- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МОЖЕ ЛИ 2 И ОТСЪСТВИЕ ?!?!
Това НЕ е вярно. Ако бяха избяли целия калс пак щеше да им напише отсъствията. Казвам го от опит един ден избягахме целия клас 26 човека написаха отсъствие на ВСИЧКИ, а на следващия час ни даде контролна (коятно със сигурнист беше 10x по-гадно от тази, коятно беше подготвила за часа, в който избягахме) и така или иначе си получихме и двойки..Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
По темата да може да ви пише и двете..
"Колкото повече, толкова повече..!"
Не знам за правилника, но мисля, че в училище е по-скоро както прецени учителя..т.е. по симпатииПървоначално написано от Eliii
"Колкото повече, толкова повече..!"
Майка ми е учителка, пък и аз съм много добре запозната с правилника. При всички учителите е различно. В сегашно време на учителите им е през оная работа за правилника. Тъй като с тая криза си патят не им пука какво ще стане. Но по правилник няма право да се пише отсъствия и двойки на клас, който е избягал. Говоря за целия клас, ако е избягал няма право да пише отсъствия и двойки на абсолютно никой. Може да ви пише следващия час двойки само щом сте избягали и не сте направили контролното, при положение, че сте знаели за него. Просто за самия час няма право. Иначе на избягалите ученици, може да пише и отсъствие и двойка, ако има някой останали от класа, което е гадно.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ако бяхте избягали целия клас - нямаше да има проблем.Но явно имате някви там където се правят на големите "ученици" и заради това сега ще си патите.
По принцип както вече казаха - не може да ти пише и двойка и отсъствие,, но все пак учителя решава.
Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!
Може и още как. Това си е нейн час, може ако е малко freaky. Един път имахме 2 часа един след друг икономика, първия правихме контролно, имаше избягали, защото незнаеха за контролното.Като дойдоха втория час тя им беше написала 2ки и отс. После питаха само даскалите дали е справедливо, а те с усмивка отговориха ЗАЩО ДА НЕ Е ? ОПИТАЙ И ПРИ МЕНЕ ТАКА ДА ВИДИШ? ИЛИ НЯМА ДА СМЕЕШ ? :Д:Д:Д:Д
Абсолютно сичко дето каза беше грешно.Първо,тва че като избяга целия клас не могат да се пишат отсъствия е мит,второ няма право да ти напише двойка,а само отсъствие,контролното или се дава следващия път или те изпитва.Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
Брях,брях
Всяко даскало си има правилник. По вътрешния правилник няма право да се пише отсъствия на цял клас, който е избягал. В това мога да споря, защото съм сигурна. Двойката си зависи от учителя, ама щом си избягал естествено, че ще пише 2 по принцип. Анулира ти работата.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ех,ученическата солидарност е страшно нещо..Учителите си правели каквото си искат,а ние все едно 80% от времето не правим същото![]()
По пътя на логиката не би трябвало да имаш оценка в час,в който не си присъствала...Обаче твоето е по-особен слуачай и сте си ги позаслужили тия евентуални двойки..другия път се научете да бягате като хората xD
А nIkEnCeTy_bE,и аз по принцип знам,че не е вярно това,че не може да се пишат отсъствия..Скоро говорихме с класната по тоя въпрос и тя каза,че можем да се надяваме само ;/ И все пак ми се струва малко нереално,по тая логика можем всеки път едва ли не да си бягаме и никой не може да ни каже копче..
Ех айде стига. Нямат право да пишат двойка в час, в който не сте присъствали.
Леля ми ми разказа за сина на колежката си. Бил болен в края на срока, а трябвало да го изпитат по математика. В крайна сметка него го нямало и оная му щракнала двойката. В тоя случай нито има право, нито нищо, ама какво можеш да кажеш. Нищо.
Дали има право или не да ти пише двойка и отсъсствие не знам. Освен да намерите от някъде вътрешния правилник на училището и с него при директорката, според това, което пише там. Само че във вашия случай по скоро бих се примирила, щото поне ако си бяхте тръгнали без да ви види, а пък тя ви видяла и вие тогава..
Еми така става, като бягате само няколко души. Естествено в нашия клас си имаме един дето си живее по правилници и никога неможем да го накараме да избяга. Един път ни натопи щом сме взели задачите от контролното от другия клас. Нямате право да и се сърдите. В тоя случай си е в пълното право. Ще ви пише отсъствия естествено, като не присъствате в час и ще ви анулира работата, защото сте избягали от контролно, тя не е малумна.
В училище нямате ли Ръководство? Отиваш при зам.директор обясняваш ситуацията като пропуснеш,че си знаела,че ще правиш тест питаш дали по Правилника на училището е позволено и ако не да ти го извини тя. Или пък нямате ли Ученически съвет там можеш да намериш съдействие за проблема ти.
И директора като разбере, че са избягали, и е имало останали ученици, какво мислиш, че ще направи? Абсурт..![]()
Ако по правилник не е позволено ако ще човек да са убили. Така или иначе са избягали така че директора като разбере няма да е нещо ново.Първоначално написано от nIkEnCeTy_bE
Както и да е Ученическия съвет пак остава вариант :P
То тогава ще ги питам, защо ся избягали, какво е станало.. ще стане еднаав крайна смеетка в тая ситуация учителя си е в пълното право..
![]()
Счита се като служебна 2-ка
на 1 приятел му писа отсъствие, двойка и забележка![]()
![]()
Не знам по закон дали може, но по разбиранията на учителите явно може.
Например даскалицата ми по география вика преди тест
КОЙТО ИЗБЯГА ЩЕ ИМА 2 !
Еми явно секи даскал пише квото си иска.
Разни изпитват някой който ги дразни ,пишат му 2 и после отсъствие
Изобщо много филми![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Един бях болна и на следващия път даскалката казма, че следващият час ще ме изпита. И след часа ми вика "И да не изчнезнеш някъде, аз така и така ще те изпитам."![]()
Еми не би трябвало да ти пише, защото не се знае "какво може да ти се е случило"..слава богу нищо, но може да е по здравословни причини, а после да извиниш отсъствието..
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted