.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28
    Град
    V.Turnovo

Сертификати на Кеймбридж

Някой по запознат може ли да ми каже дали ми трябва първия сертификат за да взема втория?Или може направо на Advanced да се явя..защото според мен английският ми е на доста по високо ниво от това за първия..и няма смисъл да го вземам..

Мега фен Аватара на Chacho
    Може да се явиш направо на втория.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    +1 Така е.

Кой клас си?

Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    +1 Така е.

Кой клас си?
    Кого от двамата питаш?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Luscious_Heart
    +1 Така е.

Кой клас си?
    Кого от двамата питаш?
    Авторката

Град
    V.Turnovo
    Незнам защо ме помисли за момиче...ама както и да е 9ти клас съм... =]

Ааами съжалявам, по навик.
    И аз съм 9 клас и именно затова няма да взимам сигурно Първи сертификат, ами направо Advanced (ма още не се чувствам готова заради лексиката ).

Ако питате мен направо се напънете за Proficiency. А и ако имате планове да си ползвате скоро сертификатите, може да се пробвате на TOEFL или SAT, защото тези кеймбриджските нещо им не намирам приложението :X

Град
    V.Turnovo
    Аз TOEFL или SAT задължително ще взема...но според мен е добре да имам и някой от тези сертификати...в някои университети искат и такъв сертификат...пък и където и да отида винаги ще ми е в плюс

Очевидно не сте запознати с нещата Ако тези сертификати ще ви трябват да кандидаствате в университети(то аз не знам за какво друго може да ви трябват де)трябва да ги вземеш с оценка A или B (приравнено с бг оценките 5 или 6), което прави 80% успеваемост за оценка A. Имайте предвид че Advance изпита е изключително трудeн да се вземе с A, с B е доста по-възможно, но пак си е супер усилена работа има твърде много native фрази глаголи и изрази, което прави изпита доста труден за нас чужденците. Що се отнася до TOEFL-той като ниво е малко под advance и малко над First. Повечето университети не споменават advance изпита като критерий, понеже той е едно ниво над TOEFL и по подразбиране е ясно че този който е взел advance е покрил критерия за знание на езика. Имайте впредвид обаче че само за да се явиш на изпита са 300лв. без никаква гаранция дали ще го вземеш. Ако вземете advance той си остава до живот, докато TOEFL-a например трябва да се подновява на няколко години и отново струва от порядъка на таксата на изпита на advance. Повтарям advance е изключително труден изпит. Един приятел беше 11 клас се яви на него и едвам го мина със C (оценка 4) което е на borderline.
    Че какво му дреме на света за теб?
    Давам безплатни покани за l0ckerz.com.Който иска >>ЛС.

Цитирай Първоначално написано от Tukanemanikoi
    Очевидно не сте запознати с нещата Ако тези сертификати ще ви трябват да кандидаствате в университети(то аз не знам за какво друго може да ви трябват де)трябва да ги вземеш с оценка A или B (приравнено с бг оценките 5 или 6), което прави 80% успеваемост за оценка A. Имайте предвид че Advance изпита е изключително трудeн да се вземе с A, с B е доста по-възможно, но пак си е супер усилена работа има твърде много native фрази глаголи и изрази, което прави изпита доста труден за нас чужденците. Що се отнася до TOEFL-той като ниво е малко под advance и малко над First. Повечето университети не споменават advance изпита като критерий, понеже той е едно ниво над TOEFL и по подразбиране е ясно че този който е взел advance е покрил критерия за знание на езика. Имайте впредвид обаче че само за да се явиш на изпита са 300лв. без никаква гаранция дали ще го вземеш. Ако вземете advance той си остава до живот, докато TOEFL-a например трябва да се подновява на няколко години и отново струва от порядъка на таксата на изпита на advance. Повтарям advance е изключително труден изпит. Един приятел беше 11 клас се яви на него и едвам го мина със C (оценка 4) което е на borderline.
    Имам Advanced със B и още не съм му намерил приложение. TOEFL ми притрябва 3-4 пъти откакто взех кеймбриджския, но аз нямах такъв. Не че ще кандидатствам със моя, но ми трябваше за разни проекти.

Имам Advanced със B и още не съм му намерил приложение. TOEFL ми притрябва 3-4 пъти откакто взех кеймбриджския, но аз нямах такъв. Не че ще кандидатствам със моя, но ми трябваше за разни проекти.
    Мисля че не ме разбра. Искам да кажа че навсякъде където изискват TOEFl приемат и advance, поради простата причина че advance e по-труден.Може да не го обявяват официално, но е така. Питал съм учители и т.н. и съм доста сигурен че е така.
    Че какво му дреме на света за теб?
    Давам безплатни покани за l0ckerz.com.Който иска >>ЛС.

И аз съм 9ти клас и от сега се притеснявам за тея сертификати...апък трябва да го взема.... Може ли малко инфо, или поне ми кажете мога ли от някъде да намеря изпит от минали години? Също който го е държал, може ли да ми каже толкова ли е трудно?

Цитирай Първоначално написано от fluffka1
    И аз съм 9ти клас и от сега се притеснявам за тея сертификати...апък трябва да го взема.... Може ли малко инфо, или поне ми кажете мога ли от някъде да намеря изпит от минали години? Също който го е държал, може ли да ми каже толкова ли е трудно?
    Не е труден, но трябва да се свикне с формата. Те го промениха точно годината след като аз го държах, като го улесниха още повече, но намалиха малко времето.

Заповядай примерни упражнения

http://www.flo-joe.co.uk/cae/student...s/pt1index.htm

Цял тест е доста като количество да се пусне, не съм срещал в нета, но си купи някоя книжка. Аз учих по едни Ready for CAE учебници, с една тухла за учебник и едно тухлище за граматика. Там обаче има най-разнообразни упражнения, по формата на изпита и добре подредено. Учебника има много добри примерни writing-и и описания на форматите. Всичко стегнато, точно, ясно.

Натискайте на лексика, защото ако я имате нея гаранция сте издържали изпита. Аз отидох без да знам нито един формат на writing-ите и никога не съм писал домашни или пък да съм учил по нормалния начин. Очаквах да е много по труден.

Та това беше информацията за Advanced, а първия сертификат няма какво да го коментирам, той е боза.

А! И защо ТOEFL е предпочитан: Той е за време (2 години), с което гарантира, че нивото, което си показал на изпита е било достатъчно скоро, че да не си забравил що беше това Инглиш. Кеймбриджските са доживотни, но език толкова лесно се забравя, че в един момент може да се окажат неофициално невалидни. Поради тази причина на повече места изискват различни от кеймбриджските и TOEFL и SAT избиват рибата. На мен също ми казваха, че и тези са широко приложими, но уви. Една приятелка ходи 3 месеца след като си взе Advanced-а на IELTS, защото не я приемаха със CAE там където искаше. Сам се убедих, че е така и странично от темата давам съвет да не забравяте да си поддържате нивото.

Цитирай Първоначално написано от fluffka1
    Не е труден, но трябва да се свикне с формата. Те го промениха точно годината след като аз го държах, като го улесниха още повече, но намалиха малко времето.

Заповядай примерни упражнения

http://www.flo-joe.co.uk/cae/student...s/pt1index.htm

Цял тест е доста като количество да се пусне, не съм срещал в нета, но си купи някоя книжка. Аз учих по едни Ready for CAE учебници, с една тухла за учебник и едно тухлище за граматика. Там обаче има най-разнообразни упражнения, по формата на изпита и добре подредено. Учебника има много добри примерни writing-и и описания на форматите. Всичко стегнато, точно, ясно.

Натискайте на лексика, защото ако я имате нея гаранция сте издържали изпита. Аз отидох без да знам нито един формат на writing-ите и никога не съм писал домашни или пък да съм учил по нормалния начин. Очаквах да е много по труден.

Та това беше информацията за Advanced, а първия сертификат няма какво да го коментирам, той е боза.

А! И защо ТOEFL е предпочитан: Той е за време (2 години), с което гарантира, че нивото, което си показал на изпита е било достатъчно скоро, че да не си забравил що беше това Инглиш. Кеймбриджските са доживотни, но език толкова лесно се забравя, че в един момент може да се окажат неофициално невалидни. Поради тази причина на повече места изискват различни от кеймбриджските и TOEFL и SAT избиват рибата. На мен също ми казваха, че и тези са широко приложими, но уви. Една приятелка ходи 3 месеца след като си взе Advanced-а на IELTS, защото не я приемаха със CAE там където искаше. Сам се убедих, че е така и странично от темата давам съвет да не забравяте да си поддържате нивото.
    Много ти благодаря! Наистина ми даде доста полезна информация!

Аз съм 8 клас и миналата година се явих на FCE. Този сертификат не е толкова търсен и аз отидох само за да видя каква е обстановката най-вече за да не се стресирам като отида на Advanced.

Град
    V.Turnovo
    И как беше?

Като цяло не беше много трудно. Имаше само няколко по-гадни въпроса. Reading-а който най-много ме притеснява се оказа лесен. Още не съм си получила резултатите, но се надявам да не съм се изложила!

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    За нищо не ви трябват тези сертификати, освен, ако не сте решили да бачкате в Англия. За да имате някакъв шанс с тях ви трябва А на Advanced или B на Proficiency. Ако бях на ваше място и исках да кандидатствам за Англия, още от сега, вместо да си губя времето с разни сертификати, щях да уча за IELTS или TOEFL. Много по-важни и ценни са при кандидатстване. Колкото по-подготвени сте, толкова по-добре...Това е истинското сито.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    За нищо не ви трябват тези сертификати, освен, ако не сте решили да бачкате в Англия. За да имате някакъв шанс с тях ви трябва А на Advanced или B на Proficiency. Ако бях на ваше място и исках да кандидатствам за Англия, още от сега, вместо да си губя времето с разни сертификати, щях да уча за IELTS или TOEFL. Много по-важни и ценни са при кандидатстване. Колкото по-подготвени сте, толкова по-добре...Това е истинското сито.
    За това говоря. А и сертификати да вземете, ако са ви нужни за работа, така или иначе ще ви пробват на място уменията.

Град
    V.Turnovo
    Ами аз на там се ориентирам...да кандидатствам в Англия.Значи по добре да се готвя за ТОЕFL.Мерси на всички за мненията

в 10 клас сами през юни ще се явявам за fce и след това през лятото не знам кои курс да карам за toefl или cae koe e po-dobre парво да изкарам от двата. даите ми савет iskam da kandidatstwam w anglia

По принцип TOEFL, но ако си си харесал точно определено учебно заведение, провери какви сертификати приемат. 99% шанс е, че TOEFL важи.

Мисля, че това е правилната тема за въпрос - Chacho, amk933, изглежда сте се интересували от тези сертификати, та въпросът ми е адресиран към вас. Кой е по-полезен/лесен TOEFL или IELTS? За Европа става въпрос (Англия примерно).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си