.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38
    Мега фен Аватара на babity

Остатъците от връзките

Снощи се бяхме събрали с две приятелки и от нямане на работа започнахме да си четем смс-ите една на друга. И трите забелязахме нещо странно. Всяка от нас (както, предполагам, и всеки тук) имаше смс-и от бивши гаджета. Сещате се, милите работи, любовните смс-и, глупавите нарицателни... Странно е, че по време на връзката човек си има нужда от тези неща, било то повече или по малко. Де факто нещо, което те е стоплило адски много и ти е ратуптяло мъничкото сърчице вече няма смисъл или звучи смешно и глупаво.

Въпросът ми е: Вие пазите ли си такива неща от предишни гаджета и запазват ли те сантименталната си стойност за вас? Има ли нещо, което бихте си пазили цял живот и с какво то е по - различно от всички останали?

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Ми щом даден смс ме е развълнувал и е накарал сърцето ми да бие лудо.. значи той определено е успял докосне дупата ми. А предвид това че смс-а и зачението му не се променят значи независимо от всичко би трябвало да ме развълнува всеки път когато гио прочета. защото дори и след 10 години аз ще знам че той е бил изпратен с любов/с цел подкрепа/утеха и така нататък. И отново ще може да ме развулнува.

В противен случай всичко е било поза.

Да, пазя такива смс-и нищо че връзката ми отдавна е приключила с въпросното момиче. Ако не се наложи смяна на сим-ката ще си остаат завинаги в телефона ми. Както и всеки друг смс или пожелание, койо по някакъв начин ме е докоснал.

Край на връзката не означава и края на спомените. Ако нямаш спомени от нещо.. защо по дяволите ще го изживееш? Освен фиктивната причина в дадения момент.

Между другото сега се замислих че има цяло изкуство основно на тоя принцип - да запазиш момент/обект/случка/събитие които по някакъв начин те развълнуват, разчувтсват и така.

Някой сеща ли се какво имам предвид?

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    И аз пазя тези смс-чета. Препоглеждам ги от време на време. Стоят там с емоционална цел.
    Приятно е, когато някой случаен път от скука започнеш да разглеждаш телефона си и попаднеш на тези нещица, които ти стоплят сърцето и... навяват спомени.

Познавам хора, които след края на една връзка изхвърлят/изтриват всичко, което би могло да им напомни за нея. Боли ги от спомена за "онова" време.

For you
    Skillet - Never Surrender
    I miss you...

"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Супер фен
    пазя ги, и много им се радвам, защото съм била толкова щастлива..много ме радват

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Аз пък не пазя смс-и... Даже от сегашния ми приятел не пазя... Някак си нямам нужда от това. Те спомените са си в главата ми

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    пазя някои,други съм трила-ззависи от човека и спомените,които имам....не мога да отрека,че смсите на някой важен за мен,или човек,към който съм имала нещо- дори да са супер ежедневни от сорта на как си и тн могат да ме развълннуват години след получаването им само при спомена

Град
    million miles away (:
    Пазех смс-и,изтрих ги...поради... кхъм,задължение. Просто нямаше как да ги запазя...
    Само хронологията в скайп ми беше останала по едно време като доказателство,че всичко това някога се е случвало. Иии ето че ми смениха windows-aa ..
    И така,вече от една година няма какво да препрочитам,няма какво да ми напомня за миналото (то пък едно минало ..). Но както каза slun4ice - най-важните спомени са тези в главата ми и те ще си останат там завинаги... или поне докато е нужно да бъдат съхранени.
    "A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."

Супер фен Аватара на Jessie
    Град
    Велико Търново
    Ми .. имах едни смс-и от септември/октомври, които пазех до началото на янаури, но ги изтрих. Нямаше как просто. Аз и сега не пазя кой знае колко смс-а, 4-5.. Имах до миналата седмица над 20, ноо .. не ми се искаше да чакам телефонът ми да се препълни и затова поразчистих малко.

I'm inlove with a criminal...

Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    На стария ми телефон - да. Всички смс-и си пазех. И още са си там де. А новия ми е отскоро, така че от бивши нямам. Само от настоящия.
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Мега фен
    Град
    <3
    Пазя си всички негови смс-и. На където и да погледна в стаята си виждам него. Снимки,играчки,дрънкулки... <3 На всичките ми тетрадки има нашите имена,в личните ми документи,в рисунките ми... <3 Всичко си пазя <3

(Не ми е бивш. <3)
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Град
    Таити
    аз не пазя нищо на бившите ми приятелки... като ги гледам и ми става тъпо такова .. незнам вие какви мазохисти сте ноо на сегашната ми приятелка си пазя всичко
    There is no right or wrong, only fun or boring

Пазя си да .. и смс-и (макар и не на телефона) и всички подаръци, които съм получавала! .. Нещата са минали, но въпреки това ми навяват хубави спомени! ..

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Смс-и не пазя. Понякога имам нужда да се връщам в онова минало и препрочитам малко хронология в скайп. Но пък за това пазя всички негави снимки и едно малко сладко керамично меченце, което ми беше подарил. Което е чупено поне 10 пъти, понякога неволно, дрег път нарочно, но съм го залепила и е цяло. Отделно си пазя дневника, където всичките ми чувства са описани надълго и нашироко.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Супер фен Аватара на djipsito
    Не пазя смс-и, снимки и хронологии.. Преди да, ама след като станаха някои работи след няколко месеца изтрих всичко, мислех да го съдя и само хронологията бях оставила, ама накрая и нея изтрих. Не искам да се връщам в миналото, пък и нямам кой знае кви хубави спомени с тоя човек, че да имам нужда от тях. Пазя някои неща които ми е подарил, обаче като ги гледам или ползвам не се сещам за него.. просто е далеч в миналото и нито спомени, нито чувства избиват...

Мега фен Аватара на babity
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    В противен случай всичко е било поза.
    Що пък да е поза? Не може ли някои хора просто да ги надживееш?

Голям фен Аватара на kukli4kata001
    Град
    Dreamland
    Имах няколко смс-а където аз му бях писала и ги изтрих. Само хронологията в скайп ми седи още и като си чета го ненавиждам още и още и ощееее. Била съм такава глупачка, направо ме е яд. Ненавиждам го тоя човек, толкова лъжи и само лъжи ми е говорил а аз се надявах и толкова наивно му вярвах. Сега при всеки момент, в който се сетя за него и всички ония смотани моменти си казвам колко го мразя и ненавиждам и вече нямам абсолютно никво желание да ми се мярка пред очите!..
    She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Поза в чувствата, не в отношенията.

Ако си обичал някого, значи споменът за тази любов ще ти носи приятни емоции. Независимо по какъв начин се появява тоя спомен.

Простичко казано - отиваш до Америка и снимаш Ниагарския водопад. Адски много ти е харесало преживяването, гледката, вълните, шума, усещането/обстановката абе всичко. Е така се случва че повече нямаш възможност да отидеш там. Това значи ли че ако погледнеш снимката няма да си спомниш какво е било и пак да ти стане хубаво? И трябва ли да пазиш снимката при това положение? Ако ми кажеш че не - ей за тая поза ти говоря.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Град
    million miles away (:
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg
    Поза в чувствата, не в отношенията.

Ако си обичал някого, значи споменът за тази любов ще ти носи приятни емоции. Независимо по какъв начин се появява тоя спомен.

Простичко казано - отиваш до Америка и снимаш Ниагарския водопад. Адски много ти е харесало преживяването, гледката, вълните, шума, усещането/обстановката абе всичко. Е така се случва че повече нямаш възможност да отидеш там. Това значи ли че ако погледнеш снимката няма да си спомниш какво е било и пак да ти стане хубаво? И трябва ли да пазиш снимката при това положение? Ако ми кажеш че не - ей за тая поза ти говоря.
    Ниагарският водопад не ти е разбил сърцето,предполагам?! Абсурдно сравнение в случая...
    "A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."

Супер фен Аватара на Linns
    Град
    Милано
    Честно казано от всичките си връзки имам само една единствена значима и незабравина любов, истинска любов.. Пазя всичко материално за което човек може да се сети.. Телефона със смс.ите от човека е с развален дисплей, но го пазя, защото знам, че вътре има снимки и съобщения които ако не го оправя няма да видя, но самият факт, че ги има запазени ми дава спокойствие и ме изпълва с хубави спомени.. Пазя си синджирчетата които ми подари, плюшените играчки.. Дори парфюма си, който ми даде за да имам мириса му до себе си когато го няма.. Пазя всички листя на които съм писала, че го обичам, всички рисунки с имената ни, пазя дори единствената негова на която беше нарисувал къщата ни, с колата и къщичката на кучето ни..
    Пазя много неща в една кутия, неща свързани само с него.. Неща които независимо от това какво ми е приготвил живота занапред, ще пазя и ще ми напомнят за него винаги.. не само като първата ми любов, а като най-голямата и истинска която ще имам.. Също така и като спомен за прекрасно изживяните тийн години, благодарение на този прекрасен човек : )))

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Не пазя смс-те, но снимки - да. Ако искам да се върна понякога назад препорочитам хронолигята в скайп
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Не ги пазя.Трия след 2-3 седмици като е по-малко болезнено

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Имам си едно тайно лексиконче за тази цел. Там заминават всякакви оригинални пожелания, обяснения в любов, честитките за празниците на двама ни... От предишна връзка изхвърлих плюшка под външно въздействие. Бях скрила играчката под леглото, но при един ремонт излезе наяве и просто реших да я оставя до контейнера, защото не бях в настроение да оборвам майка ми.
    но една електрикаво зелена блуза с дълъг ръкав хвърлих с кеф, просто защото не се харесвам като листна въшка :Д

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Враца
    Всичко, напомнящо за миналото разкарвам Трила съм СМС след СМС, ревешком, ма поне ги изтриваш и край, а не като отваряш тва с СМСите и да ти става кофти всеки път, като видиш някое и друго мило слово ;д;д
    еlsy

И смсите си пазя, и малките подаръчета, и чат архивите, и какво ли още не. Имам приятелки, които много ми се чудят как може да пазя толкова работи... за мен просто спомените са скъпи. Бил е част от миналото ми, била съм щастлива, няма да захвърля всичко просто ей така. Всеки е оставил нещо след от себе си в мен и ми е помогнал да стана човека, който съм сега. За мен това е важно. Дори като си чета смсите примерно си спомням в най-големи подробности къде съм била, какво съм правила, всякаква предистория около това, даже понякога и се чувствам по начина, по който съм се чувствала тогава... макар и за кратко.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Супер фен
    СМС-и, снимки, хронологии се изтриват, но разбитото сърце си остава

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си