- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бадемово масло за гъсти мигли
а от къде мога да си взема това рициново масло и ако може някой да качи снимка на шишенцето в което е
Аз се мажа от две години с рициново масло и определено има ефект.
От аптеката се взима.
To infinity and beyond.
от аптеката.. има различни марки съответно различни шишенца.. аз съм имала в едно кафяво и сега съм с едно прозрачно под формата на тия малките лакочистители
Какво представлява този крем, за какво го ползваш?
Аз ще бъда единствената, която ще те накара да пълзиш.
Още нещо преди да започне краят на срещата ни.
Аз ще бъда единствената, която ще гледа как падаш.
Някоя от вас назад писа, че подпухва от бадемовото масло..та да си знае, че има непоносимост към въпросното масло. Отоците около очите са сигурен признак за това.
Пробвай някое друго.
Значи, че като цяло имаш непоносимост към тях. Но примерно, ако си правиш маска на косата с други продукти и в рецептата има 1-2 капки бадемово масло- не е проблем. Просто не ги ползвай самостоятелно и директно върху кожата. За цялата коса 1-2 капки, заедно с други продукти- няма проблем.
Аз също имам непоносимост и получавам алергии към доста масла. Иначе съм привърженик на този тип ''козметика'', но за себе си почти нищо не мога да ползвам.
Последно редактирано от teddybearMV : 01-12-2012 на 19:18
Хм, не знаех, че имам непоносимост точно към тях.Четох, че такива подпухвания са нормални.
Подпухването около очите е отичане на очите- обикновено клепача и нослето, но там почти не се забелязва при леките форми. Отичането означава, че организмът ти реагира и това е неговата външна реакция. Задържането на вода в областта на лицето е сериозен признак за вътрешен или провокиран от външен фактор проблем. Няма нищо нормално в това.
Но си е твоя работа дали ще се мажеш или не, де.
Ясно! Мисля, че приключвам мацането с бадемовото и рициновото масло по очите.
Вече една седмица ползвам бадемовото масло и наистина има ефект с около 1 2 мм ми пораснаха миглите и забелязах че са ми излезли нови косъмчета!!
^ супер.. аз преди 1 седмица ги мажех с рициново масло и грам разлика нямаше ;д
Всъщност няма начин да са дръпнали 1-2 мм. за една седмица, това са мигли, а не гъби след дъжд. Може след дълго мазане, но да цапотиш 7 дни и да си фанатзираш. Освен ако не се ги измери мазни, тогава се изпъват и изглеждат по-дълги- както и с хубава спирала.
Четох, че от маслото от жожоба и пшеничния зародиш също има ефект. Аз отдавна си слагам в розовата вода жожоба, но мисля, че няма ефект. От вчера си слагам пшеничен зародиш - да видим какъв ще е ефекта, че явно наистина съм алергична към рициновото и бадемовото.![]()
Мен на два пъти от бадемово масло на косата започна да ми капе главоломно. Вече няма да го доближа до мене.
А пшеничния зародиш за какво се ползва пак ли за растеж на косата,мисли и вежди или за друго ??
Аз не съм ползвала рициновото масло , но от бадемовото има ефект при мен.Ето ти един съвет вземи си първо едното масло пробвай го ако няма ефект вземи си другото и ще разбереш дали има ефект.Може и при двете да има ефект пробвай!!
При мене беше рициновото, затова първо си купи едно ползвай го 1-2 седмици, ако не ти действа вземи другото..и така
Мерси r0si слага се само в краищата на косата нали,колко си го взе ??
Също така от къде си взимаш маслото от жожоба и за колко си го взе?
Смятам да го пробвам и се надявам да има резултат. Иначе съм чувала, че бадемотово масло помага и срещу мазна коса, не знам до колко е вярно, но и това ще проверя.
Аз слагам по цялата дължина пшеничния зародиш, но добавям към него лимон и вода, за да ми се оформят по-добре къдриците. Иначе се нанася като кристалите. Маслата на Икаров ги има в аптеките, забелязах че и в някои магазини за козметика също са ги пуснали. Пшеничния зародиш беше към 3лв (нямам точен спомен), маслото от жожоба го има за лев-два (30мл). Относно бадемовото - маски за суха коса си правя с него.