- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Моля за съвет относно група съученици.
Директно към историята.
Първо нека подчертая че съм на 18 години (гоня 19 тая година)
Да все още съм в училище , като малък имах проблеми но вече са решени.
Присмиват ми се от факта че имам намерение да влизам в армията.
Не , няма да е българската ще влизам в американската. Чакат ме да завърша. Всичко нужно си го имам но да не се отдалечаваме от историята.
Мисля че съм достатъчно възпитан и културен да я търпя тази група хора (17-18 годишни) без да влизам в конфликти и т.н.
Един от тях (да не го наречем Лидера) е един наркоман (уточнявам тревоман) , майка му подкупва даскалите за да е в училище.. абе да се каже групата хора е от "модерните" и богатите.
Ако има ден в който те да не се гъбаркат с някой , да се каже с нас "простите" е нещо повече от Коледа. Такова животно като Педагогически съветник - няма.
Подкрепа от учители и у-щно ръководство - брой мухите по тавана по добре.
Наскоро имах проблеми с един от учителите и го решихме (беше обидил в личен план , мен и майка ми) . И понеже бях й се развикал , въобще дигнах голяма гюролтия - след два дни впоследствие й се извиних (на учителката). Така или иначе се оправихме.
Но се започнаха коментари от казаните от мен фрази "Не замесвайте майка ми" и т.н. впоследствие го намирам за обидно.
Насмяха се , насочиха се с пръст по моя посока и решиха да сменят темата и да се гъбаркат и с намеренията ми за армията.
Но все в главата ми се върти мисълта - без конфликти или армия ЙОК! , без нерви , дълбоки въздишки, на умряло магаре религия не му чети.
11 клас сме , наближаваме края на училище , човек трябва да се държи достатъчно достойно и отговорно по повод навлизането му в самостоятелния живот.
Дали просто факта че съм родом от София и съм живял повечето време в по-простите райони на София (подчертавам прости , не по акъл но по начин на живот) , и веднага си мислят че съм расъл у саксия.
Да, знам за факта че русенците мразят софиянците заради някаква си антена от нам си кога си.. кой знае какво ги гони тез хора...
Нищо лично към тях , нормални хорица са си , дишаме еднакъв въздух , каквото го имам аз в панталона , това и те го имат.
Трудно ми е да разбера защо се гъбаркат с хора като мен?
Действително живея малко по-прост начин на живот , по обикновен , замислен по практически отколкото технически. За да ме разберете предпочитам да живея по старомодно.
Имал съм съученици наркомани , избягвал съм ги , те също мен. Бяхме по-отделени в градските училища в София. Поне така беше в школите които аз съм учил.
В мен ли е проблема че не мога да се приспособя към модерната среда която ме обгръща? В тях ли е проблема? Аз ли нещо върша грешно?
П.п. Акаунта не е мой на един приятел е. Помолих го да ми го даде колкото за една тема.
BobMarleyForever
Ъъъ как се караше тфа чудо?
Логиката води до светлината.Тъпизма води до тъмнината..
Ами проблема не е в теб, с теб всичко си е наред по скоро-те са проблема.Това го има кажи речи във всеки клас и аз съм 11 и с мен така се държат, но кво да ги правиш хора без мозъци пък се имат за голяма работа.Просто не им обръщай внимание, но и това не работи понякога.Понеже и аз съм в подобна ситуация и просто не знам как да те посъветвам
Такива боклуци винаги ще има. Разглезени от родителите си и парите им. Наркоман викаш бил единия .. пффф,ясно е докъде ще стигне. Ти поне си се уредил (и то много добре при това),така че това не е повод за подигравки,някой ден България може да се гордее с теб. А според мен и да не беше от София те щяха да се заяждат с теб,просто винаги си нацелват най-кротките и възпитаните,които не обичат да навлизат в конфликти и ги почват. За такива селяни _)_ , ти си пич.Да не ти пука,още малко остава и всичко ще си проличи като се пръснете догодина. ; ))
"A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."
Аз съм си от Русе, обаче никога не съм чувала, за това русенец да мрази софиянец ..![]()
Просто ги е яд, че ти имаш планове за живота си и се мъчат да ти напраят гадно. Прави се, че не ги чуваш и айдее..
![]()
The one person you need to be is yourself...;]
наркоман- тревоман![]()
тревата е най-тежката дрога никога недей да опитаваш
Братле, трябва ли да ти пука? Траеш още още малко и се махаш нека тия изроди да си троват и съсипват животеца. Рано или късно всичко се връща!
Аз лично се възхищавам на такива като теб..
Жалкото е че ако се сбиеш с тях ти губиш, ако от сбиването не зависеше армията бих ги вкарал в пирогов..
Just Do It..
@Sunstreet , ти явно си от хората които явно не са били насъскани да ни мразят.. на което правя евала на родителите ти. Майка ми по принцип е родом от Русе и ми е казвала да внимавам с повечето русенци по повод че са като глутница вълци. Аз иначе в София си бях доста жизнен много по отпуснат. Самата обстановка Русе-София-Русе ме принуждава така да се държа. Кротичък и тих..
@BlueWish , защо да влизам в конфликти , като може и с кратка дискусия да се решат нещата..
@SoStarstruck , разлигавени,недисциплинир ни и най-вече невъзпитани е по-точната дума като за определение като тях.
Едва ли някой ден "родината" ще е горда с мен. Даже не знам истинската ми родина къде е. Макар и да съм смеска от чехкиня и грък.
@doubledmg , да поясня. Той ми е класен. Неведнъж съм говорил с него по този проблем , неведнъж съм му казвал да каже на майка му да го нахока да стои далеч от мен и въобще никакъв разговор да завързва. "Ракията чудеса прави" Извади заключението сам.
@meganet , съчуствам ти , но все някой ден и на теб сигурно ще ти се падне шанса да поговориш с тях в някоя кръчма.
Но колкото и дядо ми да ме е учил че на простака с простотия не се отговаря, рано или късно ще ми избият тапите. Все някога фитила ще изгори.. Специално заради дипломата не влизам в конфликти защото а съм се провинил в училище , особено ако направя нещо сериозно - дипломата ще я видя на Свети Мукавели..
Благодаря че ми се възхищавате но, аз ни бог искам да ставам нито нещо повече. Имам страст към оръжията като цяло и затова искам да влезна в армията.. Специално избора ми е такъв по повод старшините и да не говорим казармата като цяло. Пък и да остана в българската армия - за 80$ на ден главата да си давам Афганистан,Ирак,Кувейт и нам си къде си не си струва просто.
Но все пак ми е доста интересно какво целят да спечелят като да кажем се заяждат с кротките? За да вършиш нещо ти трябва да имаш някаква цел. Пари ли искат? Цигари ли.. действително пуша , пуша но по-малко. Да не говорим че съм в процес на отказване но тва друга история.
Както един добър приятел от Русе ми каза (ако не беше той , нямаше да узная какво е Русе) : "И най-тихите води , са и най-дълбоки. Все някой ден ще стъпят не където трябва.."
BobMarleyForever
Имам само един въпрос по повод първа точка.Първоначално написано от Diam0nD
Поправи ме ако греша но БА (Българската Армия) не е ли сега в момента в 3-4 държави на освободителна мисия? Или на градски патрул. Но има една огромна разлика. В България се плаща 80$ начална за редник в чужбина за един ден. 80$ - средно 85-90 лева. И аз за тия пари да си давам главата? Едва ли. В американската точна цена не бих могъл да ти дам но щом зет ми е взимал по 3000-3500$ на месец в американската..
Колкото до темата , може да я прекратите. Хванах ги натясно днес и им казах 4-5 неща и джуките им се залепиха до земята.
BobMarleyForever
ТУ СОфияПървоначално написано от merediana
![]()
да ама не е добре това .. за 3 хилки на месец да те пуцат . Не че бих бил много прав ,но по-добре едно висше за военен - излизаш офицер . После въри дето искаш . Едно е момче за всичко ,друго е офицер ,а ако се издихнеш в БА ще си живееш добре и без да имаш нужда от мисии![]()
Човекът каза,че се интересува от оръжия т.н-едва ли мечтата му е ад лежи на плажа по цял ден![]()
До автора:Трябва ти поведение,ше търпишА и според мен(не говоря глупости,сериозно го мисля)ти завиждат донякъде,защото си се уредил,и то с нещо интересно и с бъдеще
А, ти къде учиш?(ако не е тайна де)
The one person you need to be is yourself...;]