- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Кредитна карта Виза и Мастъркард
Какво трябва да направя за да си взема карта Виза или Мастъркард, искам да пазарувам от един интернет магазин, но приемат само с такива карти. Казах на баща ми да вземе една такава карта, а той ми каза, че таксата и е 500лвЛъже ли ме или... Колко струва една такава кредитна карта?
Живеем си назаем дните...
Аз съм с виза на първа инвестиционна, ама в България има само дебитни.
С моята мога да плащам в повечето сайтове и да ползвам мънибуукърс и Пейпал.
какво значи само дебитни?Първоначално написано от w0sh
това, което можеш да си вземеш е кредитна от типа 'гарантирани'.. което не е точно кредитна, но само по смисъла на това че не можеш да теглиш кредити с нея.. т.е. не можеш да празаруваш с пари, които ги нямаш. А иначе си е напълно функционална като кредитна - признава се навсякъде, можеш да буукваш всичко с нея и т.н.
Условията са, че вкарваш 100лв в сметката, които си седят блокирани там докато ти е активна картата (връщат ти ги, ако решиш да я закриеш) и от там нататък по 2-4лв на месец си дръпват автоматично за поддръжка или безплатно при някои банки. Става въпрос за Visa и Mastercard
И аз не разбрах. Има си и кредитни карти. Аз имам кредитна карта Виза на ОББ, примерно...Първоначално написано от machoka
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Кредитна карта по презумпция има някакъв кредит в нея. Примерно 1000 лева с които можеш да пазаруваш и после да ги връщаш на вноски.
В случая имате кредитна карта но на нея няма кредит - функционира си по същия начин, но трябва да се вкарат пари в нея, за да може да се пазарува.
Принципа е същия, но няма кредит.
Grumpy old madman
^^точно така, все едно дебитна, но с всички 'екстри' на кредитната - признава се навсякъде, резервираш, плащаш по цял свят, всичко е ток.