- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Правата на животните
Hahahahahaa извинявам се, че ви наръсих тъпотия![]()
То само в тая тема я има, тц тц тц егати.
Човечеството замря![]()
Доста тъжно. Вече ако искам нещо да бъде дефинирано, ще питам Теб, 'щото Ти знаеш всичко.Първоначално написано от Raybeez
И цигарите ли?! Ужас...
А българските дали се тестват върху животни? Изобщо някой има ли информация за български марки (козметика примерно и каквото още се сетите), които да се изпробват върху животни?
edit: http://ecovege.org/practica/36-pract...varhu-zhivotni
Може да е от полза за някои...![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
как може да карат животни на сила да се тровят бе...
разбирам аз да си сложа такава маска... ок.
Raybeez, на мен ми стана интересно ти какво мислиш по този въпрос.
И спря да се върти за миг земята..
разбира се, че трябва да имат права.В четвъртък бях на Пловдив на екскурзия и там имаше малко щандче където имаше подписка точно по този въпрос и аз се подписах за правата на животните.
~ Рицар или Дявол ~
Обичам те и пак ще те обичам
дори да ме презираш ти.
Сърцето си на теб обричам
пъди ме, но не ме мрази
Във моите мечти си рицар
с лъскави доспехи,а може би
и крал дори,но не си ли просто
дявол с ангелски очи?!?
Тя, бедната дама, започна да плаче,
започна във транс да крещи:
"Ужасно! Ужасно!..."
Направо се отвращавам..![]()
[vbox7]http://vbox7.com/play:528fc7f9[/vbox7] Миличките животинчета.Хората са ужасни,правят го съзнателно и хич не им дреме...![]()
нямам думи..Първоначално написано от Zaharinka
Ако действително някой коли и отмъщава на насилниците на кучетата, като им причинява същото, то изводът за мен е следният:
Този "отмъстител" не доказва, че животните трябва да имат права. Доказва, че понякога хората не заслужават своите.
Което по никакъв начин не помага на животните.
активизъм/превенция; писане; музика
Така е. До голяма степен същото човешко лицемерие и безхаберие също не заслужава правата си, защото не спазва отговорностите си. Най-вече изконните си такива, на съзидателни и разумни същества.
Темата за правата и отговорностите вече сме я бистрили. Същественото тук е, че ако И животните, И хората трябва да имат права, то отговорности трябва да имат само хората.
Нека на забравяме този аспект на въпроса за правата.
Отговорностите.
.
Интересна статия, на която попаднах: http://animalrights.aresistance.net/...e-protein-myth
Ааааааман от тия глупости...
Поредната суетня.
Пак галим собственото си его.
Галим собственото си его, как по-точно?
"Бъди промяната, която искаш да видиш в света!" - Каква промяна искаш да видиш ти в света ?
След като сме стигнали дотам, че саморазправата да е единственият шанс за справедливост, то аз съм благодарна на този, който се бори за нея.
Не казвам, че ти конкретно си галиш егото.
Просто цялата тая мания за "неяденето на месо", за да спасим света, истински ми докарва киселини.
Но това си заслужава друга тема, не е за тук.
Това с неяденето на месо е абсолютна простотия, и не виждам какво общо има с насилието над животни ? (кучета,котки и т.н.)
http://animalrights.aresistance.net/...farmed-animalsПървоначално написано от CMEPT
Сега ли го осъзна това ?
Имах предвид, какво общо има това с домашните любимци.
Аз лично вече 14 години си храня едно куче.И?
До вчера доволно си пържихте пържолите на скарата, днес видяхте някакви линкове и ревнахте.Сякаш с любов са ги клали преди това.
Не го осъзнавам сега, по-скоро до сега си затварях очите. А и не бях запозната с някои от нещата. От малка съм научена, че месото е един вид деликатес, празничен обяд/вечеря, празник за тялото ако искаш, за това и никога не съм виждала нещо лошо в яденето на месо, обичам вкуса на месото ако трябва да сме точни. Но искам или не около мен започна да достига информация за това как месото е стигнало до чинията ми. Оттам се прояви и интерес за още информация по въпроса. Не виждам нищо лошо човек, "до вчера пържил доволно пържоли на скара", да промени вижданията си и да реши да спре или намали консумацията си на месо. А какво общо има с домашните любимци- с какво една котка е повече от едно прасе?
Интересно как доста хора са знаели какво става. Чували са писъците на животните..и? Нищо. Закон също няма.Първоначално написано от Raybeez
Криминалисти коментират, че се е появил нов сериен убиец – отмъстител на кучета, който обикаля села и градове и коли садисти. „Покрай жестокостта с кучето Мима и зачестилите случаи с отравяне на четириноги, в интернет и социалните мрежи се появиха хиляди защитници на кучетата.Това не знам как да го коментирам. Не останах изумен, и не ми стана гадно като го прочетох. Явно на някой му е дошло в повече и как няма...Хаха, супер! Изкефих се максимално! Дано никога не успеят да намерят извършителя
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZpZ-j5OU6rQ[/youtube]Huntingdon Life Sciences (HLS) са най-голямата работеща на договор лаборатория за тестове с животни в Европа. Всеки ден те убиват приблизително 500 животни в тестове на продукти от рода на пестициди, оцветители за храна и домашни потреби. В техните лаборатории обикновено има около 70 000 животни, включващи зайци, котки, хамстери, кучета, морски свинчета, птици и примати. Тези животни са обречени да страдат и умрат в жестоки мъки в безсмислени експерименти.
Там ги обгоряват, отравят, убиват чрез гладуване, пробождат, опарват, подлагат ги на електрошок, пристрастяват ги към наркотици, подлагат ги на действие на ниски температури, близки до точката на замръзване, държат ги още от раждането им в пълна тъмнина и предизвикват у тях болести като рак, диабет, инфекции, стомашна язва, сифилис, херпес, СПИН... Хирургически им се изваждат очите, нанасят им се повреждения на мозъка и се предизвикват счупвания на костите. В хода на военните изследвания животните се отравят с газ, цианидни съединения, разстрелват се с пластмасови патрони и им се нанасят рани със снаряди, движещи се с огромна скорост.
Точно.Първоначално написано от Liar
Ние все чакаме някой спасител да дойде и за 800 дни да ни оправи държавата или ЕС да ни измъкне от мизерията. Не става... Истината е, че никой не се интересува и подобни извращения остават в сянка. Дори и в момента да има закон, който наказва жестокостта към животни, реално, няма кой да го приложи и следи за спазването му.
Доколкото знам, независимо от цялата шумотевица около кучето в Дряново, още не са хванали извършителя. Какво ли остава за някакви първобитни из малките селца.
Аз нямам против подобни същества да се арестуват, глобяват, наказват и превъзпитават, ама честно, вярвате ли, че някой ще седне да се занимава с това?! Развитието ни като нация не е стигнало дотам.
Ако статията с клането на кучета е вярно, то саморазправата ми се вижда най-адекватното, което може да се направи при тези обстоятелства. И жестокостта към изроди е съвсем различна от тази към животни, така че да се бориш за справедсливост въобще не те принизява до нивото на убиецана животни.
Децата на България измират от липса на лекарства и пари,а те се загрижили за едно куче и го пращат у германия да се лекува.Само аз ли виждам нещо по-така в този случай?
Първо себе си да оправим после животните,защото да не стане така,че да се увеличът гробовете за сметка на животните.
пп
ветеринар съм (скоро ще бъда)
ОДИН!!!
Ми ходи лекувай деца, бе! Какво си се разпискал.
Интересно, ако няма кой да се грижи за животните и да ги води при ветеринари, ти какво ще правиш...![]()