- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ИЗВИНЕТЕ,МЕ ПАК СЪМ АЗ АМАА........
Върху страните АВ,ВС и СА на т-к АВС са взети съответно точките L,M и N така че LM || AC,MN || AB.Намерете страните на успоредника ALMN,ако периметърът му е 18,а АС=8 см а АВ=12 см
2-ра:В окръжност хордите АВ и СD се пресичат в точка М.Намерете АВ ако МС=30sm.МВ=20sm ii MD=40
3:Височината към хипотенузата в пароъгълния т-к АВС (<C=90) e CH.Докажете,че всеки два т-ците АВС,АСН ии СВН са подобни
4:В правоъгълен т-к(<C=90) СН е височината към хипотенузата.Ако СН=9,6см. а катетите се отнасят 3:4 намерете хипотенузата
ЕДНО ОГРОМНО СЪЖЕЛЯВАМ ЗНАМ ЧЕ НЕ МОГА ДА ГО ПРАВЯ ПОСТОЯННО НООО ПРОСТО В МОМЕНТА МИ Е МНОГО НАЛОЖИТЕЛНО.МНОГО ВИ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ МНОГО АМА МНОГО
Първоначално написано от yonsaaa
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Tака имаш да ме черпиш много хахахаха
1вата задача се решава с подобни триъгълници : понеже са успоредни страните ,значи и ъглите ,като кръстни са равни => по 3 равни ъгъла триъгълниците ALN~ABC~NMC~LBM от тук директно получваш отношение АЛ/ЛН=АБ/БЦ и така нататък ,тоест срещу равни ъгли стоят отнасящи се по един и същи начин отсечкиОзначаваш едната с отсечка с х => другата е примерно 8-х и от отношенията ще излезе х-а ,а от там и задачата
![]()
3 е същата хаха Нека ъгъл а = алфа => ъгъл АЦХ= 90-алфа ,а ХЦБ=90-(90-алфа) ,тоест е равен на алфа . Ъгъл Б е равен на 90-алфа и така получаваме 3 подобни триъгълника .
4 задача си я реши сама . Пак е с подобни триъгълници :P
Един съвет за работа с подобни триъгълници - отбелязвай кои ъгли са ти равни и какви отношения имаш от подобието на триъгълниците .
пс сори че не реших 1вата но яко ме мързи ,пък и ще научиш нещо ,ако се пробваш да я решиш![]()
Липсва ми информация май на 3та, а 4та се решава като 3та.
Да, аз не съм прочела условието правилно.. Иначе си е ясно, ама аз тръгнах да доказвам разни други простотии![]()
само да мине утре и оценката да е подобаваща ще черпя кфот искате аа може да помогнете с още три задачи ако иск![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако искаш давай. Btw вие по какви учебници сте? Защото аз съм с 6 часа на седмица и още сме на алгебрата.
Да не учите първо алгебра, после геометрия??Първоначално написано от DesireToFire
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами да, но то май по програма си е така. А и те подобните триъгълници са първия раздел от геометриятата. Тъкмо днес ги почнахме. Явно са по-напред, ама тогава колко часа седмично трябва да имат??Първоначално написано от Chacho
Абе има си консултации при учителя и си има частни уроци тук почти не можем да ти помогнем
Ти кой клас си, 'щото и ние сега ги отпочнахме?Първоначално написано от DesireToFire
![]()
9ти . То това което сега взимаме към сигурна, че сме го учили поне в седмиПървоначално написано от stealthyGirl
![]()