- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Логически задачи :P
20... ако не са толкова не знам![]()
Хм.. не са ли 4 котките?
Срещу всяка котка има по една, защото гледат в срещуположния ъгъл.Пред всяка котка има по още 3, понеже стаята си има 4 ъгъла и като седиш в единия виждаш още три.
Оф, абе деа знамDD
ми да то по прос чоек от мен здраве му кажи ;d
Аз се сещам за нещо, ама ме е срам да го напишаНо ако не е то предполагам, че са имената, фамилиите по-точно xD
По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...
карал е в дясната лента![]()
не знамтая тема не е за мен видя се
![]()
не знам тъп съм ;d
Когато си при Архангел Михаил...xDИли е било през деня xD
Близо до един мост се срещнали безделник и дявол. Безделникът се оплакал, че е много беден. Дяволът му предложил: "Мога да ти помогна. Всеки път, когато преминеш този маст, парите ти ще се удвояват. Обаче всеки път, след като го преминеш, трябва да ми оставяш по 24 ст."
Безделникът се съгласил. Преминал моста 3 пъти, а когато погледнал в кесията си... там нямало вече нищо.
Колко пари е имал безделникът?
Ето една и от мен:
За нещастие се намирате в затвора.
За щастие ви е даден шанс да се освободите, ако изберете правилната от две врати.
За нещастие едната наистина ще ви отведе към свободата, но другата - право на гилотината.
За щастие един от пазачите е готов да ви помогне, като отговори на един въпрос.
За нещастие той или е от хората, които лъжат или - от хората, които винаги казват истината, но вие не знаете от кои е.
За щастие вие имате време да помислите.
За нещастие от утре той вече няма да работи в този затвор.
Ако зададете като единствен въпрос нещо от рода на: "Коя врата ще ме изведе към свободата?" вие въобще няма да научите, коя врата коя е.
И наистина, ако предположим, че вратата към свободата е дясната, пазачът-лъжец, ще ви посочи лявата, а пазачът, казващ истината - дясната.
Да, но вие няма да знаете на кого да се доверите и вашето положение няма да е по-розово отпреди да зададете въпроса.
Какъв е вашият въпрос ?
Коя врата би ми показал другия, ако го попитам коя е тази към свободата?
мда, това е верният отговор
![]()
Една лесна:
Илиян получава заплата 50% по-голяма от Петко. Мирела получава заплата с 250 лв. по-висока от тази на Петко. Заплатата на Милен получава е 1000 лв. Красимира получава най-висока заплата от всички. Петко получава заплата 200 лв. по-малко от Милен. Кой от мъжете получава най-голяма заплата?
Илиян?!? xD xD xD