- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Спешно! ^^ Къна за коса
Взех си червена (mahagany henna) беше най-червената в магазина, но в нета видях, че има super red или нещо такова. :О Къната е ъъм с онази индийка с точката на челото. ^^ Казаха ми, че била най-хубава, та! Някой ползвал ли я е? Искам хубаво червено! Но нали няма да стана виолетова/винена/или нещо толкова ужасно? А преди бях чела, че за да е по-наситено може да се добави нещо... какво точно? бля... ^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Да, тази къна е най - хубавата и можеш да бъдеш сигурна, че е 100% истинска къна, която ще подобри състоянието на косата ти, а не да го влоши... както тези на Арома да речем, които са с боя и окислител, ама поне не го крият, пишат го на опаковката.
Аз се правя с тази къна от години, коса за чудо и приказ имам. Пробвай само на един кичур, за да си сигурна, че точно този цвят искаш... защото после няма махане.
А за добавянето не зная, но най добре натурална
каак така няма махане?! :О
Първия път като се цапах с къна (не беше като тази) падна постепенно по цялата дължина за наай-много два месеца, не повече.
4XCOKИ
^ не ти е била качествена къната.. ако е качествена пада само от ножицата !
а и можеш от долните кичури,които не се виждат да намажеш едно съвсем малко (2пръста примерно,най- отдолу към върховете) и да видиш как става![]()
е стига дее
Боята пада само от ножицата!
Къната не би ли трябвало да пада постепенно!
Ще ме откажете само : (
4XCOKИ
Да.аз съм ползвала supreme red къната-тя е най-ярка.Не се получава хубаво червено и седях в банята по половин час само,за да я отмия.Аз не съм доволна от тия къни-махат се за около 15-20 дни,поне при мен и ставаше едно червеникаво-оранжеви-кафяво.
Зависи сигурно и какъв е естествения ти цвят.
Аз първия път получих хубав цвят, но не достатъчно ярък.
А важното е да пада бързо цвета в случай, че не ми харесва много ;О
4XCOKИ
Ползвала съм я. Точно този цвят. Искаш ли да ти покажа снимка?
ннда, дай да видим
4XCOKИ
Готово, погледни си личните /ако вече не си го направила де/.![]()
Както ти казаха, най-добре първо пробвай на един кичур, защото наистина няма падане... Аз съм с такава къна, но черна .. сега стоя леко на петна където се е отмило и пак има още бая време докато падне до естествения ми цвят, ако падне въобще.. А ако не ти харесва мисля, че не можеш да боядисваш върху нея, така че по-добре пробвай с кичур, за да си сигурна
Аз като голяма привърженичка на червеното ще те посъветвам да се откажеш от него навреме.Страшно трудно е за поддържане и за почти 8 месеца косата ми почна да цъфти като луда от непрестанното боядисване.Колкото и да обожавам червени коси се ориентирах към тъмно кафявото,защото е по-щадящо.А моя цвят дали ще мога някога да си върна-не вярвам.
агх...
Едни разват, че пада бързо, други, че няма отмиване... трети, че подхранвало, а четвърти, че било вредно... и сега какво прави Щрудел?! :/
Ще пробвам на кичур, ама само за един кичур ли да чакам 2 часа!? Ама всъщност е по-добре... мога да го издухам със сушоара :>
мх... тотално се обърках ^^
4XCOKИ
Къната подхранвала.. друг път.. косата ми само се заплита откакто се направих. Не знам дали е било, защото преди бях боядисвана с боя или от какво, но факт е, че през 5мин се сресвам. Е, не че ми става на топка косата, обаче ми е неприятно като има малко възелчета. т.е. къната прави косата твърда.![]()
Аз като се правих червена също мислех за варианта къна. Но много рискове и ако не ти хареса - после върху каната не можеш да се боядисаш. За това ако решиш да си вземеш боя -
http://www.ivis.bg/products_images/49693586.jpg
Аз тази намирам за най-хубаво наситено червено. И ми казаха, че е с по-малко амоняк, за което не съм напълно убедена, но ако е така - още по-добре.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Я кажете нормално ли е след като разтворих във вода къната да си стои пак зелена/кафеникава?! ;О
4XCOKИ
^по принцип мисля,че стои такава,но не съм много сигурна.. питай някой,който се е боядисвал с къна...
Начи
Искам само да оплюя както си му е реда таЗ къниЦА
Пробвах на един кичур и си стана кафяво. Хубав цвят, но не искам кафяво! ^^
утре ще си взема на арома (май така беше, сигурно бъркам, в синя кутия е) и тваЙ
Миналия път не си личеше, но сигурно е заради това, че не оставих къната да изсъхне както пише! + това като я бях разбъркала си стана супер готино червено! ;О
тцтцтц!
О! И нали не важи глупостта, че ако си в цикъл няма да ти хване ;О
Последно редактирано от ShtrudeL : 04-04-2012 на 13:47
4XCOKИ
Оххх ами аз какви ли не къни съм пробвала, уж истински, но никога не ми е ставала червена. По-скоро съм имала червеникави отенъци на слънце. Иначе ми се е отмивало до 4-5 месеца горе-долу. Но аз съм с кафява коса. Може би ако е по-светла хваща по-лесно![]()
Ами на мен и тъмно червено (каквото ми се беше получило) ми харесва. Ако бях я изчакала да изсъхне сигурно щеше да стане по-хубаво.
Като се обезобразя теЗ дни, ще ви покажа.![]()
4XCOKИ