По-добре спазвай съветите в подписа си И ако отговаряш на мой пост поне го прочети по-внимателно.
Не, вече десет пъти казах, че и мен ме отвращават тези неща. Но ако някой иска да ги чете аз твърдя, че да, ок е. Свобода на словото не се дефинира както им се иска на някои-с тяхната гледна точка за "приемливо" и "неприемливо". И няма такова нещо като "свободия", тъй като самата дума свободия е относителна. Тя носи различно съдържание за всеки човек и затова не се използва в правото.
И ще повторя за не помня кой път-книгите нямат ръце, нито разум, нито воля. Те не могат да наранят никого. Факт е обаче, че хората са жестоки по природа. И да, може би някои определени книги отключват тази жестокост у някои определени хора. Кого трябва да виним за това?
Разбира се, престъпникът. Ако забраняваме лоликона защото "може да предизвика желание за истинско изнасилване на дете" ние можем да забраним 90% от ВСИЧКИ книги-у някои се говори за убийства, значи могат да предизвикат убийство, у други-за някакви други престъпления и т.н. Тук не можеш да ме контрираш нито с достатъчен брой изследвания, които да ме оборват, нито с презумпцията че "да, ама те са гадни хора"-гадни хора са и дилърите, и корумпираните ченгета, и политиците, и още мноого, много други. Но живееш и се примиряваш с тях, нали?