- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Разлика между годините
Аз пък мисля точно обратното, по скоро да е по-голям от мен и да има за какво да си приказваме от колкото по-малкък иПървоначално написано от ShinBG
Но все пак може и да опитамда са гледаме и да си мълчим най-много да са мляскаме то това не е връзка..![]()
така де отдава ми се възможност в момента
![]()
![]()
![]()
Всичко зависи от точните години: едно е той да е на 24, а тя на 20, друго е той да е на 16, тя на 12.
STRAIGHT EDGE
I have chosen this path...
not to fit a mold,
not to join a trend,
not to follow a crowd,
but because it is right for me!
XXX
[quote"xoxi"]По темата: Зависи за какви години говорим.
В пубертета определено имат значение годините. Не може едно момиче на 13 да ходи с някой на 18-19.
Когато пубертета мине, не мисля, че годините са от особено значение. Може тя да е на 19, той на 25. Няма проблеми.[/quote]
И аз съм на тва мнение. То просто е смешно (поне за мен) дете на 13 години да ходи с толкова голямо момчеимам приятел на 18, а гаджето му е на 13
е не ги разбирам тея хора...
Аз съм на 16 приятелят ми е на 20 и се разбираме чудесно. Заедно сме вече почти седем месеца, естествено имаме си и нашите караници, но кои ли ги няма.
Понеже не смятам, че всеки чете всички теми, когато става дума за дадена страна от действителността, аз я упоменавам, за всеки случай, защото уважавам конкретния събеседник (който е споделил проблем и, който, може и да не е прочел какво и къде съм писал по-рано).Наречи го "социален дълг", ако искаш. Иначе, права си, омръзва, когато се повтаря на един и същ, но на различни - не омръзва, защото това е ново лице. Така или иначе, омръзването си е субективна история.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Не знам дали няма да се жениш, ако си хванеш някой с 5 години по-голям. В бъдеще може и да се ожениш за някой с 10 или 20 по-голям. Всичко се случва. А може и да не се ожениш никога. Също се случва.
Колкото до РАЗЛИКАТА-В-ГОДИНИТЕ-СЕГА:
Който намира разлики и не му изнасят се разделя или се нагажда към тях. Приспособява се или напуска играта. Има и проактивни, които се борят с разликите.
А аз предпочитам вместо разлики да откривам ПРИЛИКИ. Защото разликите са по-малко от приликите. Научен факт.
Щом връзката е за 1-2 месеца, едва ли има значение какви разлики има.
А аз разсъждавам в по-оптимистичния вариант, ако се стигне до съвместен живот. Така се настройват и хората да мислят по-сериозно, а не да са с презумпции, че всичко е краткотрайно. Да речем, че разбирам любовта малко по-отговорно и правя анализ в перспектива.
![]()
Good luck, Bad luck, Luck...
Ама вие смесвате КАЛЕНДАРНАТА възраст с ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА. Може някое "зубърче" на 14 да е 100 пъти по-умно от някоя циганка, на 18, която не е ходила на даскало. Това годините не задават, априори, акъла. ЗАВИСИ КОЛКО УЧИШ, а не НА КОЛКО СИ ГОДИНИ.Първоначално написано от suncho93
Има неграмотни хора по на 80 години, които не могат да четат, а има и деца по на 10, които вече са в университета!
И все пак ми е смешно да видя момиче на 14,15 години с някого ,който е 4,5 години по-голям от нея![]()
Не годините са решаващ фактор за една връзка. По-скоро характерите на хората![]()
Умно, умно казано! ХАРАКТЕРИТЕ, ТЕМПЕРАМЕНТИТЕ (холерик, сангвиник, флегматик, меланхолик и комбинации, които са еднакви и при мъже, и при жени), ЦЕННОСТИТЕ, НАВИЦИТЕ.Първоначално написано от vesito13
Може. То така едно време им е било смешно като им се каже, че може да се живее в република, без царе и крале. Или пък, че може една жена да се развежда. Ама нещата се променят...Първоначално написано от asp1r1n94
А ти как го реши това?Първоначално написано от xoxi
Разликата между 13-18 и 19-25 не ми се струва особено голяма. Да не би като станете на по 25 и 19 се разбирате чудесно!? Изключително важен е акъла на двамата, които са заедно.
Но когато момичето е на 18, а момчето, опа чичката, е на 40, тя си е к*рва. Забравих да отбележа, че може просто да е шизофреничка или умствено-НЕнадарена. Но май е по-добре да е к*рва.
Goodbye my friend, will i ever love again?
Memories made in the coldest winter!
Dr3amy
А да, ти беше. Много умно ... това за годините. Винаги съм била на същото мнение.Първоначално написано от gir
Goodbye my friend, will i ever love again?
Memories made in the coldest winter!
Dr3amy
За мен няма значение.Той е с 5 години по-голям и го обичам много
Никакво, ама абсолютно никакво значение нямат годинките! Аз например много бих искала да ходя с момче 2 -3 години по - малко от мен.![]()
![]()
С по-малко момче не бих тръгнала.
По-голям най-много до 4-5 години.
Радвам се, че ти и други по темата не страдат от предразсъдъци и знаят кое е ПО-ВАЖНОТО в живота.Първоначално написано от loliii
Няма никакво значение![]()
Няма значение, приятелят ми е 3 години по - голям от мен![]()
При любовта възрастова граница няма.
Даа.. да не говорим че има случеи на същата възраст ходят с по 10 - 15 години по-големи. Но това вече според мен е комплекс - повече в мъжа.Първоначално написано от asp1r1n94
Точно така ! Браво! Всички сме хора! Важното е да си допадаме и да си пасваме!Първоначално написано от Muddled
Не е комплекс, а е ПРЕДПОЧИТАНИЕ. Казва се "хронофилия". т.е. , когато си насочен срещу някой по-голям или по-малък от теб, защото така ти е по-сладко, по-взъбуждащо. Лошо няма.Първоначално написано от EdinBulgarin
Дали един мъж се чувства щастлив с някаква родена по същото време като него, след него или преди него, няма значение. ВСИЧКИ СМЕ ХОРА, на този свят. Не си самосъздавайте ограничения.
Според мен проблема е друг. Идват години в които той започва да се чувства дърт, пропаднал е в живота, никоя не му се връзва и просто търси момиче от гимназия защото предполага че ще има по-малко умствен багаж и ще тръгне с него. + това той си има апартамент и кола и тн и тн. Нищо че е примерно безработен алкохолик от 5 години.Първоначално написано от gir
Виждъл съм такива случеи много отвратителни така че не са за коментар : D .. A колкото до възрастовата разлика - Нищо против стига да е естествено оформена
![]()
Първоначално написано от EdinBulgarin
При НЯКОИ мъже е така. Други, напротив, на 30 и дори на 45 се чувстват в разцвета на силите си (това се води ЗРЯЛА ВЪЗРАСТ) и искат да "пръснат малко семе" на по-младото. В същото време жените на 45 (не всички, но много) изглеждат захабени и непривлекателни за тях.
Трети мъже пък просто по случайност са намери сродна душа и не им пука на колко е - 15 или 25 или 47...
Четвърти - просто искат нещо да ебнат. И, по случайност попаднали на някоя по-дашна от малките.
Пети - търсят девствени или поне ПО-ЧИСТИ, т.е. предполагат, че като е на 14 или 15, вероятно са я минали по-малко от тези на 40...И така нататък. Мотивациите са различни, а и може да се срещат комбинации от няколко мотивации. Примерно "Аз си падам по малки, защото са по-чисти, по-секси в очите ми и по-се разбирам с тях."...
Това, че бил пропаднал в живота...хи-хи!Толкова много БОГАТИ, ИЗВЕСТНИ, ВЛАСТ-ИМАЩИ хора на такава възраст си имат млади гаджета...Откъде го измисли, че са пропаднали в живота?! Няма такова нещо. А и, ако е пропаднал, рядко ще му върже някоя по-малка...направо това не знам как си го измислил...
Колкото до умствения багаж...Не е задължително. Някои по-стари жени, с докторски титли доста по-биха се навили на някой 30-годишен левент, АМА НЕГО НЕ ГО КЕФЯТ, БРЯ! Много пичове се падат по младо, а не по старо, толкова ли е трудно да се разбере?!
Апартамент и кола...ми не е задължително, ама да речем, че тука няма да спорим, щото повечето имат. А и във всяко по-нормално общество не е голям праз да имаш апартамент и кола...Виж, ако имаш АД или ЕТ, барабар с колата и апартамента, вече си малко НАД СРЕДНОТО...апартамент и кола... ама нищо, де. "Щастлив е този, който е доволен от малкото." (Източна мъдрост)
Алкохолици си има и на 14-15, нали? И даже пушешщи дрога + алкохолици. А в по-старото поколение не е толкова често-срещано. Затова пък някоя мацка може да я кефи някой, който пие само вино, а не се кефи на дроги, не давайки пет пари за законите в републиката...