.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 109
    Sham, бездомни кучета има заради тъпите хора... било то защото са безотговорни, изхвърляки ги навънка, или защото са алчни и парите, отпуснати за прибирането им в приюти/евтаназия, отиват в нечий бездънен джоб. Не можеш да ги обвиняваш.

Точно животните имат най-много права на тази планета, защото са най-близко до нея, най-естествени. С времето не са се променили, докато ние до такава степен сме станали извратени с манията си за величие и безобразията ни, че просто се чудя как още не сме се самоунищожили.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Реално погледнато, правата на хората не се спазват, какво остава за тези на животните.
    Иначе аз съм много "ЗА" техните права. Трябва да се уважават и те са същества и те имат чувства и тях ги боли. Ужасно е това, че хората се главозамайват от това, че са най-могъщи и се гаврят с всичко останало. Отвръщава ме тва.

За уличните кучета - Те не са се родили улични. Не са се родили и озлобени. За всичко са си виновни хората, но не го осъзнават. Бият ги, ритат ги, плюят ги, измъчват ги и после се оплакват, че кучетата ги хапели. Еми ще ги хапят много ясно. Малко ми напомня за циганите това, искат искат, и не стига, че нищо не дават, ами са и недоволни.
    Let the psycho plays with you...

тези неща сме си ги говорили безброй пъти дори само на територията на форума.

мога да кажа за себе си: щом аз не ритам/плюя/не-знам-си-още-какво кучета и други животни, очаквам същото в замяна. не да си купувам кучегони и прочее. но имам и високи очаквания към хората, които не биват оправдани, така че съм свикнала с идеята за джунгла, където правила няма, а едничката цел е слязла до това да оцелееш.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от xoxi
    А положението на очите, резците, кучешките зъби? те ли са типични за растителноядните? Ние не можем да синтезираме белтъци в стомасите си както тревопасните, а самата ни хараносмилателна система е по.близка до тази на хищниците.
    Това горното мога да го докажа с медицински материали и факти, а не както този сайт само с гола пропаганда. Но това в съвсем друга тема.
    Не е нужно да доказваш.
    Тук говорим повече за това, че без месо няма да умрем. Не е нужно да убиваме животни за да се храним, след като можем да се заситим и с продукти на растителна основа.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Тук говорим повече за това, че без месо няма да умрем. Не е нужно да убиваме животни за да се храним, след като можем да се заситим и с продукти на растителна основа.
    Без много неща няма да умрем - без любов, без общуване и тн. също може да се живее, но не на 100%. Аз нямам намерение да се отказвам от полезни неща и да подлагам здравето си на експерименти.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на xoxi
    Без много неща няма да умрем - без любов, без общуване и тн. също може да се живее, но не на 100%. Аз нямам намерение да се отказвам от полезни неща и да подлагам здравето си на експерименти.
    Както вече казах - това са един вид навици.

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Затова този спор и доказване на глупости, пропаганда и проповеди са леко излишни.

Всъщност не "леко", а са си направо излишни..

Ей сега правя петиция за закрила на свинете и повече свинско никой от вас няма да вкуса!

Има много хранителни вещества, които се добиват само с месо.
    Аз съм против избиването на животни без цел. Голяма причина на много вегитарианци да не ядят месо е, че се убиват животни. Това не е никакъв аргумент за вегитарианство. Месо се яде от древни времена. Да не би неандърталците да са яли зеленчуци постоянно. Просто този инстинкт е вграден в мозъка ни.

Убиване на животни без цел е пълен абсурд. Как съм се смял на ХерцаГърл.
    Fly like a butterfly, sting like a bee.
    Muhammad Ali

те неандерталците не са исчезнали, но това е друга тема. . .

Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Чудя се как да си формулирам мисълта , така че да няма възможност да бъде изтълкувана погрешно. Мнението ми се доближава най-много до това на DimovB .
    Живи същества , които дишат , хранят се , възпроизвеждат се , мислят , имат инстинкти и изпитват чувства , също както и хората , трябва да имат права , касаещи най-малкото отношението към тях. Тези права трябва да ги защитават от умишлено малтретиране , измъчване , стресиране , отношение , причиняващо болка и страдание за нечие удоволствие. Всъщност повечето животни могат да притежават повече човещина и достойнства , да са по-саможертвени родители, по-верни приятели и от някои представители на човешката раса.
    Но тъй като от еволюционна гледна точка човекът хищник , хранещ се с месо за да оцелява , оправдавам причиняването на смърт на животни , по възможно най - безболезнен начин , за следните цели:
    1. С цел самозащита в случай на реална заплаха за здравето и живота на човек от животно. ( Тук включвам и евтаназия на доказано агресивни безстопанствени кучета които заплашват безопасността на хората в жилищна градска среда )
    2. С цел храна , за набавяне за нужните за здравето на човека елементи , които се съдържат в животинското месо. Това е естествена част от хранителната верига - както едно животно - хищник , убива друго животно за да се прехрани.

Град
    бълХаристан
    имат права! имат право да стават на суЖуци, кървавици, сушеници, наденици. а рибите имат право да стават хрупкави цаци и да вървят с биричка
    днешната младеж - у гъза да я еб*ш

Животните във вивисекторските лаборатории, промишлените ферми, фермите за кожи, фермите за козини, зоологическите градини, цирковете и др. експлоататорски институции са обект на изключително насилие и робовладелско отношение от страна на техните господари - хората. Всяка година и по целия свят милиарди животни биват затваряни, използвани, избивани. Отвлечени от естествената им среда, развъждани и отглеждани в плен, държани в клетки и оковани във вериги, животните наистина са роби. Затова е нормално много хора да виждат в това спирачка пред моралния прогрес и свързват своята философия с нуждата от извоюване на ПРАВА ЗА ЖИВОТНИТЕ.

Философията на правата на животните гласи, че те имат право на щастие, свобода и техните животи не трябва да бъдат жертвани в името на комфорта и задоволяването на човешките нужди. Философи като Том Реган ("The Case for Animal Rights") и Питър Сингър ("Animal Liberation") смятат, че съществува фундаментално морално равенство между хората и животните, в смисъл, че всички те имат съзнание и изпитват болка, следователно те имат неотменни интереси и права (като това да не им бъде причинявана болка и да имат право на живот), които трябва да бъдат уважавани и пазени от хората. А много животински видове (шимпанзета, делфини, котки, кучета и др.) са сходни до хората с това, че имат близки когнитивни характеристики, които ги правят по думите на Реган “субекти на живота”. Това че нямат сложни умствени способности като памет, абстрактно мислене, самоосъзнаване, способност да си правят сметки за бъдещето и пр., не означава, че те не са субекти на живота и нямат право на свободен живот или че трябва да са роби на хората. И докато вегетарианството и защитата на правата на определени животински видове, различните морални норми отнасящи се към определени животински видове или към животните като цяло, са неща, които съществуват от хилядолетия по един или друг начин във всяка култура и цивилизация, то модерните движения за правата или за освобождението на животните със своята философия представляват едно ново социално движение, с корени в социалните движения от 60-те и 70-те. Движението за правата на животните играе важна роля във формирането на прогресивните идеи у критичните социални кръгове в модерното пост-индустриално капиталистическо общество.
    Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.

Моето мнение е, че животните трябва да се ползват само за храна и да биват убивани само по хуманен начин и гледани във много добри за тях среди.
    Това предполага и по-малка консумация на месо. В дешно време хората ядем твърде, твърде много месо. Не е нужно толкова много.

Някой спомена, че животните нямат задължения и затова не бива да имат права. Някой друг пък, отвърна със това, че бебетата също нямат задължения, но имат много права.
    Това е така пъвро, защото всички живи същества искат да продължат вида си и би било много глупаво, съзнателно, да не защетят децата/поколението си.
    Следователно, хората много добре знаем, че бебетата/децата ни ще ни трябват (съжелявам, ако звуча цинично).
    Това пък, ме довежда со следващата ми мисъл, която е, че хората, като цяло, сме толкова цивилизовани, колкото ни трябва. Попринцип е много по-добре да се гледат кокошките на широки поля, но е много по-евтино да се наблъскат по 100 в една клетка.
    Твърдо против съм, но това е резултат на много по-сериозни проблеми във нашето съвременно общество. Това е просто един отмногото 'плодове' на една, според мен, анти-човешка политика.

Към Sham,
    Животните се държат жестоко по инстинкт, а не от злоба.

Помисли над следното:
    Едно куче напада един човек и започва да го хапе. Повечето хора реагират със страх и ужасение.
    Един човек напада едно куче и почва да го хапе. Как реагираш тогава? Няма ли да си по-уплашена? Страхът вече ще е по-различен.
    С това исках да кажа, че от страна на животните е естествено, а не злоба.

[vbox7]http://vbox7.com/play:50be68ac[/vbox7]

.................................................. .........

те такива не заслужават нито гроб, нито погребение. Да се хвърлят до некой път и да си гният там!

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от Sham
    ......
    Според мен е близко до акъла, че ако ти "дадеш едно рамо" на кампания за правата на животните ще имаш полза в крайна сметка. Нещата никога не са се свеждали до злобното куче, което те гони и теб. Ами преди да го тормозят това животно там? Ами преди то да бъде изхвърлено? Ами преди Гецата от Горно нанадолно да си го взел "за гъзарийка"? Там е бил човекът Х, които е произвел това животно без да мисли за съдбата му, а за да си прибере парата в джоба. С други думи ако наистина искаш да си помогнеш, вместо да спринтираш всяка сутрин можеш да помогнеш за премахването на този човек Х. Тогава няма да го има и купувачът, и кучето няма да бъде безпризорно, и ти ще излизаш спокойно. Но това само в случай, че искаш да си помогнеш. Иначе може да продължиш да си мрънкаш.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от shephard
    [vbox7]http://vbox7.com/play:50be68ac[/vbox7]

Горкото куче! Такива гледки не са никак приятни..
    Всеки, който има свободно време нека гледа това: http://video.google.com/videoplay?do...63723666627529
    Аз го гледах за първи път, когато бях на 11-12 някъде. И от тогава до сега някои сцени не ми излизат от ума.

Мега фен Аватара на xoxi
    Е това няма нищо общо.
    В клипът (или по-скоро филмът), който дадох за ПРИМЕР се показва, как месото без което (уж) не можем, стига до нас. Показва и отношението на хората към животните. Защита на думите, един вид.

Град
    Варна
    Така!
    Аз предлагам да забраним на лешоядите да ядат трупове! И те са били животни все пак! Предлагам на прекъснем и хранителната верига! Еми то как ще се яде животно от друго животно, те ше са съдят бе?!
    Компромиса е намерен отдавна, и се нарича резерват и зони, забранени за лов. извън тея зони животното да се оправя. За това е наречено животно, а ние сме наречени хора.
    Това е то. Край.

Град
    Варна

Re: Правата на животните

Трябва ли животните да имат права? Кога правата на едно животно могат да бъдат нарушени и с каква цел?
    Така това написано ли е, или аз си го измислям в момента?

Re: Правата на животните

Цитирай Първоначално написано от Bimmer
    Трябва ли животните да имат права? Кога правата на едно животно могат да бъдат нарушени и с каква цел?
    Така това написано ли е, или аз си го измислям в момента?
    Не...
    Ето пример: в днес.бг беше пусната статия за издавателствата над животни, при това по безобразен начин. Според теб нормално ли е да отсечеш единият крак на куче и след няколко дни да му клъцнеш и другите три?! Нормално ли е деца на 15 години да запалят жива котка в комплект с разтопена пластмаса по нея? Бива ли да убиеш куче, което те е залаяло, с дъска, сопа и брадва? Да не продължавам... Основното право на животните е да могат да водят нормален живот без разни безгръбначни гниди да ги тероризират. Ако не можеш да разбереш толкова елементарно нещо, по-добре се хвърли от някой покрив и стига си ръсил тъпотия...
    Заради подобна измет думата "човек" отдавна не звучи гордо, а просто синоним на самозабравил се изрод. Жалко, че много малко хора го осъзнават.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си