Здравайте! Не съм сигурна, че това е точният раздел и може би има много такива други теми (търсачката не ми работи..), но няма да увъртам и ще давам направо.
Искам да си пробия езика. Болка, подувания.. надявам се да ги понеса. Има ли опастност от самото пробиване езикът да се възпали и инфектира или това е от неподдържане на 'хигиената на обецата'.. да се почиства със спирт, самата дупка да се жабурка с течност, която да я прочисти ..
Моля ви, разяснете ми цялата 'теория' на този вид пробиване.
ПП. Ще се надявам на отзиви на тийнове, пробили езика си.![]()
Една бивша съученичка си проби езика в 6-ти клас. В началото доста я болеше от подуването, не можеше да яде и да пие, кофти чувство. После се свиква. Нормално е да изпиташ болка, може и да се инфектира, но ако спазваш хигиена - както ти обеснят, не би трябвало да имаш проблеми. Най-лошото е, че след време може да изгубиш чувствителността на рецепторите си.
Оо и аз МНОООООООГОООООООООО искам да си пробия езика...
Хипер готино е![]()
![]()
И аз искам, и това лято ще си го пробияя !!! :P
Това може да ти е от полза..
Най-срещаният пиърсинг на езика е този, минаващ през центъра му. Поставянето на този пиърсинг е много по-сложно от други, защото, както всички би трябвало да знаят, езика е мускул, а също така и през него минават вени и нерви и ако те бъдат засегнати, може да се стигне до фатални последици.
За да избегнете този риск, ПРОБИВАЙТЕ СЕ ВИНАГИ ПРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В СТУДИА ЗА ПИЪРСИНГ.
Напълно заздравява за: от 4 до 6 седмици
Не забравяйте, че ако сте решили да си пробивате езика, болката не трябва да ви стряска, защото тя е временна и напълно нормална. Нормално е също многото отделяне на слюнка и фъфленето в първите 1-2 седмици, това се дължи най-често на дългата обица, която след заздравяването може да бъде сменена с по-къса. Подуването също е нормално, просто така реагира езика. Храненето в началото е трудно, но с времето всичко се оправя.
Грижи
Пиърсингът заздравява напълно за 4-6 седмици. Грижата е малко по-сложна от необходимата за останалите видове пиърсинг, защото през него минава всичко което попадне в устата ви, включително храна и пушек. Затова се препоръчва в периода на заздравяване да не се пие алкохол, да не се пуши и да не се прави орална любов. Задължително е използването на противовъзпалително медикаменти, като например Sandrin и Biodent.
- 5 mm
- 4.1 mm
![]()
Дрън-дрън
+ промива се със сандрин след всяко хранене.
+ избягва се алкохола , оралната любов и целувките поне първите 3-4 дена.
(:
УЖАССПървоначално написано от nyxu
![]()
![]()
![]()
НИКОГА НЯМА ДА СИ ПРОБИЯ ЕЗИКА
![]()
![]()
![]()
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
хахахаха Много барзо се откзаПървоначално написано от SkiCatA
![]()
![]()
There's no sunshine in the city
That's the way it's going down
People kill and people dyin
Виж Ме:P
А аз колкото повече гледам тези снимки, толкова повече ИСКАААААААААААААААААААААА ААМ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Дрън-дрън
Аз нямам но от приятели знам че първите няколко дни (май зависи от човека колко дълго) ти се подува и не можеш да говориш много добреиначе за хигиена поддръжка и т.н. доктора който ще ти направи пиарсинга ще ти разясни
![]()
Понякога поставяме стени около себе си не, за да отблъснем хората, а за да разберем на кого му пука достатъчно да ги разбие
олеее и аз никога не бих :д някво гнусно ми е нзз ;д;д
но от друга страна е супер нестандартно хахаха
аз иначе познавах една прителка , която дупчеше на целия квартал с няква игла :д хах
На брат ми му е пробит езика..И всеки път като го питам ми казва че не го е боляло..
И аз много искам ама съм малка..На 12 съм..Като стана на 13-14 за рожденния ми ден ще го "продубча"..
![]()
![]()
♥ ♥ ♥ F.Torres ♥ ♥ ♥
Хубаво е,и аз ще се дупча,но наистина има опасност от инфектиране,да не говорим за по-лошо - да се засегне вената,с която усещаш вкусовете,при което за цял живот изгубваш усещанетаа си е опасничко..
+1 Не се бях замисляла за тва..!Първоначално написано от bloodymirror
![]()
♥ ♥ ♥ F.Torres ♥ ♥ ♥
Винаги има опасност..Много е гадно ако после цял живот не усещаш вкуса на храната заради едно продупчване...
Иначе е яко ама и за зъбите е вредно междудругото... човек като си играе с обицата то желязото се търка върху зъбите и разваля емайла....
![]()
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Ади ощи гадни причини да неси слагаш![]()
There's no sunshine in the city
That's the way it's going down
People kill and people dyin
Виж Ме:P