.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 59
    Супер фен
    И С П А Н С К И

Ела във Френската най-зачитана е в Бургас .
    lonely walker... Лицааааааа..

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Уча испански, харесва ми. А относно избора - избери езика, който ти харесва.

Лично аз съм учила немски три години...нооо толкова го и научих. Няма ли желание - нищо няма да стане. А от миналата година уча испански в ГРЕ "Г.С.Раковски" в Бургас. Според мен испанският е по-лесен. А и аз повече испанският харесвам..

Град
    In the middle of Nowhere
    Аз мисля,че немският е по-хубав,а и се води,че немската е по-елитна от испанската...Няма да съжалявяш ако влезеш в немска,езикът не е толкова ужасен,колкото го изкарват...
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    немски

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    Аз пък бих избрал испански, немския и той вече е разпространен, а и е нещо различно.
    Вафла..

Испански, поне е по-приятен за говорене.

Испански

Град
    Бургас

Re: Немски или испански

Цитирай Първоначално написано от anisummer
    Здравейте! Така ..тази година ще кандидатствам (в Бургас) и се чудя къде е по-добре : дали в немската или със испански.Тъй като не съм от Бургас и идвам там специално заради езика искам да съм сигурна в избора си.Тая немска не ми е нещо лицеприятна. Смисъл на много забутано място е и с една дървена дограма... Докато тая испанската ( не знам точно така ли се води) е на много хубаво място- на центъра и като сграда е много хубаво даскалото. Аз уж много разпрогласявах, че ще е немската ама нещо се разобедих в последствие. Лошото е , че от 2 години ходя на уроци по немски и ся изведнъв да го спра...И като произношение испанският ме кефи повече. Какво сте чували за двете училища и какво е вашето мнение по въпроса.
    Аз съм от Бургас и те саветвам да избереш испанската

Немският е труден но повече си струва

и точно испанският е по лесен и се говори на много места

по добре да се напънеш малко да научиш немския, защото според мен там е по добре

аа и аз чух че ще и правят ремонт на немската
    Peace & Love

Аз пък съм за НЕМСКИ език ! Въпреки че и испански език не е лош.
    Не вярвайте в чудеса-разчитайте на тях.

Немската гимназия наистина е на забутано място,но от личен опит мога да ти кажа,че езика перфектно ще го знаеш след като завършиш.Гърч си е,няма спор,но си струва.Миналата година бях заек там и да ти кажа прекарах доста добра година.И обстановката не е толкова лоша колкото си мислиш.Поне от това,което аз знам,гимназията от другата година ще е ремонтирана(надявам се) и ще изглежда далеч по-добре от сега.

Н Е М С К А
    go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...

Повече от фен Аватара на ospower
    Град
    София
    Немски, разбира се.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Не съм учила нито един от тея езици,но щом те влече и ти харесва испанския,значи иди там и учи това,което ти харесва Успех!

Град
    Враца
    Уча немски, ма ти препоръчвам испански. Не знам защо Който и език да избереш, все е добре.
    еlsy

Цитирай Първоначално написано от ospower
    Немски, разбира се.

Здравейте и от мен!

Моята дилема е подобна. Чудя се между испанския и немски. Въпроса е че аз съм млада жена както се казва, уча в университет и гледам на практика кой език ще ми бъде повече от полза, след това като работя.
    За испанския - много го харесвам, особено как звучи, определено ще ми бъде по-лесен и по-интересен за научаване. Ако трябва да избирам без други съображения бих избрала испански, но.....
    немски - доводите за него са следните: с мноого по голямо практическо приложение за работа. Да не говорим, че като втори език в България за търсене на работа доста работодатели го предпочитат. Следя обявите за работа постоянно. тук, а и навънка в Европа, като гледам и по много мои познати които знаят немски, много по добре се устройват (дали в бг или чужбина). по-търсен език е. Именно заради това имам голяма дилема, и от конюнктурни съображения бих избрала немския.
    Но като се замисля.. испанския май по-лесно се асимилира и научава за някакво поне средно ниво на разговор. Ако е така, бих избрала испански. Вие, как мислите ?? Кой език от посочените два, е по-вероятно да науча по-бързо и по-задълбочено, демек да владея що годе свободно ?? Тъй като един език бонус в автобиографията е добър старт, но само ако го владееш НАИСТИНА, а не просто да си го учил.
    monic@

Според мен испанският е по-добрият избор. (това си е мое мнение) Доколкото ми е известно испанският е третият най-говорен език в света..(поне така са ми казвали) Също мисля че испанският е по-лесен като език,ако имаш желание да го учиш разбира се. Учила съм и немски, но знам само около 10 думи Но не е важно кой език знаеш, важното е да знаеш чужд език..защото без чужд език не си за никъде. И вместо да питате кой език да учите, помислете много добре на Вас кой ви се учи. А ако искаш и двата нищо не ти пречи ако сега влезеш в немската след време да тръгнеш на уроци по испански.

Град
    Варна
    Еми не мога да ти кажа нищо за гимназиите, ако се счита за спам - трийте модератори.
    Обаче при положение, че си ходила на уроци по немски 2 години и че испанския се говори само в испания и южна америка, направо ти се чудя какво въобще се съмняваш... Много ясно, че трябва да избереш немския, даже и да не ходиш в Германия, ако контактуваш с шваби по бизнес даже и в нашата Татковина, направо ще ги разтопиш... И швейцария, и северна италия и австрия говорят немски. Прави си изводите...

Град
    around the world !
    Не знам как си с немския, но 2 години ходене на уроци и ако ти се отдава.. не си заслужава губенето на време за испански, поне не още. Понякога прищявката и моментното желание може да изиграят лоша шега и в последствие да се окаже така, че само са отишли парите на вашите за 2 години уроци.

Голям фен Аватара на BlueKnife
    немски
    ама като гледам ти повече клониш към испански, така че..
    the sky is the limit.

Unendlich е много прав за прищявките. Не искам и с мен да се случи така.
    monic@

Аз съм френска паралелкаа .. и испанският е близо до него.. и бих казалаа, че не е толкова лесна граматикатаа .. Немският си го учиш и продължи . . Език не се заебаваа . . Довърши го .. ако имаш желание послее почни и испански няма да е лошо .. бих казала, че немският е по-добре .. според мене де .. В моето училище е едно от най елитните .. Имаш избор на много езиции .. Немският е повече говорящ от испанският. .
    .. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си