- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МГ "Баба Тонка" - Русе
а през май ще има ли някакви пробни изпити в МГ
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Май няма точен график кога ще са, но като кажат ще кажа![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Ясно !!![]()
Мерси отново![]()
А в МГ приемат ли ученици,след завършен осми клас ?![]()
Принципно не, но ако се освободи място в някой клас може да се пробваш, но не разчитай на това.
Благодаря![]()
А вярно ли е,че преди да отида в МГ..трябва да си взема час,за да поговоря с директора![]()
И с какво е по-добре да кандидатствам - математика или биология..Защото аз самата не мога да реша - та вие как мислите ?Първоначално написано от cveteto96
Попринцип математиката се води най-добрата паралелка. Препоръчвам ти нея.![]()
Благодаря..Първоначално написано от rockin
Но след това може ли да следвам медицината ?
Да..бяха отговорили в по-предишните страници на този въпрос..Първоначално написано от cveteto96
Оле..Честно..Аз бях пуснала такава тема![]()
![]()
Та..И аз имам въпрос..
Например съм влязла в профил "Математика" - в края на годината ще трябва ли да държа някакви изпити ?
Защото разбрах,че тези,които са в профил "Биология" - правели изпит по биология.. ((мале..Как го обясних само))
Няма никакви изпити нито по биология, нито по математика. Освен ако не е нещо от новата ви програма, не знам за подобни.Първоначално написано от SmilezZz
Въпроса ми не е свързано с МГ,но...
Излязоха ли вече справочниците.. ??
Отново имам въпрос..
Например:
- Влизам в МГ с профил "Биология",но не ми харесва и искам да се преместя в профил "Математика" - възможно ли е това![]()
Ако има празно място мисля че няма да е проблем.Първоначално написано от cveteto96
Благодаря![]()
Абе, щом искате медицина влизайте си с биология, математиката няма да ви свърши работа. И няма никакви изпити, освен по езика.![]()
Вафла..
Предполагам,че няма такова нещо..Но е наистина логично и възмоожно..Първоначално написано от cveteto96
Най-добре е преди да отидеш в МГ да им се обадиш..Ако им нямаш номера виж в сайта им или ми пиши ЛС![]()
Здравейте !!
Имам въпрос.........
На 09.05 бях на пробен изпит по БЕЛ в МГ..Та въпроса ми е: дали ще качат резултатите в сайта им..![]()
Също така искам да попитам:
Например: Не ме приемат с биология,а в някое друго училище и се прехвърлям на второ класиране..Та запазва ли ми се мястото в другото училище или в друга паралелка в МГ
Първоначално написано от cveteto96
Ще заприличате на пълни шашавели ако продължавате с това притеснение и несигурност, там ще вземе да се панирате и да не знаете какво правите. Малко време остана, да, но вие тези матури доколкото знам ги правите във вашите си училища, предполагам сте свикнали. Аз имах уникалния късмет да съм си в моето училище миналата година на изпитите, та ми беше такова спокойно, сякаш си правя обикновено контролно. Като почнеш, така се унасяш, времето е предостатъчно. Вземете нещичко за ядене, пиене /ама в умерени количества, че после../ Хубаво е да си съсредоточен, че аз на изпита по математика като видях и ми призля, наполовината на изпита заебах задачите и почнах да си смятам предполагаемите точки, за които бях сигурна, че са верни, бала, ако имах 3-ка, ей такива.
И това сигурно 10-15 мин.
Едва ли сте толкова малоумни като мен де, но все пак не го правете. Като се прибирах, по пътя ревах като заклана, хората ме гледаха като излязва от лудницата.. Е излях си всичко, почнах да звъня по телефоните на цялата рода.. Големи превземки бяха, ама то тогава си го изживяваш. Прибрах се и висях в сайта на мон и чаках да качат верните отговори, ама като го направиха не смеех 6 часа да погледна.
Като се сетя ми става яко от вълнението де. И по двата изпита очакваш по-малко.Та..отплеснах се. Особено матурата ви по математика, заради тея подписки, петиции и оплаквания до министерството, трябва да е на нормално ниво, да няма такива дивотии. Но даже и да са по-трудни нещата, не забравяйте, че не само на вас ще са по-ниски резултатите, а на всички балът пада.![]()
Пък и по мои наблюдения, точно вас двечките SmileZzZ и cveteto96 съм сигурна, че ще ви приемат. По мое време, с 4 по математика, което си беше постижение тогава, и 4 по бел, в което съм сигурна, че ще изкарате повече де, си вътре. Та, спокойно..Гарантирам, че ще стане. Вие го изкарвате сякаш за тази гимназия и паралелка ви трябва кой знае какъв бал. Е нали в Търново е подобно.
А работа с второто класиране и пазенето на място, така е, пазят, но в по-нежеланото училище. Но и без това, важи за всички паралелки в гимназията. Ако бала ви примерно не стига за биология, и в математиката няма да ви приемат. Така стане ли отивате в училище по-долно желание, пишете се за 2ро класиране, те ви пазят място и се пробвате отново за 1вото желание.![]()
Все пак ще питате като излезе 1вото класиране някой учител там, но съм сигурна, че дотам няма да се стигне.
..Успех.
![]()
cvetinka95
Благодаря ти адски много за подкрепата..Дано ни приемат..Естествено и всички други кандидатстващи още от първо класиране..
Да,то не е много висок бала (минималния е някъде към 25 сигурно),но все пак притеснението е в повече..
Иначе отново ти благодаря за подкрепата
^
Намери ли вече справочници за приема?
Аз разгледах сайта на МГ-то, много подробна информация имаше, хубаво направено, а и от снимките материалната база изглежда идеално.![]()
Иначе, нямах си работа и прегледах от миналата година баловете за Русе и специално за паралелката биология средния беше към 28 и нещо, а имаше и 26 и нещо..Така че..![]()
Странно ми се стори, че на математиката бала беше доста по-висок средния, пък обикновено сякаш е обратното.![]()
По-голямата конкуренция ще са момчетата, те са с по-високи балове /тези, които кандидатстват с биология само де/, но пък ще са само 4-5-6 на брой в класа сигурно.
Ако има нещо, питай, че и аз само като си припомних, ми стана едно такова хубаво, въодушевих се.![]()
охх ако си твърдо решена,че искаш там влез(въпреки,че и аз бях твърдо решена,е искам това,но вече като съм в ПМГ биология и химия (сега съм 9 клас) вече най-малко биология и химия ми се учи)
имаи в предвид всяка седмица в 9 клас пишем теми по биология,на които за да имаш 6 трябва да ги знаеш наизуст.Това е лесната част-зубриш,но химията... ако не ти върви чак толкова много по-добре недей да влизаш в тази паралелка.Химията си е химия не може само да я назубриш,трябва разбиране тва онова.В последствие ще разбереш,че и физиката е доста тясно свързана с тези 2 предмета,та ако и тя не ти върви няма да е много добре.
В крайна сметка изводите които си направих за хората които наистина искат да кандидатстват с медицина(аз се отказах още началото на 9 клас ) са,че няма смисъл 5 години да се трепеш за оценки(които са ти много важни,ако кандидатстваш с медицина трябва ти отлична диплома за средно образование.. там хората се борят да влязат със някакви си стотни(освен ако не искаш в чужбина там нещатата са по-различни и по-прости взема ти се оценката от диплоата за средно образование и съответно оценката от изпита по езика за немски-ДаФ,английски-Тойфел,САТ и т.н.))
Та моят съвет е:ако не си сигурна,че можеш да изкараш само 6-ци за дипломата си за средно образование(най-много 1-2 5-ци) по-добре не влизай.Много е натоварващо.По-добре влез в някое училище,в което по-лесно ще си изкараш нужните хубави оценки,а щом имаш желание и воля си учи темите хубаво и ще успееш да влезеш където поискаш после.
От личен опит установих,че тази паралелка е почти безсмислена-подготовката найстина е добра ,но е прекалено натоварваща..нямаш никакво свободно време ако искаш да си отличник..
Обмисли си добре решението!! Ако имаш въпроси питай(може и на лично-даже по-добре ще е там защото не влизам често в този раздел)