.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Концентрация

Здравейте! Такам, имам едно проблемче: Не мога да запомня НИЩО за училище. От което имам и лоши оценки, а съм само 6-7 клас! По това време сестра ми е имала само 5 и 6, аз трябва да получавам само 6, а сега по един предмет ще се радвам, ако получа 4 за срока!
    А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа наизуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
    Та, ако може да ми кажете някакви трикове за по-добра концентрация, докато уча, ще е супер.

След като ги учиш наизуст би трябвало да ти е достатъчно да си прочетеш един път урока преди часа.
    just be

they say learning to love yourself is the first step,
    that you take when you want to be real..
    face up to the fact that you are who you are
    and nothing can change that belief

Ами ако ние няма кво да ти казваме .. Пробвай с Гинкобилоба или там как се каваше

Повече от фен
    Eми то ако сама не си решиш да се концентрираш няма сила на света която да те накара. Просто като започнеш да четеш урока се опитай да не мислиш за друго но ако не можеш прави като мен аз си пиша примерно най важното от урока на листче и след това го чета няколко пъти и се опитвам да го разкажа и ако запецна някъде си поглеждам в листчето

Някои хора казват че можеш да се концентрираш ако слушаш специална музика или ядеш мед с орехи ма тва са ПЪЛНИ глупости

Супер фен Аватара на danibebi
    Град
    България
    Прави си план на отделен лист и след това го учи,но УЧИ не означава ЗУБРИ недей да учиш наизуст,а се опитвай да си го представяш и така го запомняш.Просто се старай повече..

Еми ето ти го проблема - Ти учиш само за момента. Тоест назубряш всичко само за сега и когато мине известно време ти го забравяш. По този начин нищо не ти остава в главата... Трябва да се научиш да учиш с разбиране, защото само така ще схванеш всичко и няма да го забравиш на момента
    "Идваме от нищото и в нищото ще отидем. Какво е животът? Той е светлината на светулката през нощта, диханието на бизона през зимата. Малка сянка, която се прокрадва през тревата и се изгубва със залеза."

Град
    In the middle of Nowhere
    Ти не учиш,а зубриш...Има голяма разлика между двете,когато учиш всичко минава през главата ти,за да го усмислиш..Когато зубриш,наизостяваш всичко без да вложиш грам мисъл...Затова имаш 4ки...Никои не те кара да изпееш урока като народна песен,важното е ти да си го обясниш на себе си ..
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Окей... Мерси за отговорите. Само да ви кажа, че аз не го наизустявам наистина, това го казах просто за да покажа, че вкъщи наистина го научавам
    Ще пробвам да го Осмислям (сериозно обаче, пише се с О, а наизуст - с У).

Град
    In the middle of Nowhere
    Цитирай Първоначално написано от SweetLuna7
    Окей... Мерси за отговорите. Само да ви кажа, че аз не го наизустявам наистина, това го казах просто за да покажа, че вкъщи наистина го научавам
    Ще пробвам да го Осмислям (сериозно обаче, пише се с О, а наизуст - с У).
    Не сме безгрешни
    Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Цитирай Първоначално написано от nefchi_bs
    Ти не учиш,а зубриш...Има голяма разлика между двете,когато учиш всичко минава през главата ти,за да го усмислиш..Когато зубриш,наизостяваш всичко без да вложиш грам мисъл...Затова имаш 4ки...Никои не те кара да изпееш урока като народна песен,важното е ти да си го обясниш на себе си ..
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

много добре разбирам проблема ти. така е като никой още от самото начало не ни учи как да мислим ...

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Misty91
    много добре разбирам проблема ти. така е като никой още от самото начало не ни учи да мислим ...
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

anonymous546178
    Guest
    от самото начало го учехме... ама са училището е една шибана фабрика за хора целяща да топира мненията и мислите на всички... ама дано всяко чудо е за 3 дена, защото иначе зле. В началото на тази година имахме много проблеми със НОВИТЕ закони, ама след като педагогическия не успя да тича навсякъде, проблеми няма... нито за облекло, нито за храна, нито за прически,пиърсинг и тн.

Голям фен

Re: Концентрация

Здравейте! Такам, имам едно проблемче: Не мога да запомня НИЩО за училище. От което имам и лоши оценки, а съм само 6-7 клас! По това време сестра ми е имала само 5 и 6, аз трябва да получавам само 6, а сега по един предмет ще се радвам, ако получа 4 за срока!
    А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа наизуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
    Та, ако може да ми кажете някакви трикове за по-добра концентрация, докато уча, ще е супер.
    Масово ли е ?Тоест, по всички предмети ли си така ? Опитвай се, когато чуеш нещо да го прикрепяш към вече позната информация и да правиш асоциация с нещо.

Град
    В бурканче Nutella ;дд

Re: Концентрация

А иначе уча доста - обикновено по 1 предмет уча 1 час. Нещата мога да ги кажа на изуст, но докато стигна в училище забравям всичко.
    На изуст - не означава че си си научила. Учи за да го разбереш, не за добри оценки .. Какъв е смисъла от училището иначе ?!
    [size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    В началото на 5 клас и аз учих наизуст..Но сега (7 клас съм) чета урока няколко пъти и си го разказвам..Наистина има коренна промяна м/у двете начини на "учене"
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си