.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

ЕСЕ на тема "Човешко е да се греши"

Пичове,имам ЕСЕ по Литература на тази тема,но акъл не ми побира какво да напиша.. :D :D .Имам срок до девети Април да го напиша...ако намерите или измислите нещо напишете го,моля Ви!!! :) :) :)

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Есе – Човешко е да се греши, благородно е да се прощава

Човек е създаден грешен и това е неговата естествена природа.По-лесно е да се греши,отколкото да се прости.Прошката е свързана с качества,които не са лесни за изпълнение и приложение.За да простиш трябва да загърбиш своето самочувствие и егоизъм,това е много трудно,защото човек вижда грешките на другите,а за своите си затваря очите и не ги признава.Както пише в Библията:,,…И защо гледаш съчицата в окото на брата си,а не внимаваш за гредата в твоето око…?”Трудно е когато трябва да простим и да признаем своите грешки,това е така,защото човек за да прости и да поиска прошка трябва да се смири и да признае пред себе си,че и самия той не е безгрешен.Много често човек си мисли,че е простил грешката или обидата на човека срещи него.Съзнателно изрича думата ,,прощавам”,но всъщност когато след време си спомни за тази обида,той продължава да носи огорчение в душата си.Това означава,че той не е простил истински,а се е заблуждавал.Да простиш означава да забравиш,да загърбиш грешката на другия без да търсим равносметка.
    А малко хора биха могли да го направят.Ето защо прошката е божествено качество,трудно изпълнима от обикновения,земен човек.Много често човек си мисли,че е простил грешката или обидата на човека срещи него. Прошката е свързана с качества,които не са лесни за изпълнение и приложение. Съзнателно изрича думата ,,прощавам”,но всъщност когато след време си спомни за тази обида,той продължава да носи огорчение в душата си.Това означава,че той не е простил истински,а се е заблуждавал. А малко хора биха могли да го направят.Ето защо прошката е божествено качество,трудно изпълнима от обикновения,земен човек. Да простиш означава да забравиш,да загърбиш грешката на другия без да търсим равносметка.А малко хора биха могли да го направят. Прошката е свързана с качества,които не са лесни за изпълнение и приложение.За да простиш трябва да загърбиш своето самочувствие и егоизъм,това е много трудно,защото човек вижда грешките на другите,а за своите си затваря очите и не ги признава. Съзнателно изрича думата ,,прощавам”,но всъщност когато след време си спомни за тази обида,той продължава да носи огорчение в душата си.Това означава,че той не е простил истински,а се е заблуждавал.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

www.otkrovenia.com Има мн мн есета и повечето са добри!

ДА,но на мене ми трябва по точната тема,а не по " Човешко е да се греши,божествено е да се прощава"

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    ами то няма разлика бе. Не стига че ти го дават на готово ама и претенции има. ЕЕхх значи! Толкова ли не може да го прочетеш и да видиш за какво става дума. Дори не можеш да напишеш какво мислиш за това, че е 'човешко да се греши'. Баси мързела бе
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

НЕ СЪМ МЪРЗЕЛИВ

не че съм такъв,а просто искам да изслушам няколко различни,за да мога да подбера в моето най-доброто-като за финал ще го побликувам.Аз иначе съм написал,но искам да го обогатя с идеи... :( :)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си