.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76
    capitalism has made it this way, old-fashioned fascism will take it awaaaaaaaaaaay!

hottie
    Guest
    [vbox7]http://vbox7.com/play:28619faf[/vbox7]

Хубаво, аз съм тракторист - и сега какво да правя - как да се реализирам на форумна почва?
    активизъм/превенция; писане; музика

Супер фен Аватара на ohluv
    Град
    Maina Town
    http://www.extremecentrepoint.com/?p=2952 Доста интересно сравнение.
    Creative Technologie

Супер фен Аватара на BlueAvalanche
    Град
    Delije sever
    Цитирай Първоначално написано от RatkoMladic88
    Цитирай Първоначално написано от BlueAvalanche
    Raybeez, виждам, спокойно. Просто ми втръснахте тукашните форумни нацисти, анархисти и какви ли не други младежи, на които им липсва внимание. Ако всичките форумни нацисти ги съберем без проблем може да се спретне една националсоциалистическа българска работническа партия, ама нЕма
    По-добре форумни нацисти, отколкото форумни хулигани като тебе
    Ебати тъпото изказване По-добре да не беше писал нищо Аз хулиган не съм, не съм бил и няма и да бъда.
    Jebem te u usta, jebem te u oko

bella ciao bella ciao
    jebeš beyonce i neke lady gage dajte trube i rakije!

чел съм го превода, но някак си не мога да го харесам. Иначе в една от всичките версии и на мен ми допада как звучи песента.
    jebeš beyonce i neke lady gage dajte trube i rakije!

В тоя форум... сме предимно почитатели (струва ми се)... абе... ясно на коя политическа система.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    В тоя форум... сме предимно почитатели (струва ми се)... абе... ясно на коя политическа система.
    Демокрацията?
    Grumpy old madman

Град
    Bitch, I live in a trash can !
    СтанСмит е така.. за науката дет' се вика ще ми дефинираш ли в няколко (твои) изречения комунистическата идеология ( не болшевишката, жокер )
    Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
    Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
    Ментално деформиран - черупка без душа.
    Животът си в клетка наричаш свобода.

Рисуваш картини с затворени очи.
    Живееш своя свят с розови мечти
    Ментално деформиран - черупка без душа
    Измамната реалност те води в пропастта.

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Демокрацията?
    Тъй кат' ми гледаш аватара Или пък веселите изцепки на колегите- съфорумци

На демокрацията е превърженик само момченцето с бараката на аватара
    Слушайте мама и тате!

45 години май не стигат на някои...
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus

45 години май не стигат на някои...
    м?
    Слушайте мама и тате!

Цитирай Първоначално написано от StanSmith
    като дете на глобализма Каниса е заблуден от всеобщата измама,че национал-социализма и комунизма са две страни на една монета...
    ма естествено, че те са коренно различни.
    Хитлер си няма нищо общо с лошите комунистчета изобщо.
    Не.
    Ама хич. Въобще!
    При едните си сателит, при другите колония (Според програмата на НСДАП - 25-те точки, граждани на Райха ногат да бъдат само хора с немска кръв. И арийци да се изкараме - няма да помогне.)

НСДАП изобщо не са искали одържавяване на предприятия, отнемане на земи (естествено за общото благо).
    Не са говорили за държавно образование и здравеопазване.

И странно защо в документа никъде не се споменава арийска раса, ами ГЕРМАНСКА.
    Комунистите говореха поне за славяни и не третираха грузинци, чукчи, и тн. народности като роби.

Но 45-те години се отнасяха към тоталитарен режим. Като гледам всички такива в днешния свят са цъфнали и вързали, а участниците в глобализацията линеят и са на смъртен одър.
    Grumpy old madman

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Коментара не е мой, но е изчерпва темата
    Веднага след края на Войната еврейската пропагандна машина,чрез двете си изчадия-Комунизма и Демокрацията, започва съзнателно и целенасочено да изкривява същността на националсоциализма и личността на Хитлер.Така се оформят два типа митологични образи.Комунистите показват Хитлер като маниакален убиец,жаден за власт човек,целящ да пороби света,зъл гений,който използва гигантската си мощ за разрушения и убийства.Придават му се свръхчовешки способности с цел да се възвеличае подвига на червената армия и лично на генералисимус Сталин. Демократите,изхождайки от собствените си слабости, го описват като психически неуравновесен,истерик,псих опат,с треперещи ръце,сексуално извратен, импотентен, дори хомосексуалист.Понастояще тези две представи са обединени и така се оформя съвременната Лъжа.Днес името на Хитлер предизвиква у различните хора различни асоциации.Най-плиткоумните знаят само едно-Хитлер е луд.Някои от тях изобщо не познават историята, не знаят дори кой е Хитлер.Това обаче не им пречи да знаят, че е луд.Впрочем те рядко тормозят крехкото си съзнание с такива сложни, пък и никому ненужни въпроси.При хората от следващото стъпало на интелектуалната стълбица възниква вече и въпросът с евреите.Хитлер е лош-избивал е евреите.А защо ги е избивал? Защото е лош. Това е тяхната логика.Така наречените средно интелигентни граждани намесват и ценности като хуманността, човеколюбието, някои са чели нещо повече за газови камери и т.н.Хитлер е убиец-казват те и не осъзнават, че така жестоко се самоoбиждат.Хитлер е убил 6 милиона евреи(по еврейски данни,независими няма!),а Сталин-20 милиона руснаци.Да,но сега Хитлер е олицетворение на злото а Сталин-историческа личност от средата на 20-ти век.Защо ли?Може би който убива евреи е убиец, а който убива руснаци,германци и т.н. е политик,държавник.Между другото Бухенвалд и Освиенцим са като увеселителни паркове в сравнение с архипелага ГУЛАГ.По интелигентните вече могат дълго да говорят за демократичните ценности,за липсата на разлика между комунизма и нацизма, за правото на съществуване на всеки народ,за толерантност,търпимост.....Т е точно това и правят-заливат ни чрез вестниците, телевизията и радиостанциите с тази помия.Средностатистически Българин няма и представа какво е това антисемитизъм, но знае, че това е най-лошото нещо на света. Излиза един "политик" по телевизията и заявява-"Ние (те!) ще се борим безмилостно с всички прояви на антисемитизъм и ксенофобия."А гражданина пред екрана очаква борба с бедността,безработицата,ко рупцията."Какво ли е това нещо-мисли си гражданина-което е по-лошо от глада и мизерията, та първо с него ще се борим, сигурно е нещо страшно"Тази категория хора искрено вярва в това, което пише и говори, затова го прави толкова убедено.Последната група-тази на най-интелигентните, е наясно как стоят нещата, но има интерес останалите групи под нея да продължат да мислят по този начин.А Хитлер си е Хитлер.Каквото и да се говори за него.Името му няма лесно да се забрави.Защото делото му е толкова голямо, че не може да бъде засипано с кал, колкото и усърдни да за противниците му.А кой знае-може един ден тези лъжи да бъдат разобличени.И тогава да разберем в какво време сме живели.Да разберем, че светлите идеали на демокрацията не са толкова светли и не са никакви идеали-това е най-тъмната и страшна тирания!
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

Град
    СтанСмит, не случайно те попитах.
    Знаеш ли къв е извода. Повечето от анти-комунистите днес всъщност изобщо не познават комунизма. А най-тъжното е, че повечето от анти-комунистите, които по своето същество са анти-авторитарно и анти-тоталитарно настроени са Хитлеристи, което е безумие.
    Не можеш днес да си анти-тоталитарно и анти-комунистическо настроен и да си Хитлерсит, защото Хитлер е най-големия тоталитарен водач на 20 век. Факт. И още нещо, което със сигурност повечето от привържениците на крайно дясната идея сте чували : Ако днес живеехме под Национал-Социализъм всички ние щяхме да сме в трудови лагери, не заради цвета на кожата си ами заради това че не спазваме всеобщия ред.
    Замисли се над тия много простички неща.

Абе, хора, живейте Тук и Сега. Хитлер го няма, Сталин - също. В този смисъл вече не би трябвало да ни вълнуват.

Като не ви харесва нещо в обществения и държавен строй днес, а постоянно говорите по такива въпроси, вместо по далеч по-земни, смислени, адекватни на възрастта, възможностите и т.н. и нз още как да ги определя неща - предлагате свое ново решение за промяна в статуквото и се борите за него. В противен случай си оставате празнодумци и оставате с опитите си да се самоизтъкнете с някаква сила на познанието и мисленето и идеите си, които обаче си остават написани във виртуалното.

Слезте на земята, сериозно. Не е нормално толкова да се вълнувате от тия въпроси, докато налице са ни къде по-житейски проблеми (в общуване, семейство, училище и прочие), които можем и трябва да решим сами първо, преди да бутаме държавите и политиката. Някак... не е логично.

Всичко това си е мое виждане, no offense, please.

Град
    ^ Добро.
    Не е лошо да се коментират подобни въпроси, но радикализираните виждания по подобни спорове говорят за много силно отдаване по тематиката, което от своя страна пък говори, че реално нямаме за какво друго да мислим. А това не е вярно.

Не те разбрах съвсем, извинявай.

Цитирай Първоначално написано от semantics
    Не те разбрах съвсем, извинявай.
    задълбаването в тези теми показва, че се мисли все още прекалено много за тях, което значи, че хората си нямат друга работа - което не е така - имат си. това искаше да каже. и го каза, де. кое не разбра ;д

Задълбаването в тия теми хем значи, че хората си нямат работа, хем те си имат друга работа в действителност.

Ок.

Каква е поуката от цялото нещо и връзката с моя коментар?
    Възможно е и аз да съм глупав, но все още не намирам какво го доказва.

Тоя глоблизъм със свободното движение на хора и капитали го чакаме да умре от повече от 2000 години.
    Исторически погледнато процъфтяват отворен към света държави, които се занимават с търговия. Примерно Римската Империя, или Китай, който до изолирането си в 14 век е най-развитата държава в света.
    Зао Европа го изпреварва? Отваря се към света . търговия, пътуване, по-голяма свобода на словото и науката.
    А едма изолирана от света Япония до 19 век няма някакъв особен прогрес. Но след като се отваря към света някак им потръгва.

И стига с това, че Хитлер е луд. Никой тук не е тврдял подобно нещо. На вас, ако нещо не ви отърва, то е евреищина, конспирация и тн.
    А конспирация ли е, че Хитлеровия режим е изгонил от страната ядрените физици, които по-късно създават ядрената бомба?
    Или че сляпо е подкрепял неуспешните танкове на Фердинанд Порше, които у носят огромни загуби на източния фронт?

А колкото до 25-те точки. Е па стига с това фалшификация де. Съвсем официален документ си е. От 20-те години. напълно в духа на времето. И типично по човешки превхврлят вината за загубата на войната на друг. А уж сме 21 век и се очаква да не мислим толкова елементарно...
    Grumpy old madman

Град
    Страстно село. :D
    Семантикс, Хитлер и Сталин не трябва да се забравят. За тези двамата трябва да се знае от най-ранна възраст. Знам, че сега Гьобелс, ще ме упрекне че, Сталин е убивал много повече хора от Хитлер, но това не го прави Хитлер по-малко злодей. А и между другото 300к не е малко. Та това е близо цял град.

Повече от фен Аватара на wilks
    Град
    SF
    ББ ходи в Израел.
    На пръв поглед нищо особено и интересно. Визити се правят всеки ден между всякакви държави.
    Но се замислих леко, навързах няколко факта, и ето каква история се получава.
    За първи път от 18 години български премиер отива на официално посещение там. Това ми се видя някак странно.
    Освен това медиите обявиха, че израелския премиер останал "много доволен", та чак обещал че ще върне визитата, като дал дума, че ще доведе със себе си и "израелския икономически елит - бизнесмени и предприемачи"
    Дали е случайно, и дали е имало причина цели 18 години да няма визити на такова ниво между двете държави. Дали българските държавници досега не са имали някакви конкретни опасения и причини да не ходят на посещение точно там?
    Ще дам само едно жокерче. Знам от сигурно място, че още отсега има огромен интерес и заявки от страна на евреите за изкупуване на големи парцели обработваема земя в някой от най-плодородните райони в Добруджа и Тракия.
    Всички знаем върху какъв тип земя е създадена еврейската държава - с изключение на крайбрежието 80% са камънаци и пуищинак, и как въпреки неблагоприятните условия са успяли да създадат и развият земеделски култури там - с много скъпи иновации и методи, разбира се.
    А сега си представете какво ще направят като изкупят "за без пари" нашия български чернозем.
    ...и как хляба в България ще стане 2 лева без да се усетим даже, и то с българско жито, но произведено от евреи

Историята с киселото мляко "Данон" също ви е добре известнa, нали
    А веднъж като стъпят тук легално и с "благословията" на правителството, нищо няма да може да им попречи да изкупят и малкото останали що годе работещи български предприятия.

ББ май отиде да ни продаде. Дано да не съм прав, и да излезе че съм се филмирал излишно.
    Ще стане ясно скоро.
    I'll take your brain to another dimension

wilks,
    ти осъзнаваш ли, какви глупости си написал?

1. може би фактът, че последните 18 години не е идвал израелски премиер тук се дължи на фактът, че един доста недолюбван политик имаше доста власт - именно Доган. На него ли трябва да благодарим за това, че е държал евреите настрани? Малко парадоксално стана.

2. Всеки българин дори от обща култура знае, какво е положениете с имотите в България и колко едри собственици има, които могат да финализират сделка в кратък период от време. Специално за Тракия е много времеемко да се купи голем парцел (дори времето да откриеш собствениците) и то не е съвсем изгодно. Защо - по-натам.

3. Ако донесат тези технологии, то нашето земеделие би следвало като цяло да дръпне и да предлага много по-конкурентноспособна продукция. Какво му е лошото? Че технологията е еврейска? Че то и ядрената енергия е такава

4. Цената на пшеницита на нашия пазар почти не се влияе от нашенската продукция, а от Украйна, която се наявява един от най-големите производители на пшеница в света. Тоест хляба никога няма да стане 2 лева. или поне докато евреите не изкупят Украйна.
    Ако нашенското жито му искат висока цена - купуваме украйнско. Май не си запознат, но нашите пройзводителите отчно от украйнското жито се оплакват.

5. Икономически е много по-целесъобразно да се купи земя (дългосрочна инвестиция) в Украйна, която ще се присъедини към EU, а и има доста по-крупни земевладелци.

6. Ако ще изкупуват българските предприятия, то не им трябва покана от Бойко. Нали има достатъчно евреи в банковия сектор в Европа, които да финансират подобни сделки?
    А всъшност, кои са тези предприятия?

7. Ситуацията с Данон е следната - Голям концерн срещу много малки производители. Данон може да произвеждат неща, които не са традиционни за българския вкус, но поне спазват доста по-високи хигиенни и качествени норми. Който е ходил в селската мандра знае за какво говоря.

А реално какво държавно имущество има да продаде Бойко? Кремиковци? Топлофикация? Тези трябва да плащаме, за да ни ги вземат.

StanSmith
    не искам сега да обяснявам за промяната на ценностите от "покорявай всичко по пътя си" през 15 век до сега, но Европа се променя. Ценности като опазване на природата сме ги научили от култури, които сме унищожили - индианците.
    Но ако днес хората са безмозъчни, какво да кажем за преди 200 години, когато не са зизлизали от родното си село и за най-умен е смятан попа?
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си