.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Hybrid View

Град
    with Christopher Drew <3

Учене на думи??ПРОБЛЕМ!

Значи от първа година уча немски.
    Дават ни по 100 думи на ден и ми отнема часове ,за да ги науча.
    Заради това плс някой да ми каже накъкъв начин за учене на думи..
    Но не с писане [при мен не работи ;s ]

/плс не спамете!/
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Превод или правопис?
    Или и двете
    За превода, ги повтарях по няколко пъти и после ги пиша листи, запомнях ги.
    А за правописа, ги пишех по редове или ги изговарях по май си начин, което не е хубаво, но запомнях повечето..
    А без писане едва ли ще стане, освен ако имаш памет
    Вафла..

Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА
    Ви6 ся мойто моми4е ако не си родена зубър няма6 проблем преглежда6 ги един път няма да е кой зн колко трудно не вярвам 4е някой 6те ги е нау4ил вси4ките ти там като те изпитват 6си поглежда6 отнякъде туй онуй спх

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Мамайко .. Език се учи с писане и повтаряне на думите на глас... Капиш? Или си ги запиши на една мп3-ка и си ги слушай в движение..
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Голям фен Аватара на PurpleSand
    Цитирай Първоначално написано от elito0o0o0
    Мамайко .. Език се учи с писане и повтаряне на думите на глас... Капиш? Или си ги запиши на една мп3-ка и си ги слушай в движение..
    +1

Как мислиш да ги научиш без да ги пишеш?
    Ако трябва и по 10 реда ще ги пишеш докато не ги запомниш ...
    Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
    В кого да се вричам и приятел да наричам.

За всеки е различно. Аз си ги гледах и запомнях примерно на кой ред са в речника и се сещах каква беше думата.

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Направи си картончета с думи, от едната страна на бг от другата на немски и си ги гледай, например като пътуваш или докато чакаш някъде Или карай някой да те изпитва, става като игра. Аз така учех в подгответо.
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Аз лично с писане нищо не запомних миналата година ... естествено пишех ги .. нямаше как , проверяваха ни и т.н. ... но мога да ти дам лесен начин да запомниш дали са с der , die или das .Учителката , която ми преподаваше ни каза в речника думите с die да оцветяваме "die" с жълто , думите с das - das в синьо , c der - der в червено. Ако смяташ да ги учиш без писане ... това ще ти помогне в известна степен ... сега като ми кажеш някоя дума си я представям по цветове .. и къде в речника е ... сега например за мен думата "Tisch" е червена ... абе метода е добър .. аа иначе думите примерно аз лесно си ги запомням , само ако има някоя дума по трудна ... наблягаш на нея .. и така ... Надявам се да съм била полезна.
    ... Ако си готов да умреш,роди се! Ако си готов да живееш,бъди готов да умреш!

Повече от фен Аватара на mar7inaaa
    Цитирай Първоначално написано от MirCa1
    Аз лично с писане нищо не запомних миналата година ... естествено пишех ги .. нямаше как , проверяваха ни и т.н. ... но мога да ти дам лесен начин да запомниш дали са с der , die или das .Учителката , която ми преподаваше ни каза в речника думите с die да оцветяваме "die" с жълто , думите с das - das в синьо , c der - der в червено. Ако смяташ да ги учиш без писане ... това ще ти помогне в известна степен ... сега като ми кажеш някоя дума си я представям по цветове .. и къде в речника е ... сега например за мен думата "Tisch" е червена ... абе метода е добър .. аа иначе думите примерно аз лесно си ги запомням , само ако има някоя дума по трудна ... наблягаш на нея .. и така ... Надявам се да съм била полезна.

+++1 и аз си ги оцветявам и ми се набива цвета пред думата и по-лесните думи не ги пиша,но наистина някой по-дълги и трудни ги пиша ; ( иначе не става де ;д

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    аз повтарям думите на глас и понеже ни карат да си водим ре4ник докато ги пи6а ги позапомням (и като напи6а една я повтарям 5 пъти ).Според мен е невъзможно да нау4и6 толкоз думи за един ден.

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    Направи си картончета с думи, от едната страна на бг от другата на немски и си ги гледай, например като пътуваш или докато чакаш някъде Или карай някой да те изпитва, става като игра. Аз така учех в подгответо.
    Така е. Даже си хващай едно картонче, прочитай на глас какво е написано и после, пак на глас, си го преведи съответно на български/немски, зависи коя страна на картончето си прочела.

Супер фен Аватара на aloveyou
    Град
    Русе
    +++
    Добра идея..
    Щом си избрала да учиш нещо - бори се за него..
    Пишеш,повтаряш..Пишеш,повта ряш = докато ги научиш
    Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Продават в книжарниците /че и в по-големите "Всичко по левче"/ комплектчета от цветни бележничета, които в горния край на листчето имат лепило. Пиши върху тях думите, като за всеки род използваш определен цвят, и ги лепи на избрани от теб места.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на Infinity
    Цитирай Първоначално написано от someone_else_
    За всеки е различно. Аз си ги гледах и запомнях примерно на кой ред са в речника и се сещах каква беше думата.

Да , точно при мен положението е същото.
    Зрителната памет ми е на 6 отвсякъде , ако и твоята е така- възползвай се !

Град
    Galapagar

Re: Учене на думи??ПРОБЛЕМ!

Цитирай Първоначално написано от YourSupergirl
    Не работи,зщото не влагаш достатъчно усилия Кой знае как ги учиш... Ти какво си мислиш? Сигурно ,че ще напишеш думата 2 пъти и всичко ще ти влезне в главата ей така ..? Няма какво повече да ти кажа..

Re: Учене на думи??ПРОБЛЕМ!

Цитирай Първоначално написано от YourSupergirl
    Не работи,зщото не влагаш достатъчно усилия Кой знае как ги учиш... Ти какво си мислиш? Сигурно ,че ще напишеш думата 2 пъти и всичко ще ти влезне в главата ей така ..? Няма какво повече да ти кажа..
    Напълно съм съгласна с теб,думи се учат (според мен)само с ПИСАНЕ
    =]

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Аз съм в английска гимназия и в осми клас също взимахме доста думи, само че английски. И понеже там правописът е по-сложен от немския, налагаше ми се да ги пиша първите няколко месеца, да. Към 20-30 пъти всяка... После ме мързеше и не ги писах изобщо (като изключим дъъългите и трудните). В един момент усвоих голяма част от правописа на целия език, кое как се чете и т.н. Запомнянето става все по-лесно. Диктовките, които правехме, много ми помогнаха.
    А сега ходя на курс по немски при госпожата, която ни преподава и в училище, и нейната препоръка е да НЕ пишем думите просто защото всичко се пише така, както се чува. По принцип съм против прекаленото мързелуване, но на мен ми стига само да си ги напиша в речник с 2 графи, след което закривам немската част и превеждам българската в движение.
    Все пак на мен езиците ми се отдават много (за сметка на изкуствата ). Предвид факта, че не всеки е роден да учи езици, писането на думите многократно е добър метод. Но ако не четеш текстове и не пишеш диктовки, писането на думите по 50-100 пъти става твърде зубрашко и сухо учение.

Имай предвид, че немският е много логичен език и всичко е правилно и точно. Като понаучиш думите от първия скрок, няма да ти е толкова трудно с по-сложните.

Град
    Galapagar
    ^^ Госпожата ти е овца от класа! Кажи й ,че език се учи с писане,независимо какъв е той. На теб може да ти се отдават,но не си само ти. Капиш? Обаче тая учителка твоята е супер малоумна... Откъде са я изкопали, незнам.. Още й се чудя на горката..

и аз не мога да ги науча с писане, така им запомням само правописа (английския)
    За да запомня какво означават по-трудните си ги включвам в изречения, много ми помага ^^ или ги пиша на малки листчета и си ги преговарям, така ми е най-лесно ;D

а немския.. изобщо не ги пиша, мързи ме, а и правописа им е лесен
    за да ги науча също ги пиша на листчета (:

Голям фен Аватара на dimi93
    Ами вземаш един голям лист от тетрадка А4 и започваш да пишеш от началото на реда думата закриваш я и я изговаряш. Няма как! Това е най-лесния начин и ми е най-лесно да пиша думи, много по приятно е от физиката химията или информатиката!!! 100 думи ми сяка я пишеш по 10 - 20 пъти минимум и си готова... разбирам трудно е, но би трябвало половината от думите да са ти познати или да ги знаеш т.е. да си ги чувала от някаде.. нз
    Аз съм човекът, който те отвращаваше! Аз съм човекът, който седеше самотен! Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден! Аз съм човекът, който се давеше в презрение! Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение!

Мега фен Аватара на iiordanova
    И аз ги пиша. Пиша - повтарям .. /-/-/. На мен така ми е лесно.
    Някой думи по-кратки .. само ги повтарям и ги свързвам с някакво изречение.
    Но определено най-лесно ми е с писането.

Град
    Quelque part dans la ville pluvieuse
    Ох, ти си от най-тежките случаи... Тъкмо щях да ти предложа да опиташ с писане, защото при доста хора това работи успешно и точно тогава видях, че напълно го отхърляш като вариант. Пробвай само и единствено с повтаряне - аз така си уча думите по чуждите езици. Сядаш, изваждаш тетрадката пред теб, гледаш и повтаряш докато ги запомниш. На мен не ми отнема много време, защото имам фотографска памет, но не знам при теб как ще се получи. Пробвай, нищо не губиш.
    "Най-голямото невежество е да отблъснеш нещо, което изобщо не познаваш.” – Хорас Браун

Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    И аз ги пиша. Пиша - повтарям .. /-/-/. На мен така ми е лесно.
    Някой думи по-кратки .. само ги повтарям и ги свързвам с някакво изречение.
    Но определено най-лесно ми е с писането.
    И аз съм така
    =]

С писане става, мързел.
    You're beautiful. You're beautiful.
    You're beautiful, it's true.
    I saw your face in a crowded place,
    And I don't know what to do,
    'Cause I'll never be with you..

Град
    found myself in wonderland
    xaxaxaxax

Правила за публикуване