.

Виж резултатите на анкетата: Коя от 5-те песни на Миро трябва да представя България в Осло?

Гласували
10. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • "Ангел Си Ти"

6 60,00%
  • "Остани"

0 0%
  • "Twist & Tango"

1 10,00%
  • "Моят поглед в теб"

2 20,00%
  • "Eagle"

1 10,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Българската песен на Евровизия 2010 в Осло

На 28 февруари българската публика за шеста поредна година ще избира песен, която да представи страната ни на музикалния конкурс Евровизия през май в Осло. Както предполагам знаете, изпълнителят, който ще представя България през 2010-та, вече е определен от журналисти и музикални експерти - това е Миро, а за вота на зрителите ще се борят 5 специално написани за него песни. Ето и кратка информация за тях:

Първата песен, която прозвуча в изпълнение на Миро по време на полуфинала на 7 февруари, беше "Eagle". Музиката, текста и аранжимента й са дело на Ясен Козев и Крум Георгиев. Авторите на песента споделиха, че тя е написана специално за Миро и в същото време с голямото им желание да поднесат едно българско послание към всички страни в Евровизия.

Втората песен - "Моят поглед" в теб е създадена от D2 и Гаро, а в зала 2 на НДК я представиха Митко Кърнев и Александър Обретенов. Те заявиха, че Миро е много добър певец и артист, а песента, макар и не в неговия стил, е много лична и изстрадана, тя е различна и с това е силна.

Третата песен "Twist & Tango" е написана от Томас Торнхолм, Петър Панов, Дане Атлеруд и Микаел Клаус. Петър Панов във видеовръзка разказа, че авторският екип на "Twist & Tango" отдавна участват със свои песни на Евровизия, а те са харесали Миро още миналата година и когато са разбрали, че той ще е българският изпълнител, веднага са му предложили новия си проект.

Четвъртата песен "Остани" е с творчески екип – Найден Андреев, ИВЪ & ПЕТРОВЪ, Веселин Караатанасов. Нейният композитор Найден Андреев беше откровен, че в песента има много музика и много любов, както и че се надява тя, изпята от Миро, да бъде запомнена и заобичана.

Петата песен "Ангел Си Ти" е създадена от самия Миро, Михаил Михайлов, Георги Андреев и британския носител на "Грами" Гордън Дейвис. Авторът на текста Михаил Михайлов каза, че Миро е едно вдъхновение и че той е един от онези хора, които Господ ни изпраща, за да събудят доброто в нас. Той сподели своята увереност, че тази година България ще спечели Евровизия, защото песните на Миро се слушат не само с уши, но и със сърце. "Ангел Си Ти" видимо се хареса най много на публиката, която се оживи и започна да танцува в залата.

Смятате ли, че Миро има шансове да представи страната ни успешно в Осло след миналогодишния тотален провал на Краси Аврамов на Евровизия в Москва и коя според вас е най-подходящата за конкурса песен от 5-те предложения?

P.S.: Нека някой ако може да paste-не линкове към песните, аз съм нов и чичковците от форума още не ми разрешават да правя такива лоши неща =P

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...

о

Аз съм много разочарована от всички песни. Не мисля, че с кочто и от тях бихме могли да отидем на финал... Най- малко зле е Eagle. Но това си е лично мнение, все пак...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Най-много ми харесва "Ангел си ти". Все си мисля, че песента за Евровизия трябва да е на български език.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

на мене най - много ми харесва песента, която Миро е композирал.Тя е номер 5 Ангел си ти.Според мен тя е най- подходяща
    ~ Рицар или Дявол ~
    Обичам те и пак ще те обичам
    дори да ме презираш ти.
    Сърцето си на теб обричам
    пъди ме, но не ме мрази
    Във моите мечти си рицар
    с лъскави доспехи,а може би
    и крал дори,но не си ли просто
    дявол с ангелски очи?!?

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    "Ангел си ти" - тази песен най-много ми харесва от изброените
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Цитирай Първоначално написано от hamilcar
    Най-много ми харесва "Ангел си ти". Все си мисля, че песента за Евровизия трябва да е на български език.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си