- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Национална антиспин кампания декември 2009 г. – май 2010 г.
Също искам да вметна, че наистина инкубационният период е дълъг и може да минат и 10 години преди да развиеш синдрома, само че! това е вярно само ако вземаш медикаментите, които са създадени точно за да забавят процеса, да понижават вирусния товар и тн.
И тук отново се връщаме на важността на редовните тестове, ако не знаеш, че си заразен, няма да можеш да приложиш адекватно лечение и да живееш по-дълго.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
разумните и положително настроени към околните и живота - даПървоначално написано от StanSmith
но за съжаление има и случаи, при които болните се озлобяват към здравите, и правят всичко възможно "да заразят" колкото може повече хора
-> ТУК има материал на достъпен език по въпроса за разликата между ХИВ-позитивния (заразоноситела), и развилия симптомите на синдром (болния от СПИН), както и за терапия за забавяне на развитие на болестта
I'll take your brain to another dimension
Хора, прекрасно е, че разсъждавате, но (без да коментирам вярно/невярно) не мислите ли, че може и да компроментирате темата, защото се надявам поне да знаете, че проблемът с епидемията е сериозен. Т.е., не търсете под вола теле, за да кажете, че всичко е ок. И не тава дума за криене на факти, а за внимание да не се омаловажава проблема, понеже някой е намерил някаква си логика в нещо.
^Браво за материала.
активизъм/превенция; писане; музика
Факт е, че подрастващите в момента(и не само!) мислят, за забременяване но не и за тези толкова по-сериозни неща. Дори само да хвърлите едно око в раздел Секс ще ви направи впечатление, че проблемът им е не самия вирус ами забременяването. Колко тъжно.
Приятел, имаш ли НАИСТИНА идея за какво говориш?Първоначално написано от StanSmith
Познавам хора, които живеят с ХИВ. Макар те да са от тези, които действително са мотивирани и се борят за своите права и тези на себеподобните си, знам какво са ми разказвали и това да положително настроени да живеят достойно и смислено им коства страхотни усилия. Имам предвид, че постоянно се налага да се справяш с понякога досадни, а друг път направо нетърпими затрудения със здравето от всякакъв характер. По тази причина има още двойно повече хора, които се депресират и не излизат вече в "живия живот".
Затова и не мислете, че понеже има и "по-достъпни" инфекции, тази не заслужава внимание, щото можело да си живееш още много години. Може, наистина, но имате ли реална идея на каква цена?
Моля ви, не омаловажавайте проблема с неподготвени изказвания, колкото и да ви се струват логични!!!
писва ми от теб, винаги ми парафразираш думите,не съм писала никога подобно нещо! престани вече
StanSmith, със съвсем голяма точност мога да ти кажа какво знаят и какво не знаят младите хора. Те обаче са както главни актьори в този проблем, така и ключ към разрешаването му.
Да знаеш и да умееш да предпазиш себе си, значи да умееш да предпазиш и другите - това си е съвсем проста и зряла позиция, от която има нужда всеки човек и общество и която, ако е изградена през време на юношеството, ще създаде "човек-бариера" за епидемии от всякакъв характер. Т.е., ако се пазиш адекватно от ХИВ, ще си се опазил и от всичко друго. Големият проблем при ХИВ/СПИН е социално-психилогическия му аспект - свързан е с гигантска стигма и дискриминация, с двойно по-завоалирано и погрешно говорене на битово ниво и прочие, като всичко това води до глобалната епидемия, на която другите инфекции "не се радват" в чак такава степен. Дали е защото другите сексуално предавани инфекции са по-стари и по-познати, по сме свикнали с тях, дали е заради "доживотния" характер на вирусните инфекции - не знам, причините могат да се търсят на много места. Но е факт, че основният фактор, който усложнява проблема с ХИВ/СПИН е дискриминацията, пълния отказ да помислиш, че ти може да си от тези с "доживотната присъда".
И аз ще спусна малко "интересна" информация:
http://gopetition.com/online/32727.html
Това е петиция срещу едно държавно решение в Уганда. Президентът на страната, очевидно иначе манипулиран от много страни и след какви ли не социални и политически катаклизми, в момента е притиснат от UN и няколко други светони правозащитни организации да не допусне да се приеме закон, според който всеки с хомосексуална ориентация и особено носители на ХИВ ще бъдат осъдени на смърт.
Честно казано, не знам докъде е откарана цялата работа в момента, но искрено се надявам петицията да е успяла, защото подобни решения нанасят страховити удари върху борбата с епидемията на световно ниво.