- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Нещо по литература
Абе имам едно въпросче.... Ще пишем теза на интерпретативно съчинение,но много-много не схванах как точно си пише........ Ако може да ми напишете няколко прости стъпки......... Мерси предварително!
Първоначално написано от http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35229
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Езък, че не е на хартия написано, бих си изтрил задника с това.Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
В есето може да използваш на който си искаш автор думите, че дори може само Вазов да цитираш. Най-много да покажеш липса на вкус, но не и да избягаш от формата на текста.
4 точка е най-пагубното за едно есе. Да задаваш поредица риторични въпроси е минус, но след това и да им отговаряш е глупост.
6. Заключението може и да липсва. Има ударни текстове, които не се нуждаят да повтаряш накратко казаното, а извода е явен и без да пишеш повече думи.
Есето е аргументативен текст, с ясно изразено лично мнение. Целта му е да убеди читателя в личната позиция на автора. В есето имаш огромна свобода на начина, по който ще пишеш.
А и помежду другото, интерпретативното не е Есе. ЛИС е и тезата се изгражда доста лесно, като дадеш отговор на въпроса или перефразираш твърдението (техника на обяснение) в заглавието. ЛИС-а е доста ограничен откъм свобода на писането в сравнение с есето.
Поздрави!
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мерси много! Прав си, че има разлика между есе и ЛИС!![]()