- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или испански
И С П А Н С К И
Ела във Френската най-зачитана е в Бургас.
lonely walker... Лицааааааа..
Уча испански, харесва ми. А относно избора - избери езика, който ти харесва.
Лично аз съм учила немски три години...нооо толкова го и научих. Няма ли желание - нищо няма да стане. А от миналата година уча испански в ГРЕ "Г.С.Раковски" в Бургас. Според мен испанският е по-лесен. А и аз повече испанският харесвам..
Аз мисля,че немският е по-хубав,а и се води,че немската е по-елитна от испанската...Няма да съжалявяш ако влезеш в немска,езикът не е толкова ужасен,колкото го изкарват...
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
Аз пък бих избрал испански, немския и той вече е разпространен, а и е нещо различно.![]()
Вафла..
Аз съм от Бургас и те саветвам да избереш испанскатаПървоначално написано от anisummer
Немският е труден но повече си струва
и точно испанският е по лесен и се говори на много места
по добре да се напънеш малко да научиш немския, защото според мен там е по добре
аа и аз чух че ще и правят ремонт на немската![]()
Peace & Love
Аз пък съм за НЕМСКИ език ! Въпреки че и испански език не е лош.![]()
Не вярвайте в чудеса-разчитайте на тях.
Немската гимназия наистина е на забутано място,но от личен опит мога да ти кажа,че езика перфектно ще го знаеш след като завършиш.Гърч си е,няма спор,но си струва.Миналата година бях заек там и да ти кажа прекарах доста добра година.И обстановката не е толкова лоша колкото си мислиш.Поне от това,което аз знам,гимназията от другата година ще е ремонтирана(надявам се)и ще изглежда далеч по-добре от сега.
![]()
Н Е М С К А![]()
go on and try to tear me down, i will be rising from the ground, like a skyscraper...
Не съм учила нито един от тея езици,но щом те влече и ти харесва испанския,значи иди там и учи това,което ти харесваУспех!
Уча немски, ма ти препоръчвам испански. Не знам защоКойто и език да избереш, все е добре.
![]()
еlsy![]()
Здравейте и от мен!
Моята дилема е подобна. Чудя се между испанския и немски. Въпроса е че аз съм млада жена както се казва, уча в университет и гледам на практика кой език ще ми бъде повече от полза, след това като работя.
За испанския - много го харесвам, особено как звучи, определено ще ми бъде по-лесен и по-интересен за научаване. Ако трябва да избирам без други съображения бих избрала испански, но.....
немски - доводите за него са следните: с мноого по голямо практическо приложение за работа. Да не говорим, че като втори език в България за търсене на работа доста работодатели го предпочитат. Следя обявите за работа постоянно. тук, а и навънка в Европа, като гледам и по много мои познати които знаят немски, много по добре се устройват (дали в бг или чужбина). по-търсен език е. Именно заради това имам голяма дилема, и от конюнктурни съображения бих избрала немския.
Но като се замисля.. испанския май по-лесно се асимилира и научава за някакво поне средно ниво на разговор. Ако е така, бих избрала испански. Вие, как мислите ?? Кой език от посочените два, е по-вероятно да науча по-бързо и по-задълбочено, демек да владея що годе свободно ?? Тъй като един език бонус в автобиографията е добър старт, но само ако го владееш НАИСТИНА, а не просто да си го учил.
monic@
Според мен испанският е по-добрият избор. (това си е мое мнение) Доколкото ми е известно испанският е третият най-говорен език в света..(поне така са ми казвали) Също мисля че испанският е по-лесен като език,ако имаш желание да го учиш разбира се. Учила съм и немски, но знам само около 10 думиНо не е важно кой език знаеш, важното е да знаеш чужд език..защото без чужд език не си за никъде. И вместо да питате кой език да учите, помислете много добре на Вас кой ви се учи. А ако искаш и двата нищо не ти пречи ако сега влезеш в немската след време да тръгнеш на уроци по испански.
![]()
Еми не мога да ти кажа нищо за гимназиите, ако се счита за спам - трийте модератори.
Обаче при положение, че си ходила на уроци по немски 2 години и че испанския се говори само в испания и южна америка, направо ти се чудя какво въобще се съмняваш... Много ясно, че трябва да избереш немския, даже и да не ходиш в Германия, ако контактуваш с шваби по бизнес даже и в нашата Татковина, направо ще ги разтопиш... И швейцария, и северна италия и австрия говорят немски. Прави си изводите...
Не знам как си с немския, но 2 години ходене на уроци и ако ти се отдава.. не си заслужава губенето на време за испански, поне не още. Понякога прищявката и моментното желание може да изиграят лоша шега и в последствие да се окаже така, че само са отишли парите на вашите за 2 години уроци.
немски
ама като гледам ти повече клониш към испански, така че..
the sky is the limit.
Unendlich е много прав за прищявките. Не искам и с мен да се случи така.
monic@
Аз съм френска паралелкаа .. и испанският е близо до него.. и бих казалаа, че не е толкова лесна граматикатаа .. Немският си го учиш и продължи . . Език не се заебаваа . . Довърши го .. ако имаш желание послее почни и испански няма да е лошо .. бих казала, че немският е по-добре .. според мене де ..В моето училище е едно от най елитните .. Имаш избор на много езиции .. Немският е повече говорящ от испанският. .
![]()
.. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]