Добър ден
Пиша Ви, защото се убедих, че сте компетентни по всякакви въпроси, а аз се нуждая, от някой, който малко да ме ориентира.
Реших, че искам след като завърша 12-ти клас да запиша висше в НВУ, НО за съжаление нямам почти никаква информация. В сайта четох, но почти нищо не ми стана ясно. Та към същността на проблема...
1. Харесаха ми тези специалности: "Стопанска логистика", "Национална и регионална сигурност" и "Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи", но честно казано изобщо не знам какво се учи, каква мога да стана след като завърша?
2. Не разбирам каква е разликата между обучение на курсанти и обучение на студенти. По-точно какво е това обучение на курсанти?
3. Много ли те натоварват физически и психически в този университет?
4. Много ли се учи? Не, че имам проблем с ученето. В училище имам хубави оценки, но просто ми се ще в университета да не ми е чак толкова натоварващо.
5. Има ли голям наплив на желаещи за този университет? В смисъл има ли шанс да вляза или е много малък?
6. Условията в общежитието, столовата, ако щете и в самия университет как са?
7. Като цяло какво е мнението Ви за НВУ?
Това е засега, ако се сетя още нещо, ще ви питам. Надявам се да ми помогнете. Благодаря предварително!