- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Грижите ли се за външния вид на гаджето си и по какъв начин?
Наистина е възможно да не разбереш че миришеш. За това и момчетата в началото на пубертета често смърдят на пот. Просто не са се усетили а родителите не са им казали. Аз от 9 годишна ползвам дезодорант след като майка ми забеляза че потта ми започва леко да мирише. А имах съученички които откровенно си смърдяха просто защото никой не им е обърнал внимание.
Колкото до самата тема ами за мен си е напълно нормално защото и майка ми се грижи за пастрока ми. Понякога му реже ноктите (той предпочита така), почиства му черните точки (майка ми обича да чопли хаха), помага му да си обръсне главата... Така че за мен не е ненормално или странно да се занимавам с половинката. Той пък обича да ми чисти дупките на ушите (рядко нося обици и понякога се събира секрет)
Не знам аз задръжки относно тия неща нямам. Не ми е нито гнусно, нито неприятно, нито странно. Сега ако му е неприятно няма да го гоня с крема за лице ама той няма нищо против.
Каква тема само![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Четох мненията ти, възмущавах се и реших да не коментитам, но последното ме удари в земята! Извинявай, обаче ти не си в ред!Първоначално написано от slun4ice
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Първоначално написано от Raybeez
![]()
![]()
![]()
![]()
Той сам не усеща ли дискомфорт,че кожата му е суха или някой трябва да го информира?Първоначално написано от slun4ice
Аз да се грижа за него .. ??
Че той да не е бебе ..
Да не говорим, че такъв сега не съществува![]()
Green DayBaffaLsc
TFK
![]()
NarutoDarker Than Black
Fullmetal Alchemist
D Gray Man
Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.
Не разбирам тези от вас,които се "грижите" така за приятелелите си.Вместо те да ви глезят по някакъв начин,то вие се грижите за тях и ги пазите като писани яйца.Това не е грижа,а глезотия(лично мнение).Не искам да обидя никого,ама абсолютно никого,но ПОПРИНЦИП не считам за нормално да се държите с половинките си като с приятелка:да си правите прически,да си оформяте веждите,педикюр и т.н.(да не изреждам,че е дълго)...
Това с кремовете,масажите и глупостите е излишно лично за мен.Относно това с 15 пъти къпане на ден...Имате много погрешни представи за реалността.Повечето от вас си мислят,че като се тръкнат веднъв-дваж със сапунеца и са чистички,без никакви микроби по себе си,без мръсотия и всичко е перфектно...И цял ден да стоите в банята пак няма да сте идеално чисти.Пък да не отварям темата с окосмяването.Сигурна съм,че някоя скоро ще напише,че и кола-маска прави на мъжа си,защото иначе "не е хигиенично и е страшно гнусно да имаш косъмчета по тялото"...
Моя Човек е мъж,които знае кога да се изкъпе,може сам да си реже ноктите и на крака и на ръце без помощта на майка си или мен,знае кое как и защо.Не е само въпроса във възпитанието и родителите.Стига сте обвинявали все тях.Сам човек трябва да разбира кое,как и кога.Както и да е.Ще спра дотук,защото иначе мога цяла страница да изпиша![]()
МОМИЧЕ СЪМ!!!
определно някои прекаляват.за мен също не е нормално прекалената грижа,но пък и да не е без нищо![]()
аз на моя приятел му махам от време на време косъмчетата между двете вежди..не искам приятел с една вежда,пък и никога не съм харесвала такива мъже.не обича да го мажа,чопля и т.н. затова се ограничавам само с товано той също знае кога да се къпе,как да се поддържа,да се обезкосмява,защото пък мъж с косми под мишниците може да изглежда нормално,но пак е отвратително.нека не превръщаме приятелите си в Кен-овци
![]()
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
Хммм във форумите на бг-мама съм чела мнения на жени които също режат ноктите на мъжете си или пък ги глезят по такъв начин така че явно не е толкова ненормално...А и приятеля ми ме глези повече от достатъчно. Не виждам къде е проблема и аз да го правя. Той използва крем за ръце но за лице няма така че като видя че кожата му е суха просто го намазвам и готово. Според мен е по-добре отколкото да има дневен крем, нощен крем, рол-он за под очите и какви ли не други глупости. Ако черните точки по гърба му ме дразнят е по-приемливо за мен да му ги махна аз отколкото да го пратя на козметик.
Според мен въпроса в темата е ясен и не разбирам защо трябваше да го обръщате на обиди. Примати моля ти се... Примати с по 2 висши образования и айде да не казвам какви месечни доходиПък и не става дума да гледаш някого като бебе или пък че той не може да се справи сам а от време на време да го глезиш. Освен това примерно ако на приятеля ми му е все едно как му изглеждат ноктите но аз го смятам за сууупер важно да са изрядни тогава просто ще му ги направя (това е просто пример). След като не му вредя и след като той няма нищо против къде е проблема? Ако сме в банята и му изтъркам гърба или той ми измие косата това също ли е гадно/гнусно/излишно/глезене/бла бла? Ми въпрос на отношения си е все пак. Някои двойки са така други иначе. Никой не ви е задължил вас да правите нещо което не ви харесва и не смятате за нормално така че възмущението и обидите ви просто не ги разбирам.
![]()
Май ти си единствената, която схвана смисъла на темата!Първоначално написано от slun4ice
![]()
Да аз може и да глезя моя, но нали и той глези мен. Според мен една жена трябва да е голяма неблагодарница да търпи мъжа и да и купува храна и тн, а тя един масаж да не иска да му направи!![]()
Ще видите вие като заживеете с приятелите си какво е да имате всъщност момче до вас. Сега може да се виждате 1/2 пъти в седмицата и те да изглеждат перфектни, изкъпани и спретнатички (и моя си е такъв като излезем навън), но друго си е като го видите сутрин в леглото хубаво разрошен, спящ с отворена уста и да му тече лига от нея.Друго си е да го видите спреди да си е взел душ! Аз тогава го пращам да се къпе. Вие не ги пращате, понеже вие сте се видяли, чак след като те са завършили този процес. Не ми говорете че гаджетата ви са перфектни, никога не смърдят, никога не се потят, никога не ходят по голяма нужда...това, че не сте ги виждали си е друг въпрос. Аз си живея с моя и му знам вси1ките недостатъци. По-фрапантните гледам да му ги покажа, за да може да направи нещо по въпроса, а на останалите гледам с насмешка.
![]()
и аз съм живяла с моя и съм го виждала такъв,но все пак ми се струва много...масаж на краката?не би ли трябвало той теб да масажира
MarkKnight - мъжленцето
awesomesheepy - лелинка
DaNGeRousLy - братче
RageAgainstTheMachine - тате
cherrygloss - мама
Sunshinebabybyy - сестриче
xNymphetamineGirlx - сестриче
Discard - братче
polssa - сестриче
А какъв е проблема и тя да го масажира? Мъжете не са животни егати! И те имат нужда от внимание и глезене понякога.Първоначално написано от tonie__
Ааааааа, фак !!!! Не мога да повярвам просто.Убихте цялата романтика в съзнанието ми, честно... Почиствали си дупките, О, БОЖЕ! Абсолютна гнусотия. Смятам, че една жена/мъж (особено жена) сама трябва да прилага върху себе си необходимите грижи. Ма кво е тва нещо бе?
За мен една жена трябва да бъде женствена, да бъде перфектна. А не да карам гаджето ми да ми стиска черните точки, пъпките, акнето, да ми чисти ушите с клечки за уши... Пфф, вие сте извратени.
Всяко нещо си има граници. (( А бърсали ли сте си..... ))
Същата работа.
и аз не го схванах тва с къпането по 2-3 пъти на денПървоначално написано от Biskfitka
![]()
който се поти ок
ама ако не прая нищо цял ден къф е смисъла да се къпя 5 пъти на ден![]()
1 път се едно не ми стига
и не мисля че който се къпе един път на ден има ниска хигиена![]()
Хахаха не се налага.Той си е супер.
airplanes..
Дано на никоя от вас не й се налага наистина да се грижи за приятеля си или той за нея защото не виждам как ще се справите с тая си гнусливост. Дано да имате всички невероятно леки бременостти и мъжете ви да работят далеч за да не ви видят никога с наболи косъмчета по краката, несресани коси, немити зъби или пък (боже опази!) да разбере че и вие ходите по голяма нужда. Наистина ви го пожелавам.
Мислиш ли, че на един мъж му харесва да вижда жена с наболи косъмчета по краката или с ушна кал в ушите? За тях жената си е жена.Символизира красота, сама трябва да се справя с битовите си нужди и хигиенните си навици, а иначе ако не се поддъжаш сама и не се стремиш към съвършенство (( колкото може повече )) гарантирам ти, че изневярата ти е в кърпа.Може да ти звучи тъпо, но е вярно. Една жена трябва да изглежда добре. ВИНАГИ !!! немити зъби ли ? Ужас. Това ще му говори за личността ти.
Тва си е мое мнение, аз така виждам нещата.След време, когато стана семейна и заживея със съпруга си дълги години, вероятно няма да мисля така.
Но засега, това са правила, които не трябва да се нарушават.
Абсолютно. Аз лично не бих позволила някой да ми създава навици или да се грижи за външния вид. Достатъчно голяма перфекционистка съм в това отношение, за да го позволя и предпочитам и приятелят ми да е такъв. Да му прилагам всички тези "глезотии" все едно съм някаква прислуга, а той бебе...еми, да, звучи ми кофти. От своя страна, аз също мразя някой да ме мачка и лигави, тъй че с връщането на услуги нямам проблем. ;д Единствено на масаж съм склонна, ако се е схванал. Аз и момчетата в класа от време на време мачкам ако ме помолят, това не ми пречи, ама масажи на краката, чистене на отверстията, стискане на пъпки и черни точки и рязане на нокти на крака, ръце...еми да, гнусно ми е.Първоначално написано от koshtramba
Първоначално написано от slun4ice
Прекалено много напрежение има в тази тема.Не смятам да се заяждам с когото и да било и това никога не ми е било за цел,но мисля,че беше наистина излишно всичкото това "проклинане" за всички "гнусливки" от темата.
Не е въпроса в това дали живееш с човека,с когото си под един покрив или не,нито в това какви са отношенията ви като двойка.
С моя приятел съм била достатъчно време досега,за да опозная всяка една частица от него.Били сме в какви ли не ситуации,мръсни,току-що станали и т.н. Живях заедно с него под един покрив известно време и просто знам какъв е.Нормално е човек като стане да не е с дъх на ментова паста и подмишниците му да миришат на лавандула.Каквото и да правим ние хората за външния си вид няма как да променим нормалното.Няма човек,който да е съвършен,идеалната хигиена(или ако я има,то би бил нещо като Монк...),но нека не се отклонявам в други размишления...Просто някои неща са прекалени.Едно е да мислиш за човека до себе си и да го обгрижваш с внимание и ласки,а съвсем друго да го караш да се къпе по 3 пъти на ден,защото"не понасям миризмата на пот" ,да му почистваш веждите,да променяш навиците му по собствена (и често грешна)преценка...
Не говоря само на теб slunchice,ами и на останалите.
МОМИЧЕ СЪМ!!!
lifelesscorpse аз го казах с най-добри чувства. Надявам се наистина в семействата ви всичко да е толкова перфектно колкото си го представяте.Нищо което съм написла не е било с цел да обидя някого просто съм наистина учудена от това колко са злобни хората и как се нахвърлят върху някой който просто има различни отношения с половинката си. Не помня в темата за мъжете който се обезкосмяват да обидих някого и да казах че сте ненормални и нещо не ви е наред задето харесвате гладки мъже. Просто за мен едно такова отношение е най-малкото невъзпитано. Казваш "СПОРЕД МЕН така и така" и готово. Не е нужно да се изкарват другите че не са наред, че са примати, че бла бла просто защото не си съгласен с тях. Аз лично не идеализирам приятеля си. Ако оставя след себе си кочина защото е свикнал майка му да върви след него много ясно че ще му кажа и ще се постарая "да променя този навик". Ако оставя капака на тоалетната вдигнат, ако не си вдига чинията от масата да ще му кажа и да ще очаквам той да се съобрази (За мое щастие такив проблеми нямаме защото е много подреден и голям перфекционист. Типичен немец хаха). Точно както той е длъжен да ми каже ако нещо не му допада защото въпроса е и двамата да се чувстваме добре. Но вие напълно променихте темата някак си. За мен да се погрижа за външния му вид и да му обърна внимание за неща за който той не се е сетил и не е забелязъл е най-нормалното на света. Все пак искам да изглежда добре. Както казах и преди всичко е въпрос на отношения между двамата партньори.
Негативните мнения не изразяват погнуса или отвръщение. Не разбирайте погрешно.
Просто е неприемливо и ненормално да режеш ноктите на приятеля/ката си! Нито е малък, нито е нужно някой да му каже "Изкъпи се, измий се, и т.н." На 20 и кусур години и ще вървят подир гъза му да го бавят като бебе!
Той не е наясно и не осъзнава или чувства, че косата му е мръсна, кожата му е суха, смърди на пот, ушите му са мръсни и т.н. (да не изпадаме в подробности - стана ясно за какво става дума).
Callisto каза, че не може винаги да си перфектен и съвършен - съгласна съм. Съгласна съм и че е мръсен преди на се изкъпе, че сутрин не изглежда изтупан и изгладен, не е винаги в изряден вид. Но това не значи че трябва някой да се грижи за външния ти вид и да ти реже ноктите (все повтарям този пример,защото това най ме фрапира!).
По тази логика нека момичето бръсне момчето, защото смята,че баща му не му е казал как точно става номера, момчето от своя страна да епилира приятелката си и да й маха мустачките... И тогава ще е една романтика и една картинка.
Старай се да изглеждаш винаги добре, без да показваш колко усилия ти е струвало!
Добре де а ако примерно момичето може да му оформи ноктите по-добре отколкото той самия и по този начин ръцете му изглеждат по-поддържани къде е проблема? Да отиде на маникюристка ли? Само за да не се губи романтиката? И пак казвам че човек не винаги се усеща сам. Особено когато е свикнал с нещо! За мен най-нормалното нещо след като се изкъпя е да си почистя ваната от косми (косата ми е дълга и просто винаги се събират) но имам позната която тоя навик го няма защото майка й върви след нея и на нея не й е направило впечатление. Е като спа в нас няколко дена щях да повърна честно!![]()
Според мен тия неща показват колко са си близки двама души и че се приемат такива каквито са и че ги е грижа как изглежда другия. Пък и всичко си има граници все пак. Не говорим за обезкосмяване или как точно да си измие косата, как да си сложи дезодорант, как да си изчисти ушите, да си измие зъбите и някви такива. По-скоро за козметични процедури от които мъжете по принцип нямат идея или които просто не ги интересуват толкова. Приятеля ми примерно не знаеше че трябва ноктите на краката да се режат по права линия (не че съм му ги рязала или той си ги е рязал пред мен). Е да не му ли кажа че така може да си докара проблеми?
gia_sena_mono мисля че в тази тема доста хора проявиха погнуса с коментари от сорта на "ще повърна" и "това е гадно".![]()
Това ти изказване по би могло да ме убеди до някаква степен. Да го посъветваш или да му покажеш нещо е нормално,но другото..Първоначално написано от slun4ice
Ама всеки си има граници все пак! Аз за това казвам че тия неща за МЕН са нормални но не задължавам някой да ги приема нито се старая да убеждвам някого че това е правилно.Първоначално написано от gia_sena_mono
![]()
Просто понякога предпочитам аз да свърша това което има за вършене вместо да му казвам. Защо да му повторя 3 пъти "Мило сложи си крем защото кожата ти е напукана" като просто мога да хвана крема и докато той се облича или си гледа предаването да го мацна малко. Но пак казвам че това при мене е така. Романтиката определено си я има и той го намира за сладко и секси че се грижа. Наясно съм че не при всеки мъж е така и че не всяка жена го смята за ок. Единствено съм против изказванията че тия неща не са нормални защото явно за някои хора са.
EDIT: А и приятеля на авторката е на 14 ако не се лъжа. Нормално е на тая възраст да не се интересува кой знае колко от тия козметични процедури така че го намирам за много хубаво че тя се е заела да го понаучи. Дори да скъсат (което не й пожелавам) следващата му приятелка ще й е много благодарна. Моят приятел е на 24 и вече знае как да се грижи за себе си и кое как се прави но просто някои неща не го интересуват и не им е обръщал внимание до сега. Откъде можеше да знае че има черни точки по гърба (не е като да е пъпчасал или нещо такова но се среща по някоя черна точка тук там понякога)? Пък дори да знаеше на него по никакъв начин не му пречат. Аз му гледам отблизо гърба, на мен ми пречат значи аз ще ги махна.![]()