- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- противозачатъчни
Здравейте![]()
Преди време пиех Линдинет 20,но имаше 2 странични ефекта-силна болка и гадене по време и преди цикъл и намалено желание за секс![]()
Някой,който има опит с контрацептивни хапчета може ли да ми препоръча други,при които да не се наблъдават горните 2 и напълняване? Чувала съм,че Ясмин са ниско дозирани,но много момичета казват,че им влияе на сексуалното желание..коетоо си е кофти. Споделете вашето мнение,какво сте пили и как сте се повлияли
![]()
п.с. на 19 г. съм
Здравей, аз близо 2 години пия противозачатъчни. Първо бях на Ясмин но са високо дозирани и вуйна ми ми каза че ако искам да имам деца след време по-добре да започна още по-ниско дозирани. От година съм на Три Регол и съм много доволна, не ми се появяват странични ефекти. Даже желанието ми за секс се е увеличило и бюста ми е понаедрял. така че...за мен тези са най-добрите.
Надявам се да съм типомогнала.
П.С. Забравих да ти спомена че са и по-евтини.... излиза ти около 4-5 лева на месец. А с Ясмина е около 15......
Момче съм нямам никаква идея.. но ходи на гинеколог 1 е при 1 момиче друго си е при друго![]()
Ясмин взимах преди и ми повлияха на сексуалното желание. Че даже започнах да имам трудности със свършването!![]()
Сестра ми ги приема от началото на половия си живот и не е получавала до сега оргазъм и прави секс 2-3 пъти в месеца (на 19 е!).
Изписани бяха от гинеколог.
Аз съм чела доста по темата и много жени се оплакват от намалено желание за секс или трудности при достигане на оргазъм (независимо от възрастта и хапчетата).
Несмятам да прибягвам скоро до такива хапчета и не смятам,че са необходими.Достатъчно удоволствие може да изпитва едно момче от секс и без да свършва в момичето.Чак такива превилегии няма да си позволя.Първоначално написано от Mademoiselle
Sleda ot liubovta
^ Боже Господи.. ти прочете ли темата изобщо?
Аз пия Линдинет 20 близо 6 месеца и страничния ми ефек беше само първите 2 месеца - гадене през нощта няколко пъти. Първият месец цикълът ми не тръгна много редовно, но се нормализира след това.Другото, което забелязах, е че първият месец бях супер изнервена и се чувствах като в депресия напълно безпричинно.
Откакто ги пия сексуалното ми желание е станало само по-голямо (не че вярвам да се дължи на тях :Д ). На всеки му влияят различно.Защо не отидеш при гинеколожката си, за да ти направи изследвания и да види кои са подходящи за теб.
Така или иначе сама не можеш да си ги купиш![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Аз взимах Линдинет 20 девет месеца, като страничен ефект гръдната ми обиколка се увеличи с 3 см (ама да ви кажа, бая личеше, нямаше мъж, който да не забеляза) . Спрях ги, защото гинеколожката ми откри изменена тъкан около маточната шийка, правиха ми биопсия и стигнаха до извода, че най-вероятно е причинена от хормоните. Тия дни ще ходя да ми я горят. Тази година съм абитуриентка и попитах дали би бил проблем, ако ги взема за 1 месец, колкото да не съм в цикъл по време на изпитите и бала, казаха, че не е препоръчително, каквато и марка да са.
Така че - ти си прецени, но все пак гинеколожка трябва да ти ги предпише, най-вече защото освен явни неразположения могат и скрито да ти причинят разни гадости. На мен изменената тъкан ми я откриха при профилактичен преглед, изобщо не съм имала оплаквания.
Първоначално написано от dark_angel3
+1Първоначално написано от AlokiNn
![]()
В даскало не са ли ви пускли от онези филмчета за противозачатъчни, където се казва че трябва да са предписани от гениколожката ви... Във въпросното филмче гинеколожката се хвалеше на пациентите си как цикъла и бил точен като "шевйцарски часовник", чувствала се много по добре, нямало странични ефекти и т.н. щото били нови противозачатъчните![]()
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
Аз пия Линдинет 20 от три години вече.Нямам никакви странични ефекти и съм напълно доволна от тях
Но най-добре посети гинеколог,за да прецени той от кои хапчета ще имаш нужда
Аз пия Милигест,но от скоро.Според мен тези странични ефекти ,които описвате са нормални.Това са хормони,те променят много неща и това си личи най-вече в началото на приемането им,защото огранизма още не се е регулирал.Относно депресивното състояние,това също е нормално,както и промяната в либидото.При някои то се увеличава,при други намалява.Все пак най-добре е именно поради тези причини противозачатъчните да се предписват от гинеколог,а не от вас самите.Ако все пак страничните ефекти продължават след две опаковки е най-добре да се допитате до гинеколога си и ако той реши,че трябва да преминете към друг вид,който ще ви понася по-добре.При мен няма такива проблеми.Чувствам се много добре,либидото почти не ми се е променило и гърдите са ми леко нарастнали.Това е всичко.И така по-добре Mademoiselle иди при гинеколог и се посъветвай по този въпрос там,защото както AlokiNn каза при едно момиче е едно,при друго е друго.Тук можем да ти дадем много мнения,но не е казано,че при теб ще стане по същия начин.Успех,дано намериш точните хапчета за теб!
Аз пия "Логест" от много време насам и съм доволна. То всеки гинеколог препоръчва хапчетата на фирмата, с която работи. При 3 гинеколога да отидеш, и тримата ще ти препоръчат различно. То те логеста имат същия хормонален състав като Линдинет 20, но са на друга фирма и аз лично си ги харесвам. Досега освен едно интерменструално кървене първите години, други странични ефекти не съм имала. А и на либидото не ми влияе. А, кофти ефект е, че не се овлажняваш като хората и лесно можеш да се протриеш. Но се зареждаш с лубрикант и си ти![]()
HardC0re and BDSM forever![]()
![]()
Отиди при гинеколог, той/тя ще ти каже какво да пиеш. Аз пия Ясмин от повече от година. При мен няма странични ефекти.
Страхът от промяна се дължи на вече постигната сигурност.
Аз пия същите хапчета като теб от 7 месеца и направо се шашнах като прочетох, какво ти се е случило, ще зема да си запиша час за профилактичен.. А иначе ефекта от тях беше увеличената гръдна обиколка и желанието ми за секс стана по - голямоПървоначално написано от mmrammstein
Доколкото съм чувала Линдинет 20 са с ниска дозировка
също като Ясмин. Най - добре иди на лекар, той ще предцени какви трябва да пиеш.
![]()
Първо,много благодаря на всички ви за отговорите по темата![]()
Второ,леля ми е гинеколожка и неин опитен и значително по-възрастен колега акушер-гинеколог ми предписа Линдинет 20,които ги пих към 10 месеца и споменах смущенията,които настъпиха при мен..Казах на леля ми,че пак ще почвам хапчета,но тя ми препоръча да заменя Линдинет-а с Ясмин,като ме предупреди,че на всеки организъм влияят различно,но е важно да са нискодозирани,защото все пак нямам 20 години,а и съм доста слаба като килограми. Така че мога да си ги купя сама,тя най-лесно ще ми напише рецепта като се спра на дадени хапчета,но трябва да ми дойде след няколко дни и не е лошо да побързам да си взема..Причината да пусна тема беше,че отворих няколко форума,в които негативите за Ясмин бяха в изобилие и реших да се консултирам с мацките тук
пак мн мерсии
![]()
хахах значи доста некомпетентно мнение изказваш.. дори момчето да не свърши в теб,1.винаги може да стане гаф,особено без никакви предпазни средства,2. презервативът не е надеждна защита от нежелана бременност иии 3!!!-в предекулационната течност също се съдържат множество сперматозоиди,а да не забравяме,че е достатъчен само ЕДИН за да станеш бъдеща мама..Първоначално написано от anichka12345678
Значи първо има голяма разлика между линдинет 20 и линдинет 30... би могла да ползваш 30... аз първо бях на 20, но започна да ми кърви, имало е и гадене, за наедряване не съм забелязала. Другото, което исках да ти кажа е, че всички противозачатъчни хапчета влияят по някакъв начин на сексуалното желание. Ясмин са най-високо дозираните хапчета на пазара в момента. Не ти ги препоръчвам. Това за напълняването според мен са абсолютни слухове и предразсъдъци, чети листовки - там пише всичко. Според мен е добре да минеш на 30 - ще се чувстваш по-добре, но все пак се посъветвай с гинеколог, както направих аз преди да започна 30. Успех!Първоначално написано от Mademoiselle
Liubovta...Tq zapo4va togava,kogato zaradi drug si gotov da izmeni6 na sebe si...
ами не знам,няма логика да се почувствам по-добре от по-високо дозираните,както са Линдинет 30 според мен,а и нали споменах,че съм малко килограми и изрично ми казаха,че трябва да пия възможно най-ниско дозираните..а за Ясмин много ме учудват твоите думи,аз съм чувала и чела тъкмо обратното-че съдържат по-малко количество хормони и са предназначени за млади момичета.. Днес ще се консултирам с друг гинеколог и ще пиша какво ми е предписалПървоначално написано от purple__love
![]()
Първоначално написано от Mademoiselle
не случайно ясмин са най-добрите хапчета на пазара... а най-добрите трябва да са най-високо дозорани, защото именно по-голямата
дозировка има по-голям процент да те предпази!
Liubovta...Tq zapo4va togava,kogato zaradi drug si gotov da izmeni6 na sebe si...
[/quote]
не случайно ясмин са най-добрите хапчета на пазара... а най-добрите трябва да са най-високо дозорани, защото именно по-голямата
дозировка има по-голям процент да те предпази![/quote]
Изобщо не си права!!Ако е така аз пия едни от най-ниско дозираните противозачатъчни и не съм забременявала. Колкото са по-високо дозирани толкова опасността от закърняване на яйчниците е по-голяма. Именно за това в Австралия на жените в менопауза им дават да пият Ясмина. Вуйна ми която е лекар там каза че ако искам да имам деца по-добре да мина на по-ниско дозирани. Пък и после като решиш да забременееш ти трябва мноооого време за да се "очистиш" от противозачатъчните.Освен това колкото са по-ниско дозирани толкова влиянието ми на другите системи е по-малко.
дозировка има по-голям процент да те предпази![/quote]
Изобщо не си права!!Ако е така аз пия едни от най-ниско дозираните противозачатъчни и не съм забременявала. Колкото са по-високо дозирани толкова опасността от закърняване на яйчниците е по-голяма. Именно за това в Австралия на жените в менопауза им дават да пият Ясмина. Вуйна ми която е лекар там каза че ако искам да имам деца по-добре да мина на по-ниско дозирани. Пък и после като решиш да забременееш ти трябва мноооого време за да се "очистиш" от противозачатъчните.Освен това колкото са по-ниско дозирани толкова влиянието ми на другите системи е по-малко.[/quote]
Точно така,суитиПринципно високо дозираните като Марвелон например ги изписват на жени,които са или над 30-годишни,или по-млади,но с наднормено тегло,защото слабите хапчета не успяват да ги повлияят и с две думи не им действат.
Аз се консултирах с опитен гинеколог и той ми изписа "най-новите и модерни нискодозирани хапчета" - Джас (смешно,но се казват така) иии сега ще ги почвам като ми дойдеНякой пил ли ги е или поне чувал ли е за тях?
Благодаря ти за подкрепата Mademoiselle. За твоите хапчета за първи път чувам,трябва да се разтърся или да подпитам да видим дали са хубави.
Аз съм на Джаз от 3 месеца, наистина са най-новите на пазара, в началото трябваше да си правя поръчки, просто ги нямаше по аптеките. Общо взето бях много наплашена от страничните ефекти, понеже за пръв път пия противозачатъчни, но странични ефекти почти нямаше. Е, бюста ми се уголеми и през първия месец ми казваха, че съм малко нервна, но това е нормално за всички хапчета. Не съм имала нито гадене, нито главоболия, не съм изпадала в депресии, не съм напълняла... доволна съм общо взето![]()
The madness that you feel will soon subside
So in a word don't shed a tear
I'll be here when it all gets weird
Между другото и аз като почнах да пия Ясмин /отначало бях на тях/ ии при мен бюста се уголеми, и доста бях нервнаПървоначално написано от lovely_b
![]()
. Но пък кървенето ми намаля значително. можеш ли да ми изпишеш лекарството с точното му название, интересувам се от новите лекарства и искам да прочета повечко за него. Мерси предварително.
Току що се информирах за Джаз и едно 90% от мненията на потребителките са негативни и имат какви ли не странични ефекти...![]()
За Ясмин пък четох скоро в един форум за няколко случая на извънматочна бременност...
Не знам и аз вече... Мислих да почна пак да взимам някакви противозачатъчни, защото е по-удобно, но колкото повече чета толкова повече се наплашвам...