- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Препоръчайте ми добър компютър за игри и програми
Решил съм да си взимам сглобен на части компютър от този сайт,ама не го знам какъв е.Моляте дай линк за този сайтПървоначално написано от Chacho
Ето: www.jarcomputers.com/Първоначално написано от koko95
![]()
Ауе човек ти нали си беше купил некав монитор, ко стана с него?
И от тука като вляза каде да вляза за да си избера частите на пц-тоПървоначално написано от doomkillerr
---------------------------------------------------------------------------------
а за монитора ми отидох смених го и си е на 6 до момента
Това ти е конфигуратора - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=11Първоначално написано от koko95
Това ти е ценовата листа на всички неща предлагани от фирмата - http://www.jarcomputers.com/prl_down/prl.pdf
А какво мислиш за тази конфигурация,добра ли е или нещо да махна или да слойа![]()
За мен това е ненужно мощен процесор, какво ще правиш на него? Аз имам едно c2d @ 3.2GhZ и си ми върши отлична работа. Вярно е, стара генерация са, но не са лоши процесори. Аз бих си взел по-слаб процесор, понеже така или иначе до година - две ще са се появили още по-хубави и т.н. , но ти си решаваш. Също така, аз бих си взел nvidia. Гледай е с нова памет и хубава шина. Хард - самсунг...мне, вземи си wd/sg, по-добриса по лични наблюдения.
Lexynnka
1. Охлаждането за процесора "Spire Storm" не зная дали ще стане, пък има и много по-добри охлаждания!Първоначално написано от koko95
2. Охлажнането за хард диска не ти е нужно!
3. Аз на твое място бих си взел още един хард 500 GB Samsung и ще ги свържа и двата в RAID 0, защото при този компютър хард диска ще е най-бавно работещия компонент!![]()
П.С. - Иначе другите неща са добре според мен!![]()
аве иди и си сглоби един компютър!!! тия готовите са пълни лайна... AMD Athlon II процесор пък с вградено GeForce 7025 видео![]()
Не си взимай ГОТОВА конфигурация !!!! За кво са ти тия готовите компютри , вече тва да си вземеш готов компютър е пълна простотия ..За 1500лв. можеш да си сглобиш страхотен компютър и ще ти останат пари за добър монитор !! Не знам , ти си решаваш но ти го казвам за да не съжаляваш после !
![]()
“Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. How on earth can you explain in terms of chemistry and physics so important a biological phenomenon as first love? Put your hand on a stove for a minute and it seems like an hour. Sit with that special girl for an hour and it seems like a minute. That's relativity.”
-Albert Einstein
Тва дето го е постнал той си го е избирал бе.
Lexynnka
я моляте ми поправи конфигурацията както ти решиш(оправи тея работи дето мислиш че са ненужни или няма да станат)и я сложи да я видяПървоначално написано от doomkillerr
Ами нали вече ти казах! Можеш да си поръчаш ето такъв вентилатор за процесора: Arctic Cooling Freezer 7 PRO Rev.2 PWM - Ще останеш много доволен от него!!!Първоначално написано от koko95
![]()
За охлаждането на HDD-то вече ти казах, че няма да имаш полза, но ако пък държиш задължително предполагам, няма да те сбъркат тея 9,48 лв. за него...Също така охлаждането на рам паметта ще ти е нужно само, ако смяташ да я клокваш, а прeдполагам ти няма да тръгнеш да го направиш, защото ако искаше това, щеше да си вземеш "клокерска" памет, която подлежи на клок чрез вдигане на волтажа, пък и те си имат заводски радиатори!
![]()
Другите неща са ти добре на машината!
П.С. - Както казах и в предишния си коментар по твое желание и ако имаш финансовата възможност, можеш да си вземеш още един хард диск, като условието е двата да са еднакви на размер, най-добре и като модел! Дъното ти със сигурност ще има вграден RAID контролер, за да можеш да ги свържеш (ти или някой, който разбира) в RAID 0, така че хардовете да работят успоредно, като едно цяло устройство! Така трансфера на данни ще е (на теория) двойно по-голям!![]()
Някои видеокарти вървят с вентилатори, нищо че не го пише в параметрите им. Мойта така я взех. Провери да не би да си има охлаждане и да изключиш и вентилатора на видеото от конфигурацията. Звънни и питай, те ще ти дадат информация за стоката.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ето една конфигурация от мене за 1422.00 лв БЕЗ монитор!Най-доброто за тези пари.
![]()
+1Първоначално написано от Bianc0
Дъжд кола не мие и срам путка не ебе!
Много мощен процесор и малко рам памет не ми харесва като цяло конфигурацията моята е по добра която съм си сглобилПървоначално написано от Bianc0
------------------------------------------------------------------------------------
А и да питам сега И3 процесор добър ли е,че и5 е много скъп
4GB е малко?Процесора e идеален даже.
И щом смяташ,че тази конфигурация дето си я направил е по-добра от тази която аз предложих,мале мале...![]()
Това което съм сглобил аз ще мачка както си иска конф. която си направил.![]()
Ето ще си взимам тази конфигурация и искам питане да ми разясните всички части по подробно.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054654
и дали на този комп ще тръгне гта ив 4 дето е най-новата без да лагва
наскоро излезна оферта за лаптоп.Ставащ за игри на доста прилични пари-900 лева.Помня че беше 3 Гб рам и 512 Мб видео със собствена памет.Разтърси се и го зимай![]()
и да си дадете мнението за тази конфигурация,а след време ще ми вземат по хубава след 1 година.И дали ще тръгват новите(и най-новите)игри на това пс http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054654
И моляви разаснете ми всички функции на това пс.От 1-вата до последната плс и то подробно
и най-вече ме интересува какво значи MB NVIDIA 6150 S.AM2 DUAL DDR2
и кажете дали този компютър ще върви на уиндолс 7 или уиндолс хп по-добре на кое ще върви по-добре?
оказа се че баща ми не може да го вземе този комп защото иска да го взима от илиянци с намаление а от там го няма има го в славейков.Може ли да го поръчам да го доставят в техномаркет илиянци и от там да го вземеме с намаление?