.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Голям фен

Свалене на диоптър

Някой знае ли упражнения за сваляне на диоптъра ... наистина е много важно ... очите ми са доста отслабнали ... четох за масажи в началото и в края на веждата и също под окото ... по колко пъти трябва да се правят на ден и има ли ефект ? ... знаете ли други упражнения ? ... наистина много се притеснявам ... нося и очила, но не постоянно, а вече не познавам даже хората на малко по - далечно разстояние ... моля ви, ако някой знае такива упражнения, да ми ги сподели и да каже дали има ефект

Re: Свалене на диоптър

Цитирай Първоначално написано от darka1
    Някой знае ли упражнения за сваляне на диоптъра ... наистина е много важно ... очите ми са доста отслабнали ... четох за масажи в началото и в края на веждата и също под окото ... по колко пъти трябва да се правят на ден и има ли ефект ? ... знаете ли други упражнения ? ... наистина много се притеснявам ... нося и очила, но не постоянно, а вече не познавам даже хората на малко по - далечно разстояние ... моля ви, ако някой знае такива упражнения, да ми ги сподели и да каже дали има ефект
    Колко ти е диоптъра?

Има упражнения, цяла система дори, на Норбеков - руски доктор. В интернет ги има, най-общо казано са движения на очите наляво-надясно, в кръг, 8-ци и т.н. "Оздравяващи курсове" на Норбеков - в България ги има, и съм чел, че при доста хора са работели. При мен лично - упражненията дадоха лек резултат след 1-2 месеца, но като през това време не носех лещите. Иначе аз очила не съм носил.
    Съшо е важно как си прекарваш деня - ако гледаш постоянно на близко пред себе си - в монитора или в книга, това не спомага изобщо за намаляне на диоптъра. Важно е да се гледа надалеч, да се фокусират обекти на различни разстояния.

Както и витамините - моркови, разбира се - помагат. Геритамин от аптеката - витамин А и Е наедно.
    Успех ;p

Голям фен
    Мерси много .. ще видя за тези упражнения ... а диптърът на едното е 3.00, а на другото е 1.50

Голям фен
    Еми аз съм на 14 и проблемът е, че не виждам добре надалеч .

Щом си на 14, имаш още доста време, докато очите спрат да се развиват бързо - горе долу до времето, когато спреш да растеш - 19-20 години. Така че най-вероятно ще продължава да расте диоптъра, но ти можеш да го позабавиш поне ;р

Голям фен
    носих очила от 2ри клас до април месец 2009г. Когато отидох на преглед 2008 лекарката, при която ходих през всичките години, ми каза, че нямам подобрение няма и да имам и че най вероятно ще си ги нося цял живот на следващата година трябваше да отида на контролен преглед, но този път отидох при друг лекар, който използваше друга методика на преглеждане и тя ми каза, че имам 100% зрение и нямам нужда от очила

упражненията, които ти препоръчаха по-горе са добри и ти препоръчвам да прочетеш книгата и да ги правиш. Зрението се мени до 18-та ти година до тогава може да получиш подобрение, разбира се трябва да щадиш очите си (по-малко сол, по-далеч от екрана) Ходи на преглед поне 1ж годишно и използвай хубави стъкла за очилата

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Аз имам диоптър -0.5 на двата фара (ако ти си късогледа, пиши диоптъра си с минус отпред!), като в комплект и лек астигматизъм. Но не си купих очила. А книжката на Норбеков я имам отдавна вкъщи и я чета в момента дори. Всички ми казват - за такъв малък диоптър и без очила ще мина.

Тъй че прилагай очната гимнастика. Има и в някои книжки за йога също. Абе квото и да правиш, от полза ще ти е. Успех!

Голям фен Аватара на the_best_f
    Град
    на борда на "Черната перла"
    "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата" - Мирзакарим Норбеков. Цената на книгата е 7,90 лв. Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си