Цитирай Първоначално написано от ZipFail
Цитирай Първоначално написано от Tokarev
Минали са на автомобили само и единствено защото е имало евтин петрол позволяващ това...ама сигурно и сам може да се сетиш това
Ако поразучиш алтернативните източници ще разбереш че са с нисък EROEI , ERO$I индекси...
Ако погледнеш предните ми мнения съм говорил за това пък и малко да се поинтересуваш няма да навреди - информацията още е безплатна.
Ако разчиташ че високата цена на петрола ще стимулира инвестициите и развиването на алтернативни източници и че ще има време да се облекчи, камо ли замени крехката текуща инфраструктура, дори и без задълбочаващата се криза със алтернативни източници то ти трябва да живееш в страната на чудесата, някъде в края на 90-те.
Като цяло щом разчиташ на "резервите" на "развитите" държави и на "проучването и усъвършенстването на алтернативни източници", явно не си се интересувал особено от темата.
В началото и колите на бензин не са имали особено голям EROEI, но технологията се усъвършенства, в началото и една кола дигаща макс 30 км в час е била безбожно скъпа, но с унифицирането и разширяването на пазара цените падат

А ти да не очакваш че всички ще продължат да си циклят на петрол, дори когато това стане неефективно ?
Дори електрическите коли да са 5 пъти по скъпи то като петрола се вдигне 10 пъти пак ще са по-евтини

Абе въобще кво ти пука, като след 2 години ще сме мъртви вече
Точно това искам да кажа - няма да има нито времето нито ресурса тоя път да се усъвършенства технологията.

Иначе не ми пука за останалите особено, просто ме интересува какво мислят за това къде ще сме след 10 години.
Не може да говорим само за бели кецове, чалга, какво сме си купили, как сме срали и т.н. нали така ?
Забелязах че не ви е приятно като ви се напомня че скоро ще Омрете.