Днес седнах и се поразмислих за бъдещето си, в частност образованието. Предстои ми да приключвам със средното образование и да започвам с висшето. Чудя се обаче, дали да избера този университет? Какво мислите за него, имате ли някакви лични впечатления?
Винаги съм искал да уча в чужбина, но финансова подкрепа от родителите ми няма до получа, та горе-долу НБУ е върха на финансовите ми възможности.
Та си мисля, да вляза ли там? УНСС и СУ не съм ги обмислял досега, просто защото дипломата ми ще е ниска, някъде около 5.20 и не съм сигурен, че ще мога да вляза, заради невероятната разлика в стандартите на средните училища, a.k.a "В кварталното 6, тука 3".
Братовчедката на моя съученичка учи там. Спомням си само някои неща, но пак не мога да кажа със сигурност. Семестриалните такси са високи - мисля бяха над 1000лв. Тя учи нещо свързано със стопанството и да ти кажа си взима изпитите без да ходи на лекции и без да учи. Сам си прави изводите.
Защо си се отказал от СУ и УНСС? Не ти е толкова ниска дипломата, че да се плашиш толкова. Аз няма да кандидатствам там, защото не ми харесва градът (слабо казано).
За УНСС знам, че ти взимат цялата диплома при балообразуването, а в СУ само някои предмети.
Щом е икономика можеш да пробваш и във Варна. Там също съм чувала, че не се влиза много лесно, но пък университетът се води добър.
Аз също съм се насочила към икономика, но само в Пловдив и Велико Търново.
Успех
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.