.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 31 от общо 31

Цитирай Първоначално написано от saded
    Имам и друг въпрос, изпитите два пъти в учебната година ли се провеждатм, за всеки срок ?
    ?

Град
    из източната част
    аве човек иди питай в даскалото, ако не ти отговорят-100% имате районен инспекторат... тука няма кой да ти даде инфо. аз съм виждал за какво става дума и е много голям батак - особено по някои предмети е много трудно с 20-30 теми и повече

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Това, което знам е, че изпитите са за годината. Т.е. се разработва конспект, включващ целия учебен материал. Изпити има включително по ЗИП и СИП (ако си записал такъв предварително). до миналата година бяха разпределени в 3 сесии - септември, януари и юни, но сега се провеждат по друг принцип. Има 6 сесии през около месец и половина и си разпределяш предметите във всяка сесия по 2-3. Изпитите се провеждат в учебно време (и учителите са хора и имат ваканции), обикновен в часов, когато няма други ученици (ако училището е на 1 смяна). Провеждат се в делнични дни. Имяш въпросник по всяка дисциплина и ти се дават обикновено по 2 въпроса или 1 въпрос и 1 задача. По време на теоритичите изпити има комисия от 2-ма, които не са специалисти по съответния предмет. Практическите изпити се провеждат пред оценителите (също двама). Всеки от тях изготвя отделна оценка и се взема средно аритметичната кръгла оценка за резултат от изпита. Това е и ГОДИШНАТА оценка по дисциплината.
    Като провеждащ и оценяващ мога да ти кажа, че тази форма не е добра. Оценките по дисциплини като Информатика и ИТ не надвишаваха 4 и то съм ги писала с голяма клизма. Учениците не се подготвят и училището изобщо не им е приоритет, а подготовка е нужна, защото имаш в рамките на 1 седмица 3 изпита да речем. Обикновено към такава подготовка преминават ученици, които имат много отсъствия, болни са повече от месец или са бременни. За преминал по желание в самостоятелна форма не знам. Мисля, че се иска изричното желание на родителя, но пак трябва да има обективна реална причина. На 26-те ученика в самостоятелна форма съм написала повече двойки, отколкото на всичките 100 ученика, на които преподавах през цялата учебна година по поне 2 дисциплини. Включително и на държавни изпити и на практически изпити в областта на компютърните науки.

Град
    varna
    Аз съм е СФО и мога да кажа че е много по-трудна тази форма, понеже се учи наистина не като в у-ще на контролните да може да препишеш! мнного по-сериозно е! и ако някой иска да се запише да учи по този начин трябва много добре да разпита и ако му е наложително, защото процентът да си вземе изпитите е много по-малак! Аз лично несам си взела изпитите и имам поправителни през септември, което е чиста загуба на време и на матури няма да се явя а съм 12ти клас!
    ani

Здравей.. Аз съм 12 клас и вече съм на СФО заради многото отсъствия... Миналата година едно момче от моя клас беше даден на съвет и него го пуснаха така... изпитите му бяха по учебно време и си влизаше в някои часове.. но мисля, че само ако учителя позволи, тогава може да влезеш ако примерно нещо нети е ясно.. И не е от най - учащите ( както и аз ) но пък си взе всички изпити ... и като го гледах ги взе с голяма лекота... аз тези дни ще отида в училище да видя как седят нещата и ще пиша за повече информация

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си