- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Здравословно хранене и още един въпрос
Искам да започна да се храня здравословно/разделно ... знам, че трябва да ям по много плодове и да спортувам ... за упражнения и спорт - няма проблем ... движение не ми липсва ... но резултатите с отслабването се забавят, когато ям всичко, което ми попадне ... пък и искам стомахът ми да не се разваля повече ... и без това съм само на 14г. , а вече имам киселини ... ще ми препоръчате ли някакви примерни здравословни храни и другият много важен въпрос е - какво да ям на училище ( без плодове) ... мога ли да ям Bakerolls или Corny, Maretti ? ... или нещо друго ... наистина искам да чуя отговорите ви ... важно е за мен... ааа и също ми е ясно това, че трябва да пия много вода
![]()
Чакам отговорите ви![]()
Всичко,което е пакетирано...тестяно...сладк о (без черен шоколад),солено и ГМОе вреднооо... ограничавай това.. а и да се храниш здравословно не значи да гладуваш! Хапвай често но по малко... Много зеленчуци и плодове.. Кисело..прясно мляко..риба..печено,варено месо
А и няма нищо лошо да си хапваш и сладко отвреме-навреме
Хубаво е ,че спортуваш . А относно какво да ядеш на училище... яж Активия например с Фибри
И някакви бисквити без холестерол.. А защо не искаш плодове? Добър вариант са.
Еми някакви не мога да се разкарвам по коридорите и да ръбам ябълкаПървоначално написано от justbe777
... а за Активичта знам, че не е много полезна
Има едни бисквитки солени ... Чизи май се казваха ... в зелена опаковка ... мисля, че са добър вариант, но не съм много сигурна
Най-простото обяснение на разделното хранене е:Има 3 групи храни.
1 група:месо,риба,млечни продукти
2 група:плодове,зеленчуци
3 група:тестени,зърнени изделия,картофи,ориз
1 група не се консумира с 3
1 може да се консумира с 2(пример:месо с зеленчуци)
2 може с 3(пример:салата с черен хляб)
Ами да....не е много полезна защото е пълна с палмово масло и нишисте.. Аз я ям в краен случай. На мен изобщо не ми пука и си зимам ябълка или круша.. след 1-2 месеца и череши...също така и си купувам Кисело мляко ии бисквити без холестерол и захар и си ги троша на парченца в млякото....абе има много начини
Другият вариант е в къщи ям препечена филиика с крема сирене и шунка .. и на училище не ям нищо
Мисля,че като режим за добро хранене е режима на Аткинс..лятото си го спазвах и се чувствах много добре
![]()
Абе, избягвай ги тея зелени бисквити, Бейкролс, Корнита и т.н. като цяло...
Яж най-малко 4 пъти на ден. Но не яж по много малко, защото после ще има йо-йо ефект. И се отърси от този срам, да ядеш плодове в даскало.Нищо срамно и чудно няма...
Недей обаче да прекаляваш с млякото и яйцата, много са вредни, приемани твърде често.
Аз пък си пия по 1 л. прясно мляко на ден ...се едно съм пристрастенаМн обичам мляко...но като знам че е бъкано с сухо мляко ии..
![]()
Апфф още ли не разбрахте че вече няма здравословно храненея помислете малко как се обработва секи продукт и помислете главните му съставки колко са чисти ...
Най-накрая едно свястно мнение...Първоначално написано от PinkFloydSound
Наясно съм, че храната е боклук ... просто искам да ям по - малкия боклукПървоначално написано от pedr0
Мерси много за коментарите ... иии солетите добър вариант ли са ? ... като имаш примерно чревна инфекция препоръчват препечени филийки, солети, варени картофи ... би трябвало да действат добре на стомаха![]()
Всъщност солетите са доста калорични и боклучави и много хора се залъгват с тях.
А това с картофите, филийките и солетите не виждам никакъв смисъл. Защо да искаш да си запичаш стомаха, след като е добре да се изхождаш редовно и да изхвърляш ненужното? Точно обратното трябва да е![]()
Еми аз бях получила чревна инфекция и лекарката ми каза да ям товаПървоначално написано от cyclops
![]()
на мен днес ми е трети ден,в които съм на уж по-здравословна храна. имам нужда и да сваля 2-3 килца и ми е любопитно дали ще стане като се ограничавам от вредните работи. движение не ми липсва. аз не ям вече мазно,люто. от сладкото ям само сусамки и натурален шоколад и то макс 1 сусамка на ден и едно парченце шоколад. в голямото си взимам кис.мляко /не Активия/ и бисквитки житен дар или бейкс ролс. днес го комбинирах със солети /има едни на Хрус-хрус с фибри/. за обяд или вечеря ям или каквото е сготвено или само зеленчуци и ръжен хляб. и не вечерям вече след 7ч. междинно ям плодове някакви
няма любов
С тоя Бейкролс голямо ограничение го удряш.Точно той е една от най-вредните и смотани храни.
![]()
Искам да попитам дали натуралната Активиа е същият боклук като плодовите и Активиа закуска..
всичко на Данон е боклук!
вкусен боклук...
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
Сега се зачетох в темата.. и то като всичко е боклук какво да ядем?Само вода и плодове(които може също да са ГМО).Вече се чудя![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
Данон от до са си нишестета. Ако ще ядеш кисело мляко
по-добре си взимай Верея.
To infinity and beyond.
за Активията и по-точно за натуралната и за закуската знам,че на един познат майка му се натрови от тези два вида.от тогава такова не ям. а бейк ролс-а би ли ми обяснила защо и боклук тъй като незнамПървоначално написано от PinkFloydSound
а нещо за кис.мляко Култура чували ли сте,че такова ям в нас,а на даскало ям Верея с Са
няма любов
Ми и Културата е боклук, доколкото знам.
Бейкролсът е боклук, защото е много солен, тестян е, има всякакви консерванти, овкусители и т.н. Има ли смисъл въобще да обяснявам... Ясно е като бял ден.
Изобщо не е ясно като бял ден ... айде спрете да се правите на много умни ... ясно е, че не ядем качествени храни, но пък бейк-ролсът не е такъв боклук ... сухар ... не нанася никаква вреда на организма и засищаПървоначално написано от PinkFloydSound
![]()
На мен пък винаги ми е било интересно дали такива , като
бейк роус , марети примерно са пържени ? Или печени ?
Не знам със сигурност, но мисля , че на опаковките им не е написано
![]()
![]()
To infinity and beyond.
Еми, яте си бейкролса бе, никой не ви спира. То само като погледнеш калориите и съдържанието, ти става ясно...
Инфинити, bake е пека.
Точно пък, като бях на диетолог, ми забраниха да ям бейкролз и подобните нему. Ако толкова искате сухари си взимайте неовкусени.
като си била на диетолог обяснили ли са ти полезните,вредните храни и калоричните,не до там калоричните храниПървоначално написано от Spider4eto
няма любов
Трябва да се избягват пържени храни и добавката на мазнина при готвене; да се отстраняват видимите мазнини от месото и да се избират продукти с ниско съдържание на мазнини; избягват се масло и маргарин; не се добавя захар към храната и напитките; изключват се шоколад, сладкиши, кекс, бисквити и т.н.; млякото трябва да е полуомезмаслено или обезмаслено и не трябва да е повече от 600мл.; пълномаслените сирена се заменят с нискомаслени.
Храните, които не са ограничени: всички зеленчуци, всички плодове, подсладители(захарин, аспартам); напитки без захар; кафе и чай; билки и подправки.
Разрешени храни: мляко(по-горе е обяснено какво и колко); риба, птиче месо, яйца, сирене, боб и леща. Месото трябва да е приготвено на скара или варено. Зърнени храни- зърнени варива, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнеста паста.
Да се изключат от менюто мазните храни и чипс, бейк ролс, зрънчо, ядки и газирани напитки. Да се ограничават значимо храните с кристална захар.