.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 107
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    мда права си, натясно ме хвана но така или иначе мисля че като заключим че няма адам и ева няма нужда от жертвата на бог на себе си за малко. абе ще чакаме да признае и генетичните маркери и тогава дали ще каже че жертвата на иисус е метафора или не само те си знаят

В 21 век е трудно да повярваш в Моисей ,който праща проклятията или разделя морето. Може би и аз не съм точно Христянин, но не съм и Атеист и въпреки, че вярвам в чистоматериалния свят!

Аз не знам защо трябва като си Християнин едва ли не да отричаш законите на Нютон. Христос ти казва "Обичай ближния като себе си". Няма наука тук. А лошотията, която хора наричащи се християни са правили, по никакъв начин не променя същността на това твърдение.

а отричаш ли тогава съвременната генетика която ни казва че адам и ева не е имало?

За тебе няма нищо духовно, всичко е материализъм и наука. Би трябвало да си от тези които смятат, че човешката душа не съществува щом учените не са я открили.
    "Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)

... и са дали доста добри доказателства че не би трябвало да съществува (поне в традиционния вид). това обаче ни най-малко не ми пречи да гледам други хора да вярват в това. идеята за дуализъм не вреди на никого, а само окуражава (за разлика от деструктивната сила на доооста религии) тъй че който иска да си вярва

и, малко по-лично, да ти eба дупарата не ми казвай че за мен няма нищо духовно-вярвам в любовта, вярвам в човещината, вярвам в честта. това са все неща които ни правят различни от животните и (уви) повечето хора и са доста духовни и нематериалистични. не ми пречи че за всяко едно от тях съществува нормално, рационално и разочароващо земно обяснение. аз поне не се самозалъгвам, а намирам в себе си смелостта да призная че съм смъртно животно, плод на повторими природни процеси и да видя какво мога да направя, за да стана нещо повече от това, нещо духовно и човешко...

вместо да си измислям апологетики за глупостите които ми казва моят шаман и да се залъгвам че вселената е специално сътворена за мен, и създателят ѝ ме обича и се грижи за мен въпреки че е решил да ме остави в притеснително интимна близост с Enterobius vermicularis (Велик и възвисен е замисълът Му)

това беше малко оффтопик де

Че как така ще вярваш в любовта, нали учените още не са я открили и няма научни доказателства.
    "Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)

на даскало не си ли ходил

http://en.wikipedia.org/wiki/Love#Chemical_basis

Супер фен Аватара на filmimilmi
    ^ Да, обаче съответните химикали винаги се отделят когато изпитваш каквото и да било удоволствие, дори това, което любовта ти носи. Тя обаче е нещо много по-специално, може би най-силния двигател в човешкия живот щом хората понякога дори са способни да убиват заради нея...

“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Ако си се влюбвал някога, едва ли за теб любовта щеше да представлява просто терминологично уравнение, рецептата за която са необходими само няколко щипки тестостерон, естроген, допамин, норадреналин, серотонин, окситоцин и вазопресин... ( Вече си е офтопик, но според мен любовта няма начин да бъде обяснена чрез науката. Ако учените се опитват да ни натрапват своите формули със същото въодушевление и фанатизъм като религиите, тогава до никъде няма да стигнем. Трябва просто да се вгледаме малко по-философски на тази необятна тема. )

xexe, великият атеист и комедиант ричард "пишката" коуфлан доста приятно обяснява защо любовта е магия ВЪПРЕКИ че се корени в простата и земна химия тук (ако случайно те интересува)

http://www.youtube.com/user/coughlan...14/8GU_1G5vOV8

а аз самият съм влюбен в едно момиче от пет години. живеем заедно, учим и си имаме ежедневни грижи но въпреки всичко чувствата ни не охладняват (от време на време ѝ пиша поезия даже ). не ми пречи това че връзката ни може да бъде анализирана и не виждам защо трябва да се боя от тази мисъл-ти какво правиш в даскало а-анализираш картини, музика, поезия, делиш поемите на жанрове на пентаметри и ажамблани, делиш музиката на тонове и ноти, делиш картините по стилове и успех а ефектите им върху мозъка могат да бъдат анализирани и предсказани.... но това не означава че не са магично, фактът че можем да създадем живот не означава че не е магичен, фактът че бебе се ражда акомпанирано от кръв, урина и фекалии не пречи на събитието да е магично и духовно. защото ние сме хора, ние сме физични и земни и няма нищо грешно или невъзможно в това други земни и човешки неща да бъдат магични за нас.

ей за'тва казвам че науката и духовността не си пречат, те лежат на една и съща основа когато се касаят за едно и също нещо-просто различни гледни точки на едно и също нещо.

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    а отричаш ли тогава съвременната генетика която ни казва че адам и ева не е имало?
    Източника ми е само един филм по дискавъри, но в него заявиха, че всички носим гените на 1 човек, намирал се в древна Месопотамия!

Съвременната Не-Аристотелова логика позволява да име 2 различни гледни точки и двете да са правилни, всяка за себе си.

Не гледай това, което прави Ватикана или някой си Сульо и Пульо а просот виш в какво вярва Христянството. Ако успееш да отделиш това от всичката го заобикаляща глупост, което не е лесно ще видиш само красиви и добронамерени неща.
    Не мисля, че има нещо лошо в това някой да ти казва да почитваш баща си и майка си, да не убиваш, да не крадеш, да не прелюбодействаш!

Много атеисти с двуцифрен КИ си мислят, че това за гадни правила, заповеди и са направени за да контролират хората.. Не мисля, че като ти казват "Не убивай" или "Не кради" се опитват да те контролират...

^а моят източник е една торба с автоитетни източници които проследяват генетиката на хората до мъж живял преди 60 000 години (малко повече от времето описано доста ясно и недвусмислено в библията) и една жена която е била маалко по-старичка-150 000 години пр хр.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/sci/tech/999030.stm

http://en.wikipedia.org/wiki/Y-chromosomal_Adam

http://news.nationalgeographic.com/n...ncerwells.html

http://video.google.com/videoplay?do...3633440143133#

ей ти нешънъл джиографик, уикипедия, бибиси и (предполагам) въпросния филм който си гледал по дискавъри...

WHO'S YOUR DADDY???

ПП въпросният проект и не намира каквито и да било генетични следи от потоп и изначален инбидинг

WHERE IS YOUR GOD NOW???

мда, точно по тази причина на жени им се забранява да правят аборт ако са изнасилени нали, по тази причина на хора с мъчителни болести им се забранява евтаназията нали, по тази причина ако си педал не можеш да се ожениш или да си осиновиш дете нали (НЕ, не твърдя че изброените са проблем навсякъде... само там където са п-религиозни)

и после ти се изтъпанчваш и обвиняваш атеисти (или по-скоро секуларисти) в малко ай кю когато ВИЕ имате по-малко такова от нас (лично намерих точно 50 изследвания доказващи това и 0 доказващи обратното).

но да! разбира се, трябва ми книга на 2000 години за да де убивам УАУ как не се сетих, това ИЗОБЩО не са ценности стари колкото и първото протообщество

Не си намерил, защото не си търсил!
    Сигурно и твоя КИ не е много голям защото не успя да разбереш това което казах. Цитирам "Много атеисти с двуцифрен КИ си мислят, че това са гадни правила". Имах предвид атеистите с малък КИ, а не че атеистите имат двуцифрен такъв!

Дори се чудя дали четеш това което пиша, защото малко по-горе споменах, че не вярвам в Моисей и 'чудесата' които е вършел, а в това в което вярва Христянството.

Преди милиони години планетата е била само вода, ако незнаеш? Континентите се оформят по-късно.

До колкото знам, маймуната не е станала за един ден човек?

А колкото до аборта и жените не мисля, че правоврен Христянин е способен на изнасилване.

Отначало се опитах да споря с теб - неуспешно. После се опитах да разговарям - пак неуспешно. Накрая просто ти показах начин да разбереш нещо, ти пак го отхвърли.

Сигурно не си толкова зрял, че да можеш да водиш дебат или да стигнеш до консенсус или дори компромис. Съжалявам те...

ми честно казано ГРАМ не е нужно да си християнин за да вярваш в тези неща от библията които се разпознават като ценности днес. не виждам как хомофобията, робството, сексизмът, малтретирането на деца, чувството на вина от това че имаш подтици да правиш секс и другите неща които иисус или подкрепя или не им възразява са ценности за днешното общество...

не виждам и как това да не ядеш раци и миди, да не садиш различни посеви заедно, да не носиш дрехи от различни материали и да не пипаш кожата на прасе са били когато и да е, и по каквато и да е логика грехове но айде, аз в крайна сметка съм просто някакъв гаден атеист който се води от логика и съпричастност вместо от велики морални ценности като "убий пубера с камъни защото посмя да си набие една чекия"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

С религиозни хора не се спори ......... просто няма смисъл .Ето ИСТИНАТА в няколко реда......
    1во всички религиии произтичат една от друга - ФАКТ => са пълна измислица основаваща се на първите религии които са били плод на СТРАХА на хората.
    Човека се страхува от неизвестното , страха е едно от най силните чувства - не го подценявайте.За да бъде притъпен този страх от неизвестното се създава религията .
    Колкото повече отговори дава науката , толкова повече малко вярващи има . Времето на религиите отминава и в най скоро време ще изчезнат (без исляма ест) (изключвам източните религии те са по скоро средство за постигане на духовен мир и спокойствие)
    ИДЕЯТА е да бъде промит мозъка на малките деца ,докато са още неосъзнали се хлапета ,които незнаят кои са и какво са. Твърдо ЗА съм относно това религията да бъде "предлагана" на хора над 18 , но кой ли ме пита .......
    Лесно е да насадиш страх у едно малко хлапе дотолкова , че "да държи влага" цял живот.
    В самата библия , всяка 2ра дума е написана с идеята да се насади страх у теб от последствията , ако не приемеш религията
    ФУНДАМЕНТАЛНИЯТ ИЗВОД Е - РЕЛИГИЯТА Е СПАСЕНИЕТО НА ВСИЧКИ КОИТО ГИ Е СТРАХ ОТ СМЪРТТА , от това че няма нищо след смъртта , един вечен сън .
    ПС: Дълбоко съжелявам всички които са силно вярваши ......... с нишо не сте виновни просто живота е гаден и сте прецакани ...... свиквайте.В разумни количества малко доза вяра дори в пълната глупост на никой не е навредила дпри напротив
    ПС2: Небъдете страхливци , приемете истината - няма задгробен живот има само страх от смъртта

Защо не отидеш да си земеш още една хаус чантичка Adidas? Или пък да повториш някоя друга годинка в училище и особено часовете по български език?

Бог има, това е факт. Дали той е разтварял океани или е лекувал раните на хората на земята за мен е малко вероятно, да не кажа почти невъзможно! Обаче съществуването на висш разум е почти неуспоримо.

До колкото знам науката не може да докаже липсата на Бог?

Цитирай Първоначално написано от kadishona
    Бог има, това е факт.

И кое по-точно го прави факт? Защото аз поне съм свикнала да наричам "факти" неща, които са или доказани емпирично, или изведени теоритично по начин, който смятам за логичен и разумен. Последния път като проверих, Бог не спада в нито една от двете категории.

Това беше тема за конфликтите между религия и наука, не за това дали Бог съществува. Мисля, че всеки сам много добре знае отговора на последния въпрос.

Защо не отидеш да си земеш още една хаус чантичка Adidas? Или пък да повториш някоя друга годинка в училище и особено часовете по български език?

Бог има, това е факт. Дали той е разтварял океани или е лекувал раните на хората на земята за мен е малко вероятно, да не кажа почти невъзможно! Обаче съществуването на висш разум е почти неуспоримо.

Аха ........ нито нося адидас ,нито си ми на прочетените книги и статии по теология и биология. Аз боравя с факти , ти с всеобщото мнение ,като всеки средностатически българин ,който повтаря "Ми незнам какво има ,ама има там няква висша сила" .
    Ето малко повече информация за това ,как се е зародил живота на нашата планета .
    Хипотеза за дядо боже - Всички я знаем - за 6 дни дядо боже създава света и за още някви там дни създава животни , хора и т.н. (простете ,ако не съм точен в дните , но доста отдавна съм чел библията)
    И истината КОЯТО Е ДОКАЗВАНА И СА ПРАВЕНИ БЕЗБРОЙ ОПИТИ В ЛАБОРАТОРИИ !!!!!!!!!!
    Ето малко предистория: В процеса на изстиването на Земята отделилата се при вулканична дейност вода се кондензирала.Завалели проливни дъждове и се сформирали океаните и моретата както и мендалеевата таблица ( първите химикали са били водород , метан благородни газове кислород и т.н. . Нямам впредвид всички елементи разбира се ,тъй като някой могат да бъдадт получени само чрез адронен колайдер и то за части от секундата)
    В тези първични океани започнал синтеза на малки органични молелуки - мономери , следва полимеризация на мономерите , синтез на примитивни белтъци и нуклеинови киселини до създаване на параклетката . Това са куп биологични термини от които се съмнявам да има повече от 50 човека в целия форум ,които да разбират нещо Факт е ,че в лабораторни условия е създадена параклетка . Оттам тръгва цялата еволюция и т.н. и т.н. Имате интернет търсете, информация бол ,аз само ви дадох насока. 21ви век е ,немисля че хората трябва да повтарят като овце едно и също ,просто защото нямат свое становище . Дори и да си съчинят такова ,немогат да го подкрепят с факти.
    ПС:Стенли Милър и Харолд Юри са първите пресъздали създаването на живот от нежива материя още пред 1953г. Последователите им са много
    ПС2:Ако някой мисли , че може да ме обори моля да ползва факти и доказателства дори да са косвени :P
    ПС:3 За правописа си прав

Да се отбележи само, че коментарът ти беше по-разбираем, отколкото си мислиш. Това ти го казва човек с почти нулеви познания по биология.
    И каква е тая история с Адидас?

Бог има, това е факт.

Интересно, но всъщност науката не може да докаже че няма бог по същия начин, по който не може и да докаже че няма спагетено чудовище или батман, или невидим гном който яростно си бие чикии от статуята на свободата. Това успокоява ли те?

И все пак науката може да докаже някои неща за (специално твоят) бог:

1. Култът към Яхве/Аллах се корени в по-стара, политеистична религия. Пуснах специална тема за това и колкото и да е странно не се намериха много вярващи, които да ми прочетат източниците и да ги опровергаят но се намериха много вярващи които писаха че нямат нужда да ги четат понеже "знаят" истината ( ).

2. Съвършената книга на твоят бог е пълна с грешки

- не можеш да оцелееш 3 дни в корема на риба
    - не можеш да направиш шарени агнета като показваш на майките им шарени пръчки
    - не е имало глобален потоп
    - не е имало Адам и Ева
    - ако си християнин не можеш да говориш на дуги зици, нито да си имунен на отрова, нито да лекуваш с магия
    - ако се молиш с вяра малка колкото най-малкото семе - това на горчицата (това е грешка на Исус, извинете го, той и смята че прилепите са птици, а бръмбарите имат 6 крака, простичък е бил човека) молитвата ти НЕ се сбъдва (както и доказват всички направени изследвания)
    -светът не е на 6 000 години
    - дъгата не е знак от Бог
    -не е добра идея да си режеш пишката за да се зарадва (по някаква извратена причина) Яхвето
    – светът не се крепи на колони, чието тресене причинява земетръси
    светът и няма четири края и не е плосък
    -ако биеш детето си (както библията ИЗРИНО подчертава че трябва да се прави) ще го развалиш, а не обратното (според 100% от изследванията по въпроса)
    и още буквално стотици други

3. Тази съвършена книга е довела до 33 000+ деноминации на религията, а аз смятам че това е безумно-ако беше достатъчно точна щеше да има НАЙ-много 2-3

4. Бъка от сексизъм, ейджизъм, ксенофобия и чиста злоба
    -избиваенто на народ, изнасилването на женте им и блъскането на бебетата им в камъни пред очите им за мен поне е доста шибана заповед от страна на Яхвето
    - имането на роби е мако кофти идея
    -жената да си мълчи и да носи забрадка също е м алко кофти и варварска идея
    - избиването на неверниците не е много мило
    - не е невероятно умно да направишт ака че мъж да прави десетки милиони сперматозоиди на ден но да му кажеш че ако си набие една чикия трябва да бъде убит
    -не е грях да си подстрижеш косата, нито да обличаш дрехи от различни материали, нито да садиш различни посеви заедно ПО КАКВАТО и да е логика... освен една която прави доста голям демидж на вярата.

4. Има дооста провалени пророчества. Смятам че е достатъчно само да се спомене че Иисъс сам предсказва краят на света през първи век сл. Хр. (I can haz EPIC FAIL?)

5. Има само две-три сведения че изобщо е имало някакъв мъж с това име който е живя по това време, а мисля че е ЛЕКО логично ако някой беше започнал да прави проблеми на местната власт и на римската империя и да прави невероятни чудеса да е ЛЕЕЕКИЧКО по-често споменаван от... веднъж?

6. 100% от празниците на църквата съвпадат с езически и/или астронимически, стари такива а самиата ѝ история подозрително напомня тази на други религии и богове.

7. Вселената е 318 октодецилиона пъти ( 57 нули, разбери ме ако не ми се пише цялото число ) по-голяма от Земята. Земята е гигантска топка от лава и живот има само по малка част от кората ѝ. 2/3 от повърхността на планената са покрити от вода (в която ние не живеем), една друга част от безкрайни ледове, а друга от пустини... и това е създадено специално за нас????????

Оф, забравих и това че в безкрайният си гений Бог е създал и невероятно много, ужасяващи болести, отвратителни и/или опасни животни, условия в които човек едва може да живее без съвременна наука (лол), направил е видът ни така че да има 100% шанс някой да умре от задавяне поне веднъж на ден (за разлика от много други бозайници), , направил е така че в диво състояние човек да живее около 30-ина години а шансът да умреш при детераждане да е огромен (и за мйка и за дете) НО те обича и затова се е правил секс с майка си, тя го е родила, той е проповядва за себе си в миниатюрна част от света, жертвопринесъл се е на себе си, за да успокои своят гняв, след 3 дни жервотпринасянето му свършва и той става бог(а аз НИКОГА не бих се обрякъл на милиарди пъти по-мъчително и дълго мъчение за да стана властелин на времето и пространството)

Ей това може да докаже науката а философията, емпатията и логиката също доста допринасят за доказване на

а) неналичието на Яхве/Аллах

б) неговата идиотщина и невероятна злоба

Разбира се това е само моята (и на Айнщайн + доста знаменити учени и мъдри люде) логика, ти писа горе че е факт Яхвето, моля те бъди така добър да се обосновеш (ФАКТ е че аз имам 17 топки и те са всичките на носа ми), ако наистина Е така не виждам какоможе да те затрудни или уплаши... пък и в крайна сметка ти си ДЛЪЖЕН да се обосновеш пред мен тъй като така пише в библиятата ти (която съм сигурен че знаеш наизуст)

ПП Този който ни обича безкрайно е сложил място в което ще бъдат подлагани на невероятни мъчения за винаги страхотното болшинство от създанията му тъй като той ги е създал така - велика е Неговата любов

The Bird of Hermes

gandalfepi4
    Интересно ми е какво е мнението ти относно гледането в бъдещето , пророческите сънища (лично аз съм имал 2-3 такива) и "6тото чувство" или интуицията . Има шанс да не ме разбереш за последните 2 , тъй като единствения начин е да си ги преживял .Това е единственото нещо близко до религиите и душата ,което е неоспорим факт ,че съществува . А иначе хора живеещи с представите за света от 2000 години назад винаги ще има ,нищо неможе да се направи по въпроса .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си