- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Могат ли един мъж и една жена да не си изневерят цял живот?
Аз съм убеден, че могат.![]()
Други мнения?
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
не могат
край на темата, изчерпа се![]()
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
Защити си тезата.Първоначално написано от kypo
![]()
Ти също.Първоначално написано от SWASTIKA
![]()
For you![]()
Skillet - Never Surrender
I miss you...
"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
А ако кажа, че всичко е до индивида, дали темата наистина няма да приключи без дори да има нужда да давам примери и защитавам тезата си ?
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Човек в живота си колкото и да е зле има ПОНЕ 2 шанса да бъде с някого. (секс). Ако наистина е адски зле и първият му шанс е на 25-6 години...и след 3-4 години му се отдаде друг шанс....човека няма и да се замисли дори да изневери.
Един нормален човек според мен е неспособен на тва да бъде верен "цял живот". Няма начин да не ти омръзне. Има начин да ти омръзне, когато вече си неспособен да :вдигаш самолета: и тогава...като се замисля тва си е живот без изневяра.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Също така и дефиниция на изневяра е редна.
Емоционална, физическа, дори мисъл хаотична за някой друг?
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
^^той е казал "изневяра", тоест "изневяра" по начина, по който ние разбираме думата.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
За мен има два варианта :
- Или не изневерява и сменя партньора на няколко седмици/месеци/години
-Или е с един човек, но изневерява
Причини :
В природата на човека е да търси винаги по-новото, по-доброто, по-хубавото, по-предизвикателното.
Защо всичко трябва да се свежда до изневяра? Някак си не е достойно.Първоначално написано от hottie
В природата на човек няма заложена такава черта.
Edit: Ако мислиш да изневеряваш, не създавай семейство, защото рано или късно, може да го загубиш.
А пък, ако всички мислеха така, едва ли щеше да има семейства...
Ако я няма заложена в природата му, как я придобива тогава? Защо някой би изневерил? Защото съседа го прави?Първоначално написано от SWASTIKA
^няма и заложена да обича, ама добре че е добрият Бог и ни е създал да се борим за нея, и да я правим, колкото и да е трудно.Първоначално написано от SWASTIKA
Напоследък почвам много да се вживявам в библейските историйки - че сме създадени шибано грешни, така че винаги да грешим.
Просто в така перфектния ни свят явно Господ си е оставил ръцете. Само щото някви яли от няква ябълка...
На мъжа не му е заложено да е верен. На жената също не й е.
Ето тва ни е природната черта, SWASTIKA. Грешна.
Ама тук се намесва ВЯРАТА, нали уж с нея можеш да постигнеш всичко. Като казвам "вяра", не я разглеждам единствено като религия и т.н.
Така че, като опитваме, можем и да сенаучим някога да обичаме. Съответно да не си изневеряваме![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Защото така му харесва?Първоначално написано от plmn
Защото така е преценил?
Баща ми и майка ми са заедно от 21 години и не са.
Добре тогава, да започнем по-отдалеч. Защо реши, че тази черта не е заложена в човека? Кои черти са заложени във всички, кои само в отделни личности? не мислиш ли, че подобно заключение е прекалено крайно и генерализиращо?Първоначално написано от SWASTIKA
Малко ми е глупаво да се обяснявам в 1 вечерта, но ще се опитам да ти го обясня по - сбито.Първоначално написано от plmn
Говорим за черта на човек, нали? Понятието човек обхваща всички хора, поне в този случай с чертата. Щом казваме, че е характерно за човек да прави така, значи казваме за всеки един, както правим пример с някое животно...
"В природата на човек" е понятие, което се отнася за хората, а обяснението ще го дам като пример:
В природата на човека е като го напъне, да иде и да го тропне в тоалетната. Това се нарича природа.
Нещо, което имаш избор да го направиш или да него направиш, не може да наречем природа.
Когато те напъне, ще го стискаш ден два, три, максимум 5-6 и после ще трябва да раждаш, вместо да с*реш, но пак ще идеш. Точно тук е разликата.![]()
Поздравления.Първоначално написано от 1n5ub0rd1na73
![]()
може и да не спят с други хора, но със сигурност ще имат такова желание рано или късно.
аз не мога да си представя цял живот с един човек, не знам.
Аз не твърдя, че изневярата е в природата на човека. Никога не съм казвала това. Твърдя, че е в природата на човека да търси по-доброто, по-хубавото, по-зкушаващото, по-ново и т.н. И как се достига до там? Или чрез изневяра или чрез смяна на партньори.
Т.е. за мен мъж и жена не могат да са заедно(само двамата прекалено дълго време И да се обичат страстно. Могат да са 30 години, да са се примирили и да са си приятели. Но като любовници - не.
^^само дето не всичко е в секса, а ти го поставяш като определящия фактор в 30 годишната (или колкото и да е дълга) връзка.
А за това, че търсел по-доброто и по-съвършеното - когато си го намерил вече, няма 'по-' от това.
Не всичко е сексът, но е половината от връзката. Не може двама души да се разбират само на думи и разговориПървоначално написано от machoka
И при двата случая(разговорите и сексът) това омръзва в един момент. Да, трябва да се разнообразява, но до кога?
Наистина ми се иска да е обратното, но за съжаление не го вярвам.
Който каквото ще да кава, но не ни е заложено да сме моногамни. А и най-вероятно на повечето хора, щастливо женените им родители са изневерявали на даден етап от съвместния си живот.
Пък и честно казано след 20 години не ми се вярва някой да изпитва силна страст към партьора си, по-скоро доверие, привързаност и тн. Дори и да обичаш човека до теб не виждам нещо особено нередно в това да разнообрзяваш сексуалния си живот от време на време, стига да не са намесени чувства.
да и аз така ги виждам нещатаПървоначално написано от hottie
Въпрос единствено на принципи и нищо друго. Не е задължително нито да си верен до гроб, нито пък е задължително да изневеряваш.