.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Hybrid View

Само времето разбира, колко велика е любовта!

Искам да споделя с вас една приказка, която ми направи впечатление и ме накара да се замисля...

Само времето разбира, колко велика е любовта! - приказка за чувствата

Имало едно време един далечен остров, на който живеели всички човешки чувства и състояния - Радостта, Тъгата, Суетата и всички останали. Включително и Любовта. Но един ден им било съобщено, че островът е започнал да потъва и трябва възможно най-скоро да го напуснат. Затова всички се качили на своите лодки и се приготвили за отплаване. Останала само Любовта Тя била много силно привързана към това място и искала да бъде там до последния възможен момент. Но когато видяла, че островът е потънал почти напълно, решила и тя да потърси помощ.

В това време покрай нея минало Богатството с една огромна лодка. Любовта го попитала:
    - Богатство, ще ме вземеш със себе си?

А то отвърнало:
    - Не, не мога. Има много злато и сребро в лодката ми и няма никакво място за теб...

Тогава Любовта се обърнала към Суетата, която също минавала наблизо в красив плавателен съд.
    - Суета, моля те, помогни ми!

- Не мога да ти помогна, Любов. Ти си толкова мокрa, че ще съсипеш новата ми лодка... - оправдала се Суетата.

Заоглеждала се Любовта в търсене на своето спасение и видяла тогава Тъгата. Помолила за помощ и нея:
    - Тъга, нека дойда с теб!

Но и тя не се съгласила:
    - Ах, Любов! Толкова съм нещастна, че имам нужда да остана сама...

В този момент покрай тях минало Щастието, но то пък била толкова щастливо, че дори не чуло, когато Любовта го повикала...

Отчаяла се Любовта и започнала да плаче. Тогава от някъде дочула глас да я вика:
    - Ела Любов, аз ще те взема със себе си – казал един старец. Любовта не го познавала, а и била толкова развълнувана, че ще успее и тя да се спаси, та забравила да попита за името му.

Когато стъпили на твърда земя, старецът си тръгнал по своя път. Едва тогава Любовта осъзнала, колко много му дължи. Бързо изтичала при Мъдростта и попитала:
    - Мъдрост, кой беше този, който ме взе със себе си и спаси живота ми?

Мъдростта отговорила:
    - Това беше Времето.

- Времето ли? учудила се Любовта. - Но защо от всички, единствено то се съгласи да ме вземе със себе си?

- Защото само Времето е способно да разбере, колко велика е Любовта и да й помогне да оцелее, въпреки трудностите! - усмихнала се Мъдростта...
    Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    и на мен ми хареса

Ех като почнете с тези филми...

"Всички сме в канавката, но някои поглеждат към звездите." - Оскар Уайлд

Цитирай Първоначално написано от DaemonBoy
    Вие пък момчетата какви стее..
    Рядко се срещат романтични и нежни души..
    Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.

мм хареса ми доста..: )

Голям фен Аватара на kukli4kata001
    Град
    Dreamland
    хубаво е,ама честно казано не мога да му разбера смисъла някой да ми го разясни??
    She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.

Град
    million miles away (:
    Чела съм я и преди,и тогава ми хареса. Мерси,че ми е припомни!!
    "A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."

Супер фен Аватара на DarknessAngel
    Град
    Шумен
    Красиво като самата любов.

Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!

Супер фен Аватара на buuu
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от DarknessAngel
    If I played you like a toy?

Мега фен Аватара на soul1199
    Град
    аda,pri teb...
    супер е
    Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!

Голям фен Аватара на a1a2b3v
    Хахх мери на авторката От отдавна не бях чела нещо подобно и ДА ХАРЕСА МИ! =D>
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Град
    Таити
    готино е и определено любовта е велика въпреки че доста боли след нея
    There is no right or wrong, only fun or boring

Много хубаво! =]

Цитирай Първоначално написано от DarknessAngel

+++

Цитирай Първоначално написано от Sladurcho
    готино е и определено любовта е велика въпреки че доста боли след нея
    Да, наистина боли, но без тази болка любовта няма да е толкова истинска. Това показва, че наистина я има! И колкото и да боли от нея ние никога няма да се откажем да обичаме и да изпитаме всички чуства свързани с любовта!

абе 4е любовта е велика,велика е,но аз искам да се отърва от нея ....
    I can't stop myself from loving you <3

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Irenchety
    Цитирай Първоначално написано от DaemonBoy
    Вие пък момчетата какви стее..
    Рядко се срещат романтични и нежни души..

Голям фен Аватара на gret4ety
    Това наистина е една прекрасна приказка. Като видях колко е голям текста и се замислих дали си струва да го чета, но наистина има много мъдрост и чувство.

Де да беше вярно...с времето става още по-зле.
    Говнааааааааааа

Цитирай Първоначално написано от Fritz
    Де да беше вярно...с времето става още по-зле.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си