен Аватара на FancyGirl
    На колко години сте ?
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

а бе.. я по-добре помисли преди да правиш нещо.. 9 месеца не е много време.. момичето може да те отблъсне.. и тогава помисли дали нещо няма да угасне и да усложниш нещата само..

по темата -

` - може да вземеш огромен букет червени рози и в средата една по-обемна роза.. и в нея да сложиш пръстена.. да паднеш на колене и да и поднесеш букета като разбира се да се вида пръстена , ане да вземе букета и да тръгне да те прегръща и айдее пръстена отиде.. не знам може да ти се стори тъпо предложението ,но .. тва измислих първо

Цитирай Първоначално написано от sunshinepp
    а бе.. я по-добре помисли преди да правиш нещо.. 9 месеца не е много време.. момичето може да те отблъсне.. и тогава помисли дали нещо няма да угасне и да усложниш нещата само..

по темата -

` - може да вземеш огромен букет червени рози и в средата една по-обемна роза.. и в нея да сложиш пръстена.. да паднеш на колене и да и поднесеш букета като разбира се да се вида пръстена , ане да вземе букета и да тръгне да те прегръща и айдее пръстена отиде.. не знам може да ти се стори тъпо предложението ,но .. тва измислих първо
    Благодаря ти много за идеята искам ей такива неща да ми предложите и което най ми хареса него да направя

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град

Re: Как се прави годеж?

Добър вечер на всички имам една молба който не може да ми помогне по добре да не спами само в темата за да се караме Та може би за повечето от вас въпросът е супер тъп.. но аз никога не съм се интересувал как точно се прави годеж . Та ходим с мойта приятелка вече 9-месеца и съм решил че тя е жената на живота ми а до колкото разбирам и аз съм мъжът за нея и искам точно на Свети Валентин да и предложа да се сгодим но не знам точно какво да направя ако може ми дайте идея как точно да го направя за да стане по добре .Тя носи сребро няма нищо златно има една гривна ланче и 3 пръстена така че мисля да и купя някакъв красив сребърен пръстен и някаква червена малка кутийка за него но дайте идеи от тук на там какво друго да и купя и т.н Ще съм благодарен на всеки един съвет от всички само моля без спам и обиди лека вечер и мерси предварително на всички .
    Явно си решил, но въпреки това ще се изхабя да го напиша. НЕДЕЙ СЕ ЖЕНИ още. Предполагам си около 19-22, особено щом пишеш в този форум. Рано е, бързо ще си омръзнете, сега се живее... Е*и, клати, учи, работи, устрой се и след няколко години мисли за женене.

Иначе за предлагане на годеж... не съм навътре, даже изобщо, но доколкото знам предлагаш и да се ожените, пък питай по-възрастните ти роднини как точно се прави тая магария.
    Temet Nosce

벨야카

Голям фен Аватара на revolver
    Цитирай Първоначално написано от FancyGirl
    На колко години сте ?
    И аз това се чуда !

На колко сте ????

Супер фен Аватара на nymphadora
    Повечето тук сме под 19 години-откъде да знаем как се прави годеж?
    Но пък има много филми-оттам можеш да вземеш идея

Голям фен Аватара на revolver
    Цитирай Първоначално написано от nymphadora
    Аз съм на 19

Супер фен Аватара на nymphadora
    Цитирай Първоначално написано от revolver
    Цитирай Първоначално написано от nymphadora
    Аз съм на 19
    ти си изключение

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    И аз съм изключение
    Освен това съм правила годеж
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от sunshinepp

по темата -

Благодаря ти много за идеята искам ей такива неща да ми предложите и което най ми хареса него да направя
    моля.. ако още нещо ми дойде по-интересно ще го напиша

Град
    В.Търново
    За момента можеш да направиш като мен.
    Аз и моето момче, от година и половина носим халки на лявата ръка, които си купихме от едно магазинче на морето. Абсолютно на шега беше, смях, закачки и лигавщини, но от тогава не сме ги махали от ръцете си..

Цитирай Първоначално написано от ShiZo
    За момента можеш да направиш като мен.
    Аз и моето момче, от година и половина носим халки на лявата ръка, които си купихме от едно магазинче на морето. Абсолютно на шега беше, смях, закачки и лигавщини, но от тогава не сме ги махали от ръцете си..
    да това е мт хубава идеяя

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си