- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Голямото "завръщане" на блек метъла - Burzum издад
Големият смешник на скандинавската блек сцена реши да издаде нов албум.
Burzum определено се постара да изрекламира новото си "ъндър"граунд отроче, но за жалост, класите са нива под Filosofen. И не, това не придава "гробовно" усещане за албума, по-скоро аматьорско.
Както и да е, албума е голямо разочарование, както и цялата блек сцена на групи, били силни в началото на 90-те. Истинските артисти отдавна напуснаха пределите на стила (разбирай - Emperor, Ulver).
Какво е вашето мнение за този противоречив медиен продукт? Харесвате ли го? Допада ли ви?
Е, то бляк метълът по принцип е доста зле като стил - много позьорщина и малко музикалност.
Не казвам, че албума е изключително лош, казвам само, че единственото нещо, което го прави "изключтелен", е името Burzum.
Отвратителен медиен плъх, направо ми е смешен с алогичното си лицемерие.
Определено не е единствения, на всичкото отгоре е официален член на Сатанистката църква и се е мацал с корпс пейнт, макар да му е омръзнало бързо.
Както казах - Ulver. Отдавна не са блек, дори метъл не са, но първите им три албума са може би най-доброто на блек сцена - скандинавски митове, легенди, ликантропия и отсъствие на какъвто и да е било сатанински фалш.
И защо блека да е смотан стил?Блек метъла не е просто музика...
А иначе новия албум на Burzum го превъртам вече за 324729437 път![]()
просто не е музикаПървоначално написано от Nithael
![]()
не ме кефи блек (да не кажа нещо повече)
какво по.. lol![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
С изключение на отделни банди, който бая излизат от понятието блек метъл, стилът е тотално немелодичен, а текстовете изключително тъпи, а понякога и гнусни.Първоначално написано от Nithael
Иначе що се отнася до блек метъла, изключително очарован съм от последния албум на Rotting Christ - много сполучливо се е получило с фолклорните елемента. Като засвирят гайдите и народните хорове, напомнящи ми за родопската народна музика...![]()