.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Супер книжка за маски: само кажете от какво се нуждаете!

Здравейте!
    Днес се рових из книгите ми с цел да махна ненужните и се натъкнах на една книга на майка ми за маски от плодове, полезни сокове, всякакви рецепти, терапии и тн.
    Книгата се казва " Плодовете- лечение и козметика" от Веселин Денков и Румяна Денкова.
    Има много полезни и интересни неща и искрено ви я препоръчвам. Намерих я в интернет струва близо 9лв. Не мога да публикувам линк към сайта, понеже съм нов потребител, но просто я потърсете в Гугъл.
    Резюме:
    Книгата е предназначена за всички, които се интересуват от безценните дарове на природата - плодовете. Разгледани са над 60 растителни вида, чиито плодове от древни времена са използвани за храна, лечение и средство за разкрасяване.

Данните за ботаническите особености и калорийната стойност на плодовете ще обогатят вашите познания за тези жизнено важни витаминни и минерални концентрати.

Изданието дава богата информация за целебното въздействиена плодовете, предлага рецепти за разнообразни козметични маски и начини за приготвяне на лечебни напитки.

Ако се нуждаете от някаква маска просто питайте!

Голям фен Аватара на Inn0cenCe
    Град
    Плевен
    Не разбирам смисъла на темата

Нито една от раните ми, не ме кара да те обичам по-малко..

Голям фен Аватара на magicfairy
    Всъщност темата си е много полезна.
    Половината теми тук са свързани с някаква маска, а момичето даже книга ни предоставя.
    Даже ако може да препишеш някоя късичка и ефикасна маска ще съм много благодарна.

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Пффф, мила, наистина ли смяташ, че някой ще даде 9 лв за книга в която пише да си наклепаш лицето с банан? Това го има във всеки сайт
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Голям фен Аватара на Inn0cenCe
    Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от magicfairy
    Половината теми тук са свързани с някаква маска, а момичето даже книга ни предоставя.
    Даже ако може да препишеш някоя късичка и ефикасна маска ще съм много благодарна.
    Хубаво е, че разполага с такава книга, но (според мен) е по-добре просто да коментира темите на други момичета/момчета които питат за маски за лице и да споделя прочетеното от книгата : ).

Нито една от раните ми, не ме кара да те обичам по-малко..

Цитирай Първоначално написано от magicfairy
    Ами, ако се нуждаеш от конкретна маска просто кажи и ще ти я набера и публикувам! Освен това в книгата няма само маски. Има много видове техники за масажи, устна хигиена,ароматни вани, техники за искарване на екстракти от плодовете и тн. Пълно е със всякакви хитринки, които уверявам ви няма ги в интернет повечето, а са много ефикасни. Също така има и таблици например от кой продукти да си набавяш нужните витамини и това за решаването на какъв проблем помага. Хубавото е че има всичко и то накуп и не трябва да се ровиш с часове в интернет, за да намериш нещо.
    Kun min

Мега фен Аватара на iiordanova
    Според мен темата е полезна!
    Хубаво е , че си правиш труда.
    Аз ще те помоля за някаква маска за младежки пъпки. Все пак да имам впредвид за какво става дума.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Сподели нещо за устна хигиена.

Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Според мен темата е полезна!
    Хубаво е , че си правиш труда.
    Аз ще те помоля за някаква маска за младежки пъпки. Все пак да имам впредвид за какво става дума.
    Ами пише, че можеш да си правиш компреси или промивки с орехово масло. То се приготвя така: Вземат се 15 грама изсушени и счукани орехови листа и се заливат с 100 милилитра олио и зехтин.След това се прибавя 15г пчелен восък и сместа се бърка до изстудяване. Получената смес се вари 3 часа във водна баня. Прецеждаш сместта, чакаш да истине и промиваш. Тзи смес хем ще промие кожата ти хем ще я подхрани много добре! Хубавото при тези маски е, че ползваш природни продукти и не прецакваш кожата с разни химии и тн.
    Kun min

Можеш ли да ми кажеш маска или нещо подобно против черни точки? Ще съм ти много благодарна!

Цитирай Първоначално написано от rockin
    Можеш ли да ми кажеш маска или нещо подобно против черни точки? Ще съм ти много благодарна!
    Маска против черни точки трудно бих могла да ти дам, понеже те се образуват поради замърсяването на кожата. Мий лицето си редовно, но не прекалявай, понеже и то се нуждае от влага. Опитай да си направиш парна баня на лицето и след това истискай черните точки и ги промивай след това със спирт. След тази процедура не би трябвало да имаш подобен проблем известно време. Пробвай и да приемаш повече витамин А.
    Каква е ролята на витамин А за кожата ?
    В и т а м и н А (каротин) участвува в регулиране функциите на кожата и кожните жлези, ускорява и улеснява усвояването на хранителните вещества, доставени от кръвта, и чрез подобряване на обмяната на веществата в кожните клетки нормализира образуването на кератина, растежа на космите и ноктите и дейността на мастните и потните жлези .
    Kun min

Благодаря за съветите!

Мега фен Аватара на iiordanova
    Мерси !

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    А има ли маска за разширени пори или поне за стегната кожа и чиста
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Цитирай Първоначално написано от LadyV
    А има ли маска за разширени пори или поне за стегната кожа и чиста
    Пробвай маска от моркови. Те са адски полезни за кожата и подчертават тена!
    Морковите (пресни) са чудесна маска за лицето. Настъргват се на ренде два моркова (по-светли, за да не боядисват кожата). В морковите се слагат няколко капки лимонов сок, един жълтък и няколко капки зехтин. Тази маска се поставя на лицето за 20-25 минути и след това се маха леко с тампон от памук натопен в топла вода.
    Ако искаш хубаво почистване, хидратиране и стягане бих могла да ти препоръчам да си направиш маска с мед и розова вода. Меда изважда всички вредни токсини от кожата ти, прави я уникално мека и нежна и я стяга.
    Kun min

Повече от фен Аватара на Ambrosia
    Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Сподели нещо за устна хигиена.

Фен Аватара на sHaDy_sOuL
    Град
    Бтг

:P

Да питам за тази маска с меда и розовата вода - в какви количества да са ?
    Sve sto je srcu drago daleko je..

Град
    [На Метри От Земята]
    Аз пък смятам, че е готино да имаш цяла книга за такива мацотини.. аз много обичам да правя такива бабини работи.. може да я потърся
    Просто аз

Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    Пффф, мила, наистина ли смяташ, че някой ще даде 9 лв за книга в която пише да си наклепаш лицето с банан? Това го има във всеки сайт
    Да ш даде ;]]]]]]]]
    Ти ми сбъдна
    всичките мечти

Re: :P

Цитирай Първоначално написано от sHaDy_sOuL
    Да питам за тази маска с меда и розовата вода - в какви количества да са ?
    Ми не много 1 лъжичка мед е пре достатъчна за цялото ти лице-пробвай 2/3 от лъжичката да е пълна с мед и 1/3 с розова вода.
    Kun min

Ако намериш и публикуваш нещо за напукани и чупливи нокти ще съм ти много благодарна.

Цитирай Първоначално написано от art
    Ако намериш и публикуваш нещо за напукани и чупливи нокти ще съм ти много благодарна.
    За да са здрави ноктите, то ти се нуждаеш от витамин B2.Източници: гъби, черен дроб, соя, спанак и други листни зеленчуци, банани, мая, мляко и сирене, бадеми, яйца, бира и други;

Витамин В2, известен и като рибофлавин, е от групата на В витамините, които са особено важни за правилното функциониране на организма ни. Понеже е водно разтворим (излишните количества от тялото се изхвърлят с водата), трябва да си го набавяме ежедневно.

Хубаво е да ползваш и заздравител за нокти. Досега ползвах на Deborah и им е много хубав, но струва 13лв. Последно си купих на Perfect за 3лв и на Nail Care на Seventeen, който ти препоръчвам. прави ноктите много хубаво и здрави и съдържа калций и витамин B
    Kun min

Супер фен Аватара на maybeline
    Град
    Kwartala na bogatite !
    ами има ли някаква проста маска поне за изсветляване на белези от пъпки
    Да не сме в магазин тоя номер там върви счупено,скъсано..връщаш да се смени.. : )

Цитирай Първоначално написано от maybeline
    ами има ли някаква проста маска поне за изсветляване на белези от пъпки
    Пробвай да ги намажеш със сок от лимон-винаги помага ,а ако нямаш лимон под ръка пробвай със крем Здраве. струва към 1 лев и е против кожни раздразнения. перфектен е за твоята цел. От него ми минаха всички червени петанца от пъпки и от както го ползвам нямам нито една.
    Kun min

Цитирай Първоначално написано от JamGirl
    Нещо за косопад?
    Косопада най-често се предизвиква от стрес или липса на нужните витамини. И аз навремето имах този проблем, но почнах стриктно да следвам съветите на книжката и сега се чувствам перфектно. Редовно си правя ароматни вани с масло от лавандула, за да се отпусна и да забравя за стреса, а докато съм във ваната си масажирам скалпа с бадемово масло, което стимулира растежа на косата и е просто уникално. Подхранва косата ми, прави я по мека, с блясък и расте много бързо. И трябва да ограничиш лаковете за коса, изправянето, боядисването с трайни бои и тн, за да ти се заздрави поне малко косата и да се оттърве от целия този стрес.
    Kun min

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си