.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28
    Град
    with Christopher Drew <3

Самочувствие?Самоуважение? Обич към себе си?

Навсякъде се говори как трябва да се обичаш и да се уважаваш,за да те уважават другите..Това как се възприемаш ти,влияе на това как другите те възприемат.Но как да се обичаме,уважаваме и следователно да имаме здравословно самочувствие?

Аз съм красива,умна с готин характер...и хората се питат защо нямам самочувствие.Аз искам да имам..и да се уважавам.Но как забога?Все ще си помисля,че няма да ме харесат,че не съм достатъчно добра,че нещо не ми е в ред.Другото ,което е..пред огледалото всяка сутрин се опитвам да добия съвършен външен вид..което не е добре!Нещо ,ако не е добре..най-дребното нещо-скапано самочувствие и мисли колко съм грозна .
    Как да се справя с това? (смятам,че съм красива,имам хубаво тяло,нямам проблеми във външния вид..но подяволите..защо нямам самочувствието ,което заслужавам?)
    Другия проблем е,че много се дразня от мнението на другите за мен..как да го променя

ПС: Не искам да ставам надувка и кифла..искам ЗДРАВОСЛОВНО САМОЧУВСТВИЕ,ДОЗА САМОУВАЖЕНИЕ И ДА СЕ ОБИЧАМ И ЗАЧИТАМ!
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Спри да се сравняваш с другите. Това е. Мисли за себе си а не за другите. Примири се с това което ти е дадено и се опитай да направиш най-доброто от него. Никой не е перфектен. Аз от малка искам да имам по-малък бюст по ред причини и в пубертета ми беше супер гадно. С времето се примирих. Сега нося хубави сутиени, нося подходящи дрехи и се чувствам добре. Докато се сравняваш с хората около теб никога няма да постигнеш мир със себе си.

Супер фен Аватара на darrie
    Град
    In your mind.

Re: Самочувствие?Самоуважение? Обич към себе си?

Цитирай Първоначално написано от YourSupergirl

Аз съм красива,умна с готин характер...и хората се питат защо нямам самочувствие.

смятам,че съм красива,имам хубаво тяло,нямам проблеми във външния вид..
    Ами както ни го повтори на нас, повтаряй го и на себе си.

http://vbox7.com/play:27671a29

http://vbox7.com/play:cb758a54
    Карай внимателно - спаси живот!

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

Мега фен Аватара на vagarious
    И аз съм като авторката!!!Мисля, че аз специално имам нужда от заслужени комплименти, а не от едва ли не изпросени.Аз също всяка сутрин пред огледалото се старая(за нещо, но какво?!) и съм забелязала, че точно когато аз най-не се харесвам, точно тогава всички ме "харесват".Абе ясно е, че проблема е в нас(в мен), но незнам решението.Също като теб.
    Big or small, lies are lies!

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София

Цитирай Първоначално написано от darrie

Аз съм красива,умна с готин характер...и хората се питат защо нямам самочувствие.

смятам,че съм красива,имам хубаво тяло,нямам проблеми във външния вид..
    Ами както ни го повтори на нас, повтаряй го и на себе си.
    ++

Бъди себе си.Мисли оптимистично.Не се сравнявай с другите.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Голям фен Аватара на Stellsy
    Цитирай Първоначално написано от vagarious
    И аз съм като авторката!!!Мисля, че аз специално имам нужда от заслужени комплименти, а не от едва ли не изпросени.Аз също всяка сутрин пред огледалото се старая(за нещо, но какво?!) и съм забелязала, че точно когато аз най-не се харесвам, точно тогава всички ме "харесват".Абе ясно е, че проблема е в нас(в мен), но незнам решението.Също като теб.
    И аз като теб и авторката нямам самочувствие.. наистина имаме нужда някой да ни каже, че сме хубави, но кой..
    `..Не съжелявам за хората от моето минало... Има причина да не са в моето бъдеще!!

авторке,на колко години си?Това ми е важно,за да знам към каква насока да е съветът ми към теб.

Навсякъде се говори как трябва да се обичаш и да се уважаваш,за да те уважават другите..Това как се възприемаш ти,влияе на това как другите те възприемат.Но как да се обичаме,уважаваме и следователно да имаме здравословно самочувствие?

Аз съм красива,умна с готин характер...и хората се питат защо нямам самочувствие.Аз искам да имам..и да се уважавам.Но как забога?Все ще си помисля,че няма да ме харесат,че не съм достатъчно добра,че нещо не ми е в ред.Другото ,което е..пред огледалото всяка сутрин се опитвам да добия съвършен външен вид..което не е добре!Нещо ,ако не е добре..най-дребното нещо-скапано самочувствие и мисли колко съм грозна .
    Как да се справя с това? (смятам,че съм красива,имам хубаво тяло,нямам проблеми във външния вид..но подяволите..защо нямам самочувствието ,което заслужавам?)
    Другия проблем е,че много се дразня от мнението на другите за мен..как да го променя

ПС: Не искам да ставам надувка и кифла..искам ЗДРАВОСЛОВНО САМОЧУВСТВИЕ,ДОЗА САМОУВАЖЕНИЕ И ДА СЕ ОБИЧАМ И ЗАЧИТАМ!
    Като прочетох и другата ти тема,вече мога да ти отговоря.Ти си несигурна в себе си,защото все още не е настъпил момента,в който да познаеш,коя си.Влияеш се от непрекъснато идващите и налагащи се стилове,както видях си минала през доста от тях...хубаво е да експериментираш,но защо не опиташ за няколко часа да се откъснеш от заобикалящия те свят и да надникнеш дълбоко в съзнанието си,може би там е отговорът на твоя въпрос,може би трябва да се харесаш такава,каквато си и с течение на времето да приемеш недостатъците си като най-големите ти предимства,твоите отличителни белези,разграничаващи те от другите.Ти си уникална,както всеки един от нас,спри да се стремиш към съвършенството,то не съществува тук на Земята и най-важното прави всичко,което смяташ,че ще подобри личността или външността ти заради самата теб,защото ТИ ще се почувстваш по-добре,защото ще се харесаш на СЕБЕ СИ,все пак не живееш за другите нали.
    И не забравяй да се усмихваш

Супер фен Аватара на Shia
    Самочувствие имам в нормални граници-дотам,че никой не може да ме засегане с думи относно външността ми и прочие.
    Себеуважние-голямо.Все пак това е моята кожа с недостатъците ми.Ако има такива,които мога да променя,но в момента нямам възможност съм наред с тях,защото разбирам,че е по мое решение непромяната.
    Обичам себе си,защото така се чувствам по-добре,повдигам самочувствието си.
    Когато видя някакво т.н натокано момиче-да става ми тъпо понякога,но си казвам
    -Браво,че изглежда така,но и аз също съм харесвана и без толкова грим,дрехи и so on...
    И както каза-отношението ти към теб влияе и на останалите около теб и аз се харесвам и те ме харесват.
    Не съм срещала момче,което е дало видим интерес към мен след това да е имало някакви претенции от към вида ми.
    Имам приятелки,които 60% от случаите говорят само за диети и коя мазнинка искат да премахнат в себе си-аз си стоя отстрани и ги слушам и никога няма да кажа
    -Оффф,че голям крак имам.Мога да сготвя със с него и пак да има мазно(персоналните шеги не са хубаво нещо)
    ,а по-скоро
    -Е да имам си коремче,но да знаеш колко е удобно за спане.
    -Езикът ми може да е дълъг,но знаеш ли какви неща мога да правя с него.
    И пред момче не се изливат недостатъци,ако искаш повече да те хареса стой на ниво.

Супер фен Аватара на dead_princess
    Хахаха щом се смяташ за красива, умна, с хубаво тяло, това не е ли самочувствие? Хората без такова ще кажат, че са грозни, тъпи и тн.

п.п. Не знам какво общо има самочувствието, обичта към себе си и самоуважението с Козметика и диети?

Цитирай Първоначално написано от dead_princess
    Хахаха щом се смяташ за красива, умна, с хубаво тяло, това не е ли самочувствие? Хората без такова ще кажат, че са грозни, тъпи и тн.

п.п. Не знам какво общо има самочувствието, обичта към себе си и самоуважението с Козметика и диети?

Мега фен
    Град
    <3
    Обичам се заради характера си и заради това,което съм като цяло. Така се обичай и ти и другото ще дойде от самосебе си Оо
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от TheOnee

+2Съгласна съм!

Град
    with Christopher Drew <3
    Цитирай Първоначално написано от krisito9212
    авторке,на колко години си?Това ми е важно,за да знам към каква насока да е съветът ми към теб.
    14.
    [size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.

Град
    with Christopher Drew <3
    Цитирай Първоначално написано от titinkaa
    Цитирай Първоначално написано от TheOnee

+2Съгласна съм!
    попринцип,да..имам хубави черти.но все ще си измисля нещо ,което да не ми е наред.гледам много подробностите..дори най-малките.иначе,да ..красива съм по принцип,но като се хващам за подпобностите и колкото и да са малки ми влошават самочувствието ..
    примерно ,ако до най-малката подробност не съм съвършена,значи скапано ми е самочувствието..харесвам си чертите,но примерно прическата ,ако е зле,имам пъпка някъде или няква там малка подробност..значи съм зле!

Мега фен Аватара на iiordanova
    Има много литература на тази тема.
    Сама казваш , че си красива , умна и т.н. .. това е!
    Казвай си всеки ден сутрин по няколко положителни мисли.
    Примерно : "Аз съм единствена!" , "Аз съм умна!" , "Днес е най-прекрасния ми ден! " и така.. бавно , но славно.
    Да обичаш себе си означава да не търсиш недостатъците. А напротив! Показвай това , което имаш.
    Прави нещата , които обичаш.
    Отделяй за себе си време.
    Започни с 30 минутки.
    В който примерно релаксирай или направи това , което искаш.
    Обичай другите , за да те обичат! Изтъркано е , но пък е факт!
    Когато обичаш себе си , ти обичаш и недостатъците си.
    Самочувствието е въпрос на време. Въпрос на общуване.
    Ти определено си нахъсана да се промениш! Браво!
    Промяната не може да бъде за един ден. Но , когато започнеш с тази промяна , то просто един ден свикваш!
    Успех!

Град
    In your mind.
    Ами всеки нормален човек намира така наречените косури в себе си .... Ти какво искаш да си мислиш? 'аз съм префектна, аз съм идеална, няма друга като мен'?! Това вече е прекалено. Самочувствието както всяко друго нещо трябва да си има граници. Аз например, наистина не харесвам нищо в себе си, нито се смятам за красива ... ама изобщо .. но не оставям хората да ме убиждат, не всичко е въпрос и на самочувствие.

http://www.facebook.com/pages/Dream-of-love/172035706162256 & http://www.facebook.com/pages/The-st...22269861159010 ~ Страници за бележки във Фейсбук.

може би имаш проблем в общуването мислиш си че като ти е излезнала пъпка или косата ти не е перфектна хората ще те отхвърлят и ще те пренебрегват т.е. имаш комплекс за малоценност . трябва да разбереш че хората рядко обръщат голямо внимание на малките несъвършенства и по този начин единствено вредиш на себе си . според мен е добър вариант да се консултираш с психолог наистина може да ти помогне да си решиш проблемите [/quote]

Град
    In your mind.
    Цитирай Първоначално написано от footballgirl
    може би имаш проблем в общуването мислиш си че като ти е излезнала пъпка или косата ти не е перфектна хората ще те отхвърлят и ще те пренебрегват т.е. имаш комплекс за малоценност . трябва да разбереш че хората рядко обръщат голямо внимание на малките несъвършенства и по този начин единствено вредиш на себе си . според мен е добър вариант да се консултираш с психолог наистина може да ти помогне да си решиш проблемите
    повярвай ми, не е за психолог.

Цитирай Първоначално написано от darrie
    Цитирай Първоначално написано от footballgirl
    може би имаш проблем в общуването мислиш си че като ти е излезнала пъпка или косата ти не е перфектна хората ще те отхвърлят и ще те пренебрегват т.е. имаш комплекс за малоценност . трябва да разбереш че хората рядко обръщат голямо внимание на малките несъвършенства и по този начин единствено вредиш на себе си . според мен е добър вариант да се консултираш с психолог наистина може да ти помогне да си решиш проблемите
    повярвай ми, не е за психолог.
    не казвам че нещо и има,а просто че хората масово го правят ( без в България естествено) и няма нищо лошо в това защото тъкмо ще разбере от къде идва проблема и може да научи нещо повече за себе си.

Голям фен Аватара на D3NG3rZ0N3
    Просто трябва да си по-уверена и да вярваш в себе си. Човек е това, за което се мисли. Естествено нетрябва да си мислиш, че си нещо повече от другите, но трябва да вярваш в себе си, така идват и успехите в личен и професионален план

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Shia
    Самочувствие имам в нормални граници-дотам,че никой не може да ме засегане с думи относно външността ми и прочие.
    Себеуважние-голямо.Все пак това е моята кожа с недостатъците ми.Ако има такива,които мога да променя,но в момента нямам възможност съм наред с тях,защото разбирам,че е по мое решение непромяната.
    Обичам себе си,защото така се чувствам по-добре,повдигам самочувствието си.
    Когато видя някакво т.н натокано момиче-да става ми тъпо понякога,но си казвам
    -Браво,че изглежда така,но и аз също съм харесвана и без толкова грим,дрехи и so on...
    И както каза-отношението ти към теб влияе и на останалите около теб и аз се харесвам и те ме харесват.
    Не съм срещала момче,което е дало видим интерес към мен след това да е имало някакви претенции от към вида ми.
    Имам приятелки,които 60% от случаите говорят само за диети и коя мазнинка искат да премахнат в себе си-аз си стоя отстрани и ги слушам и никога няма да кажа
    -Оффф,че голям крак имам.Мога да сготвя със с него и пак да има мазно(персоналните шеги не са хубаво нещо)
    ,а по-скоро
    -Е да имам си коремче,но да знаеш колко е удобно за спане.
    -Езикът ми може да е дълъг,но знаеш ли какви неща мога да правя с него.
    И пред момче не се изливат недостатъци,ако искаш повече да те хареса стой на ниво.
    Малко си противоречиш - хем не одобряваш персоналните шеги, хем пък се шегуваш със себе си. Но те разбрах какво имаш предвид, все пак, де.
    Някой беше казал (не си спомням кой), че ако умееш да се надсмиваш на самия себе си, ще си весел цял живот.

Съгласна съм с Shia - пред мъж недостатъците не се изтъкват! Каквото и да си мислиш за себе си, направи ли ти мъж комплимент, казваш "Благодаря" с усмивка на лице и толкова! Няма "Благодаря ти, ама може и да е по-добре" - без такива допълнения в изказването! Мъжете харесват уверени жени. Пък и като оставим тях настарана - няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш добре в кожата си, такава, каквато си. За щастие, при мен е така.
    Това, което е лесно, не е интересно.

Супер фен Аватара на Shia
    Това бяха просто примери не неща,които аз изричам.

Пита ме една вечер едно момче,което ме бе гушнало
    -Как се чувстваш в тялото си ?
    Отговорът беше
    -В пълна хармония с тялото съм си
    няма да се оплаква,а като виждам как си ме гушнал и ти няма от какво да се оплакваш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си