- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Усмивки от старите ленти: За женската половина от форума
Австралийско "Ръководство по Домакинство", издание от 60-те години
1. Помнете, че винаги трябва да сте готова да посрещнете съпруга си, когато той се прибира от работа.
2. Пригответе децата, измийте ги и ги облечете в чисти дрехи. Те трябва да стоят и да посрещнат своя баща, когато той влезе през вратата, за да го поздравят.
3. Вашият външен вид трябва да е изряден, сложете си чиста престилка и панделка в косата.
4. Не започвайте разговор със съпруга, той е изморен, че му се налага да ходи всеки ден на работа и то заради вас - нахранете го и след като прочете вестника си може и да се опитате да го заговорите
Вестник "Домашно домакинство" (САЩ), 13 май 1955 г.
1 .Вечерята трябва да е готова навреме. Планирайте я сутринта (най-добре е предната вечер, за да не забравите нещо). Предложете му какво смятате да сготвите и го обсъдете. Това означава, че вие се притеснявате за него и се интересувате от нуждите му. Мъжете винаги се прибират гладни в къщи и на масата очакват да ги посрещне любимото им блюдо.
2. Пригответе се. Отделете 15 минути, за да се освежите. Оправете дрехите си, косите - трябва да сте весела и свежа, когато той си дойде.
3. Бъдете приятна събеседница. Необходимо му е да повиши настроението си, да забрави за служебните неприятности, да почуства домашния уют.
4. Почистете къщата. Убедете се, че всичко е подредено и е на мястото си.
Приберете учебниците, играчките, вестниците. Забършете прахта навсякъде.
5. В студените месеци - разпалете огъня в камината. Съпругът ви трябва да почуства, че се намира в оазис на почивка и ред, и ще се зарадва. Освен това, грижата за неговият комфорт ще ви достави истинско удовлетворение.
6. Погрижете се за децата, те трябва да са чисти и спретнати. Пазете тишина. Когато той се прибере, изключете миячната машина, пералнята, сушилнята. Постарайте се да убедите децата да не шумят.
7. Бъдете щастлива от това, че го виждате и нека той да усети това щастие.
Приветствайте го с топла усмивка и покажете искрено желание да го зарадвате.
8. Слушайте го. Вие може да имате да му казвате нещо много важно, но не го правете в момента, когато той се връща от работа. Дайте му възможност той да се изкаже - помнете, неговите теми за разговор са по-важни от вашите.
9. Никога не се оплаквайте, ако се е прибрал късно и е трябвало да го чакате. Нито му правете забележка, ако е отишъл да се позабавлява без вас.
10. Вашата задача - да гарантирате, че домът е място на спокойствие, ред, мир, където мъжът може да отпочине телом и духом.
11. Не го занимавайте с вашите проблеми.
12. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер.
13. Създайте му комфорт. Нека най-удобното кресло в къщата да е неговото.
14. Винаги имайте под ръка топла или хладна напитка, която да му подадете.
15. Говорете с тих, успокояващ и приятен глас.
16. Помогнете му да се съблече. Събуйте обувките му.
17. Помнете - той е глава на семейството - не искайте от него да ви обяснява действията си или да ви дава сметка за тях.
И накрая най-култовото:
И още от <Ръководство по домакинство>, от частта <Съвети за мъжете>След като свършите интимния акт със съпругата си, вие трябва да й позволите да отиде до банята, даже да не й е необходимо. Дайте й време да остане за малко сама. Тя може да иска да поплаче.
Учете се, млади дами, за да стане добри съпруги и жени!
Grumpy old madman
ЕЕ, това първия път беше велико.
още има какво да се научи от него.
да, 'много'Първоначално написано от w0sh
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Записвам си...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Интересен факт е, че същите съвети под друга форма, днес всяка кифла чете в Космо![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Факт е, обаче, и че нищо не можеш да направиш по въпроса.Първоначално написано от Guttersnipe
Забавлявай се, щом ти е забавно. И аз се радвам на такива като тебСъщо е доста показателно.
Нямам никакво желание да доказвам на един мъж какво е да си жена. Най-малкото, защото съм сигурна, че си способен да извадиш от десет кладенеца вода, а безсмислените спорове не са ми афинитет.
Наречи ме глупава и неможеща да реагира адекватно, в крайна сметка това е един форум, а ти си само някой си, чието мнение е най-малко миродавно
Ако смяташ, че това доказва тезата ти, страхотно, супер. Още един незаменим интелект. Какво щастие, че си го получил по рождение с... айде, няма да казвам голяма дума, че тука мъжете са много![]()
Къде видя да се оплаквам? Ти си този, който се оплаква, че жените са се самозабравили. Аз само ти посочих, че въпреки правилните си полови белези, си безсилен да го промениш.
Кифлите едно на ръка, къде отиват кроасанките... ПИТАМ !
Жените не са се самозабравили, защото просто жени вече не съществуват.
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Guttersnipe, мърмориш повече и от жена.![]()
Като толкова не ти харесват и ги намираш за досадни същества, които объркват света - стани обратен. Какво само се вайкаш, че жените били такива или онакива.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
А после жените били жертвата, жените само се оплаквали.Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Мъжете са новите жени...
Тогава нямаше да има кой да ги е.е
А това само по себе си е проблем.
Мачкай, младежо, мачкай. Силен си. Ако това повдига самочувствието ти, нека бъде така. От теб лъха на комплекси, но ти се познаваш най-добре. Аз, за разлика от теб, не обичам да съдя хората, без да ги познавам наистина. И не ги деля на мъже и жени, а на свестни и мухльовци.
Но пък поддържам тезата, че всеки има право да мисли и да вярва в свои истини. За съжаление, обаче, това че ти вярваш в нещо, не го прави универсално.
Силен сиМачкай. Но тези, които си "лаят" (нека ползвам твоята терминология) така като теб, обикновено са онези, оставените на сухо, онези лисици с киселото грозде. Жив и здрав.
Нищо работа е това.Първоначално написано от Canis_Dirus
Кой мъж може да свърши всичките тези неща?
А твоя ли е ролята на "киселото грозде" ?Мачкай, младежо, мачкай. Силен си. Ако това повдига самочувствието ти, нека бъде така. От теб лъха на комплекси, но ти се познаваш най-добре. Аз, за разлика от теб, не обичам да съдя хората, без да ги познавам наистина. И не ги деля на мъже и жени, а на свестни и мухльовци.
Но пък поддържам тезата, че всеки има право да мисли и да вярва в свои истини. За съжаление, обаче, това че ти вярваш в нещо, не го прави универсално.
Силен си Smile Мачкай. Но тези, които си "лаят" (нека ползвам твоята терминология) така като теб, обикновено са онези, оставените на сухо, онези лисици с киселото грозде. Жив и здрав.
Много жалко тогава, че си израстнал сред такива жени. Но не се опитвай да ни натрапваш 'твоята истина', защото явно прозира отчаяната ти омраза към женската половина.
Че повечето се тръшкаме за всяко нещо - тръшкаме се. Че мърморим - мърморим. Че сме все недоволни - факт. Но по-тревожна е тенденцията, че Мъжете също все повече изпадат в подобни изблици.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Не бих казала. Защо трябва да е моя?Първоначално написано от realantisocial
Ами докато следя спора, който умело губиш, използвайки добре познати и на хлапетата клишета излезе, че ти го играеш на "киселото грозде". Та, ако е така.. кажи си да си знаеме![]()
Ех![]()
Виждам колко следиш, щом това си разбрал.
Пак те питам, защо смяташ, че трябва аз да съм киселото грозде? Той може да е некадърен и нереализиран във всичко, не само сред жените. За да събереш такава ненавист към женския пол, на мен поне ми се струва, че трябва да си доста разочарован от тях. Но не е задължително да е само в такъв план.
Демонстрираш ми повърхностно мислене. Толкова ли ти се иска да изгубя спора?
направо ще умра!Очаквам Енея Вородецки да изкочи с пяна около устата!
Saatana vittu perkele hate crew!
Еми аз съм асоциален, девствен и агресивен, за това не мога да обсъждам подобен род въпроси.Ех Smile
Виждам колко следиш, щом това си разбрал.
Пак те питам, защо смяташ, че трябва аз да съм киселото грозде? Той може да е некадърен и нереализиран във всичко, не само сред жените. За да събереш такава ненавист към женския пол, на мен поне ми се струва, че трябва да си доста разочарован от тях. Но не е задължително да е само в такъв план.
Демонстрираш ми повърхностно мислене. Толкова ли ти се иска да изгубя спора?
Не знам какво ти демонстрирам, но ти на мен ми демонстрираш неповторимото си желание да покажеш колко пораснала, умна, начетена и наблъскана с опит, познание и себепознание си. Добре, ОК, само не толкова агресивно.
НЕ УДРЯЙТЕ МОМЧЕТО С ОЧИЛАТА, МОЛЯ !!!![]()
Слагаш ми в устата думи, които не съм казвала.
Какво те кара да мислиш, че аз не приемам слабите си страни? Бързаш да си изградиш защитата с аргументи, които нямаш за момента
Ирония - да. Комплекси - това беше само предположение. Вярно е, че не те познавам, а аз не обичам да си градя повърхностни мнения. Още повече от това, което пише някой си в някакъв си форум.
Момче, не съм твърдяла, че мъжете и жените са равни. Имаше някъде някаква тема, не ми се рови сега, пак за равенството между половете. Аз не вярвам в него. Мъжете и жените са различни по много неща.
Но грозни и крайни изказвания като твоето, че едва ли не сме парцали, на които да си триеш с удоволствие подметките, са истинска комплексарщина.
Първо ме набеди, че се оплаквам. Къде и с какво съм се оплакала?
После твърдиш, че те наричам мрънкало, защото си показал една "любопитна тенденция". Тенденцията е всичко друго, но не и любопитна. Не съм отричала нищо от това, което казваш, въпреки че не с всичко съм съгласна. Но ти си този, който тръгна да се оплаква от жените, а после заяви, че ние сме сополовият слаб пол, който мърмори срещу всичко.
И накрая, да се изказваш по този грозен начин за жените е най-малкото липса на елементарно възпитание.
Всичко е предположения, предположения. Изпускаш основната думаПървоначално написано от Guttersnipe
Няма да ви ставам жертва на стремежа за дискусии, просто защото не мисля, че сме в двете противоположности.