Всичките тези заблудени хорица, твърдящи, че календара на маите показва края на света, много се лъжат !!! Знаете ли въобще кои са маите и какво всъщност представлява календара им ? Малцина от вас са запознати. Календарът не сочи край, а ново начало. Предсказанията на Ванга, Нострадамус, маите и още много древни цивилизации са много трудни за тълкуване и почти неразгадаеми за посредствения човек. Колкото до 2012 година .. ясно е, че ще се случи Нещо, но какво точно ще е то - не е ясно за никой човек. За край на света не може да се говори, особено ако се съди по календара на маите. Всъщност тази ценна информация, криеща този мистериозен предмет, е съвсем бледо позната на хората ! Неотдавна започнах да чета "Мистерията 2012". Очаквала съм от тази книга да ми каже неща, които и другите твърдят - край на света, разрушителни бедствия и т.н, но очакванията ми останаха неопровергани. Беше пълно със съвсем различна от очакваната информация. Тук става въпрос за нещо много по- задълбочено, велико и мистично от плоските твърдения, че през 2012 ще дойде края на света. 2012 година се намира точно в началото на календара:
Забележете - Големият край съвпада с Голямото начало !! (Погледнете го като часовник. Началото и краят се намират на едно и също място - дванадесетия час . )
Маите не предричат край на света, а пробуждане. Докато четох книгата забелязах многото илюстрации, изобразяващи най- различни същества и предмети. Доколкото аз разбрах става въпрос за смъртта на нещо зло за нас. За краят ... на нещо лошо и за началото на нещо ново, по- добро. Раждането на духовността, смъртта на алчността. И всъщност в основата на всичко не става въпрос за материялния свят и апокалиптичен край , а за промените, които ще настъпят с човешкия разум.

А колкото до тези жълти статии за пророчествата на Ванга и Нострадамус, НЕ ВЯРВАЙТЕ !! Пак казвам, тези предсказания не могат да бъдат разбрани от всеки, те не трябва да се приемат буквално. Ще направя кратка аналогия за пример: Когато сънувате нещо, съновникът не предсказва "да се случи всичко, което си сънувал дословно", а говори за вътрешни емоционални състояния изразени чрез най - аналогичния за подсъзнанието предмет. Ако сънувате, че летите, например, това не значи, че ще ви поникнат крила, а може би, че сте се освободили от нещо, което ви е подтискало дълго време и сега се чувствате свободен "като птица". Вземете предсказанието за един по- развит и усъвършенстван вид сън, не трябва да го приемате буквално. И всъщност едно предсказание може да бъде най- добре разбрано от човека чак след като то се случи.

Повечето от нас сигурно се плашат повече от природните бедствия, опасните катаклизми, които учените прогнозират. НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ! След Потопа (Библия) Господ е обещал, че повече няма да има такива разрушителни бедствия и в знак на обещанието Си, Той направил дъгата. Краят на земния свят ще е Второто Христово Пришествие , а кога ще е то знае само Отца и никой друг ! А не мисля, че ако се стараем да бъдем праведни и вярваме трябва да се плашим от идването на нашия Господ. А това може да е утре, може да е днес , а пък може да е и след 1000 години. Никой освен Той не знае.

Надявам се, че ненапразно отделих от времето си и успях да успокоя хората, които се страхуват от идната 2012 година.