.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 47
    Супер фен Аватара на galu6a

Вегетарианство

Здравейте гледах едно предаване за вегатарианството и някои хора казват ,че месото е вредно понеже има мн токсини и е мн полезно да се храним без него.Други са напълно вегитарианци без месо и млечни продукти.

Има ли някой от форума който е вегитарианец и как е станал такъв.

Иска ли някой да опита с мен да пробвае да не ядем месо и млечни продукти ?
    http://ilove.milka.bg/?act=poster_preview&user_id=5662 - МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ ГО ЗА ДА ИЗНЕНАДАМ МОЯ ЛЮБИМ

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Аз съм нещо като вегитарянка
    не ям месо защото не ми е вкусно..
    но без млечни продукти ще умра !!! На ден изяждам минимум 100гр сирене минимум !!
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Мега фен Аватара на ValLoveYa
    Град
    Far, far away*
    аз не ям много месо но не мога и без него както и без млечни продукти за мен вегетарианството е третиране на организма а млякото и месото нямат заместители
    Humans need fantasy to be human.

Супер фен
    Град
    в заведение за душевно болни
    И КАКВО ПО-СЛАБИ ЛИ СТЕ КАТО СТЕ ВЕГEТАРИАНЦИ ИЛИ МОЖЕ БИ СТЕ ПО-ЗДРАВИ?? НЕ РАЗБИРАМ СМИСЪЛА НА ТОВА,МОЛЯ НЯКОЙ,КОЙТО Е ЗАКЛЕТ ВЕГЕТАРИАНЕЦ ДА МИ ОБЯСНИ .
    няма любов

Супер фен Аватара на katii
    Град
    София
    --

Мега фен Аватара на HexGirl
    Град
    niderlandia
    Цитирай Първоначално написано от iLoveChocolate
    И КАКВО ПО-СЛАБИ ЛИ СТЕ КАТО СТЕ ВЕГИТАРИАНЦИ ИЛИ МОЖЕ БИ СТЕ ПО-ЗДРАВИ?? НЕ РАЗБИРАМ СМИСЪЛА НА ТОВА,МОЛЯ НЯКОЙ,КОЙТО Е ЗАКЛЕТ ВЕГЕТАРИАНЕЦ ДА МИ ОБЯСНИ .
    виж има хора които месото не им е вкусно просто
    аз съм против вегитарянството с пропаганда за защита на животните
    Глупаво е !
    Месото е важно за да си набавяме желязо да.
    Вегитарянството не е за отслабване ! Няма нищо общо даже ..
    Шапкарю .....
    Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?

Повече от фен Аватара на UnForgettableDream
    Град
    Русе
    Преди, когато бях малка ядох всякакво месо. След това понах да не ям домашно и от скоро само пилешко месо, чисто ям. За млечните продукти или яйцата - без тях не мога. Ии не знам дали риба и морски дарове се броят за такъв вид животни, но ги обожавам. Не знам защо, но от скоро като ям месо и ми става лошо

Супер фен Аватара на Sintya
    Град
    Is 'ur choise
    Не ям месо от близо 2 години, защото просто ми е тежко, не обичам. Но ям млечни продукти и тн.

От 8 коментара, 2 да са написани що-годе грамотно.

Пише се вегЕтарианец. Да не говорим, че има разлика между вегетарианство и веганство. Вегетарианците не ядат месо, а хората от втората група не ядат нищо от животински произход(млечни продукти).

А частта с "месото има много токсини и е много полезно да се храним без него" даже нямам желание да я разписвам надълго и нашироко. Яжте си био зеленчуците и плодовете, пийте си соевите млекца, само защото така ви е щукнало, гледайки някакво измислено телевизионно предаване от рода на "На кафе", "Часът на мама" и т.н.

Супер фен Аватара на zoreto
    Попринцип това ,че месото е вредно за човешкия организъм е вярно и ще се обоснова.Както знаете всички месоядни животни имат ката маречените "кучешки зъби" и са много издължени,сега ще кажете да ама и хората имат ,но техните не са толкова дълги и не слуват за разкъсване на храната (месото).Ако сте забелязали всички месоядни животни имат къса храносмилателна система по простата причина,че месото е много токсично и точно тази къса система на позволява да се натрови организма на животното.При хората обаче нещата не седят така,нашата храносмилателна система е много дълга и следователно месото престоява много време в организма и бог знае ,колко е седяло преди да го изядем.

Та аз месо ям рядко,защото не обичам и горепосочения ФАКТ

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    zoreto е права. Потърси във форума както и в гугъл и ще намериш страшно много информация. Освен това помислете дали сте виждали крава да пие козе мляко! Няма възрастно животно което да пие млякото на друго животно. Само хората сме толкова глупави. Потърси информация и за вредата от млечните продукти и най-вече от прясното мляко.

Цитирай Първоначално написано от slun4ice
    най-вече от прясното мляко.
    особено купеното "100% натурално"

Супер фен
    Град
    вие отрекохте всичко,ужас! ми аз като ям и месо,и прясно,и кисело мляко направо до някой ден сигурно ще умра от натравяне
    няма любов

Добре де, как млякото ще е вредно ?
    Ами калция..
    то по тая логика всички хранителни продукти са вредни, дайте да ядем само корени

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    отивайте при козите да пасете трева и без т'ва по акъл не ги превъзхождате

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    отивайте при козите да пасете трева и без т'ва по акъл не ги превъзхождате
    хе хе забавен си

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    мерси че го оцени

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Бе,вие тука изкарахте,че всичко е вредно,ми като е вредно месото що въобще го има,ако наистина беше толкова вредно никой нямаше да го яде,пък да не говорим че аз през ден през два ям месо,и да не говорим че и кашкавал и сирене ям всеки ден по 2 пъти,и млеко пия(домашно,от крава),и кво не съм умряла все още.То по логиката на 2-3 мнения в тая тема,значи всичко е вредно,ми един живот живеете,дори да се храните както трябва пак няма да сте вечни,така че яжте си,кво да вземем да лягаме и да умираме.

Супер фен
    Град
    Цитирай Първоначално написано от tonitta
    аз съм вегетарианка, вече 9 месеца. реших просто да бъда по- добър човек. обожавам животните, не мога да ям нещо, което до скоро е имало малки сладки очички и е умряло в адски мъки, за да не сме гладни ние.. сирене ям, но едно определено, което не е от животински произход, не знам как се казва.. мляко също ям. гледай филма Земляни и ще разбереш най- добре защо не искам да превръщам организма си в гробище за животни.
    и аз обожавам животните и ми е мн жал,заради това не мога да ям заешко,ама разни колбаси и пилешко, и пуешко си ям. това сирене дето ядеш предполагам е от растителни мазнини,а това наскоро се прочу,че е много вредно.от тогава заничам яко съдържанието на сиренето,което си купувам в магазина
    няма любов

Мега фен Аватара на iiordanova
    И аз мислех да пускам такава тема , повлияна от "Денят е прекрасен".
    Лично аз почти не ям месо , рядко.. Просто не ми е вкусно , не знам! Иначе млечни продукти ям. Мляко , яйца , сирене и т.н.
    Искам да ви кажа , че не трябва да подценявате вегетарианството.
    Не означава , че са тъпи! Напротив хора като - Питагор и Сократ са вегетарианци! Те тъпи ли са ?
    Всеки преценява за себе си. Едни се чувстват по-добре с месо , а други - не! Личен избор.
    Даже Ива , една от водещите на предаването е вегетарианка. Е , вижте я колко добре изглежда! Както и останалите вегетарианци и вегани. Пак казвам личен избор!

Мега фен
    Една приятелка не яла месо около половин година и яйчниците ѝ се скапали. Смятайте...
    Пък и какво от това, че има токсини? То във всичко има токсини. Те все по някакъв начин ще бъдат изхвърлени от организма, докато няма по какъв друг начин да си набавим полезните вещества в месото и млечните продукти. (Някой ще каже от ядките и т.н., но не е същото.)

И аз съм нещо като вегетарянка, но може би не чак толкова. Ям пилешко и определен вид риба - скумврия и цаца. С джобове, пици закуски с месо (като средногорка) ям месо. Ям млечни продукти. Но иначе друуго месо не ям.

Най-мразя, когато някой ме изнерви умишлено, а след това идва с невинен поглед и ме пита какво ми има.

Аз пък съм 4увала точно обратното .. че месото е много полезно,защото съдържа вещества,които няма откъде другаде да си ги даваби чове6кия организъм ... аз без месо не мога ;]
    винаги има две мнения .. -моето и грешното ..

Супер фен Аватара на Shia
    В седмицата ям 4-5 пъти месо предимно свинско,в случаи и пилешко и не съм болна от токсини и не съм със застаряващ вид.
    И бих казала,че една хубаво опечена пържолка би могла да ме вдигне от легло,когато съм болна+малкото лекарства,които пия.
    Няма да се откажа от месото заради защитниците на животните-за мен причината е глупава,единствено по медицински предписания,които са 100% доказани,че ще ми навредят.

Пробвах седмица да ям само зелено без месо ,е,след седмица не се чувствах нито добре физически,нито физически.

Повече от фен
    Аз съм вегетарианец от 10 годишен и мога да кажа, че това дето го казват, че е вредно е просто търговски аспект, въобще не е вредно, разбира се трябва да консумираш много плодове и зеленчуци, които ти набавят въглехидрати, но белтъците получавам от много мляко... аз ям мляко, сирене и кашкавал, но никакво месо. Пробвай и ти и ще видиш, че една такава "диета" е просто прекрасна, диета, която аз ще запазя до края на живота си, просто мисълта за това, че ям нещо, което е било живо, не ми харесва, представям си да ядеш друго същество, което е отвратително, самото месо не ми е вкусно. Поздрави на хората, които вегетарианстват! :

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си