- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МГ "Баба Тонка" - Русе
Дано и ние влезем още от първо класиране,по първо желаниеПървоначално написано от Jo_Ni_To
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
da dano![]()
А откъде си си купила този справочник?Първоначално написано от SmilezZz
Братовчед ми си го беше купил и после ми го даде на мене
Ето и класирането за миналата година:
http://www.rio-ruse.org/files/1_kls.htm
А някой може ли да ми обясни "процедурата" при кандидатстването ? ОТ - ДО..Какво става с нашите заявления,удостоверения (копиетата) и т.н..И как ни приемат ?
Сори за тъпия въпрос - но искам да науча,че съм доста притеснена
Вчера си подадох заявлението и писах само 4-ри желания, като 4-тото го написах само за да има нещо, а останалите са МГ-то
![]()
![]()
Аз написах 8 желания,защото ми казаха,че така имам по-голям шанс да вляза..Иначе аз писах:
- МГ = Биология
- МГ = Информатика
- МГ = Математика
- Христо Ботев = Биология
- В.Левски - Биология с КЕ
- Христо Ботем - Информатика
- ПГИУ = митн. и адм. дейност
- В.Левски = Биология с ЯЕ
А на мен някой ще ми обърне ли внимание ?Първоначално написано от cveteto96
А на мен някой ще ми обърне ли внимание ?Първоначално написано от cveteto96
SmileZzz ти какъв бал имаш??
Diki ти какъв бал имаш и какво си писала на 1 желание?
cvete, ще ти обясня как станаха нещата поне при мен, но съм от Стара Загора.
Отиваш в съотвеното училище-майка, взимаш бланката, сядаш на някой чин и започваш да я попълваш. Във всяко такова училище трябва да има примерни бланки, за да не се объркваш; също трябва да има и списъци с всички училища и паралелки в съотвения ти град. Попълваш ЕГН, входящ номер, точни оценки от изпитите, имена и още някои работи. След това пишеш желанията, като всяко трябва да е изписано с пълното му наименование, например - ГПЧЕ "Ромен Ролан", Стара Загора; Английски език с немски език - но разбира се може да съкращаваш, защото мястото не е много.
Когато си готова, отиваш на мястото където се подават самите заявления (то е също в училището-майка). Там ще ти поискат освен заявлението, и копие на удостоверението за завършен 7 клас, както и медицинско и служебна бележка, но за последните две мисля, че не е задължително Медицинското е ако искаш да кандидатстваш в техникум, а служебната бележка - ако искаш в друг град, но за всеки случай ако можеш се сдобий и с двете, за да ти е спокойно - аз така направих.
След това изчакваш да бъдат написани кодовете на желанията, които си записала, или да бъдат проверени, ако си ги написала предварително.
След това те записват ръкописно в една голяма книга и....... това е. После се надяваш да си приета! Успех!!!
Балът ми е 34,606, но мисля, че и преди съм го писала.Първоначално написано от fire
Diki molq те кажи какво си писала на 1 място защото не мога да намеря от преди?![]()
Първоначално написано от fire
![]()
![]()
Даже и ти си ми отговорил/а. Гледай по внимателно.![]()
а да извинявай ами на 2?
А данните ни прехвърлят ли се на компютър ?
Първоначално написано от cveteto96
Предполагам, че да, но по-късно (може би когато ни класират), защото когато подавах документи нямаше такова нещо.
Аз вчера си подадох документите и нямаше примерна бланка.Също така трябва да си с родител.
А иначе аз писах само едно желание -АГ.
И аз вчера си подадох документите..Наистина нямаше примерна бланка,а според мен трябваше..Но добре,че бяха сложили списъци на/за училищата..
Хайде...Дано ни приемат от първо класиране на първо желание
Ам искам да попитам DesireToFire, тези шкафчета, за които говорите за всички ученици ли са? Защото един мой приятел каза, че ги е виждал като ходил на последния пробен по бг, но му се сторили много малко. Просто ми е интересно.
Интересен въпрос..Иначе аз доколкото разбрах,щели да бъдат за всички,които искат - като се заплаща някаква цена (май беше 5 лв за цялата година,но не съм сигурна)..Но Наистина DesireToFire* да каже - най-сигурния отговор
Шкафчета наистана не бяха много поне доколкото ги видях, но разбрах, че едно шкафче можело да си го поделят 2 човека, а също така е възможно и тази година да се поръчват още.![]()
Но не съм сигурна.
SmileZzz ти какъв бал имаш?![]()