.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Англииски СПЕШНО!!!

не е спешно успокоите се трябват ми фрази на англииски ама яки фрази мн ми трябват

моля без безсмислени коментари чрез които да ми обяснявате колко съм тъп или неграмотен а 2рото е от фонетиката която ползвам ...

П.С. аа замалко да забравя моля и без OFF TOPIC

Фен
    Град
    Sofia
    Кви фрази бе батко? Дай по-точно. "фрази" вика...
    Яжте вафла "Мура", за да ви порасне носа !

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Фрази? Какви фрази точно? Някакви лафчета или идиоми???

ми да кфито и да е фрази няма значение кви са

за какво ти трябват, поне да знаем г/д к'ви трябва да са.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от auraX
    ми да кфито и да е фрази няма значение кви са
    Има бая голяма разлика между don't get fresh with me и born with a silver spoon in his mouth....

За какво са ти? Каква стилистика? Едно е да си пишеш с някое другарче във фейсбука, друго е да пишеш есе...

Идиоми ли ти трябват или някакви лафчета...

Мега фен Аватара на Chacho
    Извинявайте, че ползвам темата, но може ли и малко глаголи да ми пуснете. Мерси предварително.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

It rains cats and dogs! .... ако се брои...
    След бури - мир и тишина,
    след нощ - безбрежна светлина.
    Над равноширнатия път
    лучите вихрен танц въртят -
    път царствен царствено поел,
    високо плува горд орел.
    ...
    Утро - Димчо Дебелянов

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Извинявайте, че ползвам темата, но може ли и малко глаголи да ми пуснете. Мерси предварително.
    Какви глаголи???

Просто глаголи или така наречените phrasal verbs, които са знак за изключително ниска езикова култура...

Мега фен Аватара на iveetyy
    Град
    София
    глаголи ?
    омг.
    to run
    to fly
    to jump
    to speak
    to recognise
    to imagine
    to become
    to read
    to write
    такива ли ? ;д

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Какви глаголи???

Просто глаголи или така наречените phrasal verbs, които са знак за изключително ниска езикова култура...
    Такива като във фразите
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Е*ати неориентираната тема

Голям фен
    Какви глаголи???

Такива като във фразите
    Недей така, че не се разбира кога говориш сериозно и кога е на бъзик, че току-виж сега някой изсипал 40 глагола от сорта на 'run', 'jump' , 'speak'

Голям фен

Re: Англииски СПЕШНО!!!

не е спешно успокоите се трябват ми фрази на англииски ама яки фрази мн ми трябват

моля без безсмислени коментари чрез които да ми обяснявате колко съм тъп или неграмотен а 2рото е от фонетиката която ползвам ...

П.С. аа замалко да забравя моля и без OFF TOPIC
    ^ Теглиш си филми/сериали по твой вкус, които ти пасват на характера,настроението, ежедневието и теглиш и английски субтитри. После пускаш, гледаш и слушаш лафовете на героите : ) !

ми фразите ми са да ги пиша на скаипа шото не ми хрумват никви на мен ...

Голям фен
    ми фразите ми са да ги пиша на скаипа шото не ми хрумват никви на мен ...
    Ох, а защо трябва да имаш нещо там ?! Окей, хубаво е, ама не може ли да си го измислиш, да изразиш себе си, това което чувстваш или съвсем обикновенно нещо.

Например "В петъка ще си изкараме страхотно" звучи много по-добре от някоя банална фраза.Сигурно, ако си преровиш списъка от 300 потребители,от които пишеш само с 30 редовно ще намериш още 5-6 със същата фраза ...

Пиши 'thoughts' в гугъл и ще ти излязат ...

Предлагам за да не се мъчиш да пишем вместо тебе в Skype

Супер фен Аватара на someonerandom
    Май има предвид мъдри мисли на английски или нещо такова

Фен
    Град
    Sofia
    Phrasal verbs са знак за изключително ниска езикова култура!? Само аз ли не съм съгласен? А към автора: He wrapped himself in quotations-as a beggar would enfold himself in the purple of emperors./We have forty million reasons for failure, but not a single excuse./Life is like a grindstone: Whether it grinds you down or polishes you up depends on what you’re made of./To live is like to love-all reason is against it, and all healthy instinct is for it./Love and scandal are the best sweeteners of tea.

The secret of life is honesty and fair dealing. If you can fake that, you've got it made.

Groucho Marx

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TheThinker
    Phrasal verbs са знак за изключително ниска езикова култура!? Само аз ли не съм съгласен? А към автора: He wrapped himself in quotations-as a beggar would enfold himself in the purple of emperors./We have forty million reasons for failure, but not a single excuse./Life is like a grindstone: Whether it grinds you down or polishes you up depends on what you’re made of./To live is like to love-all reason is against it, and all healthy instinct is for it./Love and scandal are the best sweeteners of tea.
    Това че в България се преподават phrasal verbs и ви карат да ги зубрите, не значи, че са полезни. Аз, ако използвам такъв глагол в някоя писмена работа, директно ще ми бъде подчертан с akw (awkward) или ww (wrong words). В истинския писмен английски използването на такива словосъчетания се смята за незнаене на глаголите, които реално заместват. Защо ще кажеш put off вместо postpone, или put out вместо extinguish, или curve down вместо truncate? Допустими са само в говорим английски и пак не се използват кой знае колко често...Има пълнозначни думи/глаголи за целта.

Цитирай Първоначално написано от TheThinker
    Това че в България се преподават phrasal verbs и ви карат да ги зубрите, не значи, че са полезни. Аз, ако използвам такъв глагол в някоя писмена работа, директно ще ми бъде подчертан с akw (awkward) или ww (wrong words). В истинския писмен английски използването на такива словосъчетания се смята за незнаене на глаголите, които реално заместват. Защо ще кажеш put off вместо postpone, или put out вместо extinguish, или curve down вместо truncate? Допустими са само в говорим английски и пак не се използват кой знае колко често...Има пълнозначни думи/глаголи за целта.
    +1. Още ме е яд, че ми промиха мозъка с тези фрейзъли.

Ние имахме упражнения за трансформация на текстове от formal в informal english. Половината от упражнението се състоеше в това, да променяш фразови глаголи.

Фен
    Град
    Sofia
    amk933, наистина като се замисля имаш право,аз съм в грешка

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си