.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)

Проблем с маската :S

Косата ми е ужасна На 16г. и откакто станах на 12 ми се омазнява Знам,че е от пубертета.Доста неща съм използвала,включително препоръчаните ми от лекари шампоани,но нищо не помага Омазнява ми се още на вторият ден след измиването

Пробвах белтъчната маска за мазна коса(един белтък се бърка,след това се добавя една ч.л. съл.Пак се бърка и се добавя сок от един лимон и пак се бърка.Така се седи 30 мин). Мисля,че всичко съм направила като хората,но когато отново си я измих(този път не си направих маската),пак се омазни.

Извинете ме,но за първи път си правя маска,защото преди ми казваха,че още повече омазняват косата,но като се има предвид,че е домашна си помислих,че ще има ефект.Имаше,но само до 2-то измиване.А до колкото знам маска трябва да се прави веднъж седмично.

Съжалявам,ако повтарям тема,но никъде не видях точно такава.Съжалявам и за глупавите въпроси,ако ви се струват такива.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

И моята коса се омазнва много бързо и се къпя през и 2 или 3 дни.

ако някой сподели добри шампоани които е ползвал или някакви маски... ще съм му много благодарна
    Tu s мeн игрiчкa ли игрaeш?! Ho нe zнаeш, чe аz щe бъda пoбediiтeлkaтa sлeд тowa,зaщoтo вiiнaги съм нa върhа.. ;pp

Град
    При мен за кратък период имаше ефект пяната за коса на Лонда Пробвай я
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

За какво по-точно е тази пяна?
    А не се ли получава пърхут или нещо друго от пяната...?
    Знам, че не е много полезно да се използва често...
    Tu s мeн игрiчкa ли игрaeш?! Ho нe zнаeш, чe аz щe бъda пoбediiтeлkaтa sлeд тowa,зaщoтo вiiнaги съм нa върhа.. ;pp

Град
    Аз нямах пърхот и такива проблеми Но когато я смених и пак започнах да я използвам нямаше същият ефект

Добре де тази пяна не е ли за фиксация ... ?
    Или ... е някаква по-специална ?

Град
    Дам за фиксация

Супер фен Аватара на zoreto
    шампоан с хума или наска с хума и моята се омазняваше много ама с тая хума мн се оправих
    Дано помогне и на вас

Град
    В.Търново
    Топирай се.
    Звучи странно, но след като пробвах, осъзнах, че +1ден ми държа свежа косата, след като се топирах след къпане.
    Логично е по принцип.. когато се топираш косата ти не се допира до кожата на главата често (източника на омазняване) + когато е топирана тя е на прическа, тоест , не се налага да я пипаш постоянно, да я премяташ и т.н. (другия източник на омазняване)
    Пробвай. Нямаш какво да губиш.
    Топирането става по следният начин. Разделяш косата както искаш да стои и след това взимаш едно ситно гребенче и лак за коса. Отделяш малки кичури коса и от вътрешната страна топираш до долу, след това пръскаш с лак и премяташ на другата страна. Така до долу. След това от другата страна. Отзад е най-трудно. Час , час и половина-два, зависи от косата ти, за времето.

Друг начин е бебешка пудра -като започне да ти се оназнява косата скагаш пудра в корените и тя попива мазното и все едно не е мазна и на допир с чиста

След като омазняването е причинено от пубертета(хормони),как очакваш някакви мазила да го регулират?Пяните,спрейовет е и т.н. помагат,но изсушават косата в корените.Топирането накъсва,но честно казано не знам в какъв мащаб са вредите,защото не се топирам.Ти прецени как ще процедираш,но не се притеснявай да я миеш често,нищо няма да й стане.

Град
    Благодаря ви много за предложенията

zoreto,това не го знаех.А как да я нанеса?В смисъл да сложа малко пудра на ръката и с пръст да я нанеса или направо от шишето,но тогава няма ли да падне много на едно място Или може би трябва с гребен?

а защо си мислиш че като си я направиш 1 път маската и омазняването ще спре? трябва постоянство. Е да може наистина тази маска да не ти помага но няма как да видиш след като си си я направила само 1 път.

Цитирай Първоначално написано от LadyV
    Благодаря ви много за предложенията

zoreto,това не го знаех.А как да я нанеса?В смисъл да сложа малко пудра на ръката и с пръст да я нанеса или направо от шишето,но тогава няма ли да падне много на едно място Или може би трябва с гребен?
    аз си слагам малко по пръстите и вртъвам с корените така ми е удобно,пък може и да тръскаш от самата опаковка ,но рискуваш да побелееш

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    За блясък и омазняване бих ти препоръчала на Елсев шампоана с цитрус и перла,в неделя като я измия чак в сряда я мия пак,мн бавно се омазнява от тоя шампоан,доволна съм

Град
    Цитирай Първоначално написано от anonimchetou
    а защо си мислиш че като си я направиш 1 път маската и омазняването ще спре? трябва постоянство. Е да може наистина тази маска да не ти помага но няма как да видиш след като си си я направила само 1 път.

Точно това питам Знам,че маска се прави веднъж седмично.А,ако е повече пъти е вредно.И това се чудя,дали да не я правя първоначално 2 или 3 пъти седмично,но не искам така да експериментирам.Затова,ако можете споделете нещо повече

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си