- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Дъртаци срещу нас???лол
някойтам, в някои постове съм съгласен с тебе (затова и не ти отговарям, защото така хубаво си го казал, че няма какво да добавя).Но тук допускаш сериозни грешки. Интелигентен си, малко или повече, над средното ниво на интелигентните младежи, та нека подходя като към голям човек (т.е. без много опростяване и жаргон):
" С 30 годишни тръгват някакви 15 годишни, които се мислят за големите какички с мнооооого акъл, над нивото на връстниците си гордеейки се че ходят с баща си, които много ги разбирал уважал и обичал, защото ги глезел, угаждал им и ги пазел. "
Тази схема е приблизително-вярна. Да речем, че може да се приеме със съответните уточнения като това, че наистина има 15-годишни над нивото на целия си клас или даскало. Както и, че не винаги мотивацията им е съставена от компонентите, които си описал. Ама карай, за работна схема става. САМО БЕЗ ТРИКОВЕ КАТО "ХОДЯТ С БАЩА СИ" - някой, даже и да е на възрастта на баща им, НЕ ИМ Е БАЩА, т.е. опитът за асоциация с кръвосмешение, не върви (независимо дали е направен съзнателно, несъзнателно или алегорично).
"Даже и тук във форума има такива."
Във форума има всичко. От А до Я. Включително и бизнес-анализатори, полицаи, социолози и т.н., без да е задължително да са се реистрирали, нали се сещаш? А и има, вероятно, маскирани, но това си е тяхно право.
"другата страна пък сега хайде да ги наречем батковците, който не могат да си хванат нещо по-голямо пък и искат да боднат нещо младо и наивно, което опиянено от "грижите" им се заблуждава че бива обичано истински."
Ето, за разлика от други, малко по-добре си осъзнал мотивацията. Не само такива, които нямат възможност с връстнички, НО И ТАКИВА, КОИТО СИ ПАДАП ПО МАЛКИ! В различните общества над 50 %, плътно до почти 100 % от мъжете си предпочитата МЛАДИ, а не стари. Рабира се има си и гинекофили (падащи си по зрели жени и застаряващи), както и геронтофили (падащи си по старици). Но да се върнем на НОРМАЛНИЯ (БИОЛОГИЧЕН ) ВАРИАНТ - мъж, падащ си по ученички над 14 годишна възраст (т.е. ЕФЕБОФИЛИЯ - нормално влечение).
МНОГО Е ЛОШО ТОВА, че описваш само ПЕСИМИСТИЧЕН вариант. Т.е., че баткото (или чичкото) никога нямал чувства, а искал само да бодне. Аре да не говорим, че пък много често и момичетата не искат нищо повече от бодване, ама сега те не са to the point.
"
И така големите ги заблуждават че ги обичат и ги бодват, пък малките им харесва да са глезени и да се заблуждават колко много ги обичат 15 години по големите от тях. Ако има нещо такова то е 1 на 1000 човека
"
Едва ли, защото браковете с разлика 15 и повече години, примерно 20, са често-срещани, сравнително по света. Ама дали е 1 на 1000 или 1 на 457, все тая. Щом има толкова много изключения (като абсолютен брой), значи че теорията ти не може да се верифицира до край и приемаме, че някои връзки са и по любов, а не само за секс и пари...а, и , ЧЕ ИМА ХИБРИДНИ връзки, където мотивацията може да е :
-пари
-чувства
-страст
-секс
-респект
-хронофилия (възбуда от това, че човекът е на различна възраст; влечение към невръстници)...
"
gir върти и пресуква някакви тип "ала психологични атаки"
"
Напротив, напротив. Гир е много последователен и коректен в разсъжденията си и няма смисъл да се самоубеждава. Просто фактологизира нещата и прави логически разсъждения (справка - силогистиката).
"
опитвайки се и сам себе си да се убеди, извъртайки разни закони на 180% и показвайки разни звезди до колко си приличат на външен вид.
"
Не извърта никакви закони. Цитира ги и се съобразява с тях. Независимо дали са биологични, диалектически, юридически и пр. закони.
А за звездите - да, просто са по-достъпни като налично визуално впечатление и могат да служат за ориентир.
"Не е важен външният вид а акъла, но това май за теб не е от особено значение.
"
МНОГОКРАТНО съм подчертавал, че има ИНТЕЛЕКТУАЛНА ВЪЗРАСТ. Разбира се, че е важна. Едно момиче на 15, може да е с интелект на 21 годишна, а един мъж на 30, да е с интелект също на 21 годишен. Отделно може да са от една и съща класа, да са от едно и също субкултурно течение, тогава възможността за любов е значителна.
"Рядко се засичат 30 годишен и 15 годишна с общ сумарен акъл на около 20и нещо годишни но това е рядкост както казах "
Рядко е. Но редките явления като вулкани, примерно не са по-малко реални отколкото честите като бури. Затова и заслужават еднаквото внимание на науката. И ОЩЕ НЕЩО - Даже и в началото на връзката да има разлики, след време те се заличават. Примерно тя започва да разбира повече от работата, която той работи, а той пък навлиза в час с учебния материал. Обмяна на инфо и взаимно повлияване. Динамична сиситема от 2-ма човека, като евентуална клетка на обществото (семейство). А ТИ РАЗГЛЕЖДАШ НЕЩАТА СТАТИЧНО, НЕИЗМЕНЧИВО...грешка!...
"
А gir така както се опитваш да си пробуташ позицията и сам вътрешно много невярвайки си ми приличаш на някакъв загорял чичка, който няма друг избор освен да ходи с 15 години и повече по-малки от него.
"
На какво ти приличам НЕ Е РЕЛЕВАНТНО към темата. Ако искаш - може да ти приличам и на жираф по боксерки, не ме интересуват личните ти асоциации. А и аз дори и да съм каквото си си помислил, това е Argumentum ad hominem, т.е. критикуваш човека, а не СМИСЪЛА НА ИЗКАЗВАНЕТО МУ. Характерно за хора, които нямат качествени аргументи е, да знаеш.
Иначе аз с какво ходя си е моя работа, нали се сещаш?![]()
"
Ако съдим по профила ти и наистина си на 14 може би имаш роднина или приятел/ка, които го правят и се опитваш всячески пред себе си и пред хората да оправдаеш постъпката им.
"
Даже и да е вярно, това може само да обясни МОТИВИТЕ МИ, но не и да обори ПОЛОЖЕНИЯТА, КОИТО СЪМ ПРЕДСТАВИЛ И ДОКАЗАЛ С :
-МКБ-10
-ЛОГИКА
-СНИМКОВ МАТЕРИАЛ
-ДИАЛЕКТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ.
"
Но ваша си работа. Каквото искате това правете. Нека загорелите чичковци/батковци да се занимават с някакви недораснали момиченца мислещи се за много големите каки, а пък батковците да ги трескат здраво заблуждавайки ги колко ги обичат и как няма да ги заменят със следващата по красива за тях на ВЪНШЕН ВИД от тях.
"
Този тип бройкаджии не са само сред батковците. Сред малките ги има също. МОРАЛЪТ НЯМА ВЪЗРАСТ. На всяка възраст си има и такива, и онакива.
За едно си прав - всеки си прави каквото сметне за добре. Някои батковци си харесват каки, други си падат по лелки, трети си падат по баби, четвърти по тийнейджърки, пети по деца...Тези, дето си падат по баби и по деца науката ги има за откачени, а останалите от научна гледна точка са си окей. Т.е. няма проблеми, ако ходиш с тийнка, лелка или наборка.
Good luck, Bad luck, Luck...