.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

ОСЕВА СИМЕТРИЯ ?!?!?!?!?

Такамм...днескаа взехме два нови урока по математика, не знам за къде се е разбързала мойта даскалица, ама в часа нищо не разбрах. А утре каза,че ще изпитва.Гадост! Та да не овъртам - Какво е това Осева Симетрия ?! Някой може ли да ми го обясни така по- простичко? Ще се радвам на бързи отговори! Поздрави

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    http://matematika.martinmarinov.info/index.php?no=22 - бих ти обяснила,но не ме бива много по обяснението
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на Chacho
    Ами осевата симетрия е тази, която е спрямо дадена права (ос), оттук и името й. Осева симетрия построяваш като спуснеш от дадената точка перпендикуляр към оста. Продължаваш тоя перпендикуляр и от другата страна на оста. Сега като имаш от двете страни стърчащи перпендикулярчета, взимаш от тази страна от която не ти е първоначалната точка, нова точка, така че новата точка да е на такова разстояние, на каквото е и първата. Ако построяваш симетрична отсечка, просто взимаш двете й крайни точки, Правиш симетричните и свързваш двете симетрични. За симетричен триъгълник - 3 симетрични точки, свързваш ги. Надявам се ако нещо те притеснява, погледни чертежа от линка които смайлз е дала. Дано съм ти помогнал.

Две точки, прави, фигури или каквото си измислиш са симетрични (осево) ако точката (точките) им са на равни разстояния от някаква права
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си