Бил съм две години на индивидуална форма на обучение и изобщо не ти я препоръчвам, защото:
1. сега може и да ти се струват тъпи съучениците ти, ама определено е по-интересно да си с тях през деня, отколкото дълга част от деня да си стоиш в къщи иии... да учиш.
2. По доста предмети в училище се преписва. Това на изпитите не минава. Ако ти се случва често да преписваш индивидуалната форма не е за теб
3. Дават ти големи конспекти и по доста от предметите трябва да учиш доста повече, отколкото като ходиш на училище. По доста предмети си има правилни тактики за учене на точно определени уроци, части от урока, получавате отговорите за теста предварително и т.н. Освен това, като се явиш на изпита, трябва да знаеш всички уроци едновременно.
Примери от моя личен опит:
Така по един от предметите за изпита трябваше да знам 30 урока едновременно, докато сэучениците ми през цялата година за по-висока оценка са научили не повече от 10 урока и то не беше нужно да ги знаят едновременно. По литература ми бяха дали към 15 тотално различни теми за съчинение разсъждение от различни произведения. Отново всичко трябва да се знае едновременно. По трети предмет пък ми се наложи да знам, след като всичките съученици имаха предварително отговорите за тестовете си и имах 5 (всичко живо с 6). Естествено, имал съм и предмети, материалът за които е бил малък. Но в повечето случаи трябва да знаеш повече и да си го запомнил за много малко време.
4. нужна е сериозна самоорганизация, която повечето хора нямат. Много по-трудно се учи, след като изпитът ти е след 3 месеца и нямаш контролно утре.

В крайна сметка, ще са ти нужни повече знания
и труд за същите оценки. Освен всичко друго ще ти е по-тъпо сам/а и в училище ще учиш по-трудно няма да знаеш на какво набляга учителя и т.н.

П.п. Късметът в тия изпити играе важна роля, особено по т.н. "разказвателни предмети". Имал съм изпит на който знам само 2 от общо 18 теми и ми се падат точно тези две теми, но го е имало и обратното - да знам всичко останало по предмета и да ми се падне тема, която почти нищо не знам. Просто човек трябва да знае целия материал в момента на явяването на изпита, и то добре.