.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 44 от общо 44
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    И ако надуе корема или лепне венерическо заболяване?!
    Ако се касае за сестра ти, така ли ще браниш личното й пространство?!
    Прекалено бързо наскачахте на най-лошия вариант.
    А замисляш ли се защо?!
    Ето ти жив, при това пресен пример как 13 годишна се панира дали е бременна, защото не е искала презерватив, а гаджето й на 14 не я е предупредило за рисковете.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=328270
    Затова ми настръхват косите и съм говорила отдавна с брат ми, обяснила съм му някои работи и съм му обещала, ако има проблем, да ми споделя и да се опитам да му помогна. Отделно съм му казала без шушлек да не действа. И последно- ако го е срам в аптеката да си поиска, ще му купувам аз! Здравето на хлапето е по-важно от личното му пространство.
    Затова и напълно разбирам авторката.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Съгласна съм с другите, че трябва да поговорите за секса. Може да е ужасно и неудобно, но все пак тя е 5 клас и щом родителите ви не са й казали, може да не знае всичко.
    За тези, които казват, че може и да не са верни слуховете - true, true, ама като знаете на колко години го правят вече българските деца (масово 12, 13), каква причина имате да не вярвате?

Предлагам да я заведете на гинеколог...мисля,че ако се разбере че не е девствена не мисля че майка ти баща ти баба ти или който и да било ще останат безразлични.Тогава ще има доста по сериозно наказание.Ти спомена че баща ти неможе да го сплаши-но неможе да нямате някой як роднина или приятел.Момичето ще се "посрами" пред отбраното си общество от приятели-ми преместете я в друго даскало.Но в днешно време е така - 5 клас пушат в градинките с 7 и се натискат...така че нищо не ме учудва.

Голям фен Аватара на a1a2b3v
    Спокойно тя е само на 12, надали ще се стигне дотам. Според мен поговори с нея това трябва да е достатъчно... Вече аз не виждам какво повече, от това можеш да направиш
    "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
    Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
    ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

Град
    around the world !
    Цитирай Първоначално написано от a1a2b3v
    Спокойно тя е само на 12, надали ще се стигне дотам. Според мен поговори с нея това трябва да е достатъчно... Вече аз не виждам какво повече, от това можеш да направиш
    Абе на колкото и да е, не се знае кой как може да я излъже. Това, че ние сме запознати с много неща и гледаме да се предпазваме, не значи, че при всички е така. Повечето нямат грам сексуална култура, но са тръгнали да се шият наляво и надясно. Авторката е права, иска да защити сестра си, 5 клас е все пак, а онзи 8-ми клас.. кой знае какво иска от нея Авторке, опитай се да поговориш по някакъв начин с нея, въпреки че не ми се вярва да те слуша много-много, сигурно си мисли вече, че е голяма и знае всичко. Може би трудно ще спечелиш доверието 'и до толкова, че да ти споделя какво става с тази история. Ако тя самата не иска да поправи грешката си и да 'и влезе малко ум в главата, доста трудно ще я научиш. А вашите правят груба грешка, че не говорят за тези работи. В стремежа си да ви предпазват към такива неща, те ви тласкат точно в обратната посока. Дано имаш успех и не се случи нищо фатално !

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Въпреки, че имам брат на почти 12 години от малък съм го научила, че всичко, което не може да каже на нашите, може да го каже на мен. Говорила съм с него за много неща, дори за секса и то в подробности. Трябва постепенно да изградиш едно доверие в сестра си и да не я клюкариш на ваще (разбира се ако не е нещо важно). Трябва ти да почнеш да й споделяш малко по малко и тя сама ще почне. Само недей да тръгваш да я нападаш и съдиш.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

И аз в 5 клас си имах някакво другарче, с което обаче не сме правили секс( ), даже май и не сме се и целували.

Ако сестра ти е умно хлапе, ще си опича акъла навреме и няма да прави глупости. В противен случай, ако щеш и да я посиниш от бой и да я заключиш вкъщи, тя пак ще намери начин да отиде и да направи това, което стадото я е навило или това, което тя сама си е навила на пръста, че трябва да прави. Тея разговори се водят о време, а не, когато вече ножът е опрял до кокала(въпреки, че в случая е много силно казано).

Re: Сестра ми има "гадже"

Цитирай Първоначално написано от gia_sena_mono
    Здравейте!
    Имам проблем и се чудя как да подходя.
    Разбрах, че сестра ми, която е 5 клас, се движи с някакво момче, което е от 8 клас. Не искам да се занимава, още е малка, и да прави глупости. Родителите ми уж я наказаха да не излиза, но нищо не промениха или по-скоро не се постараха да променят. Не подходиха правилно. А и наказанието да не излезе с децата не е решение. Искам да поговоря с нея, но тя няма да иска да ми каже нищо или да ми сподели. Не искам да върши глупости!
    И днес баба ми каза, че децата, които са от училището на сестра ми, й подметнали, че нещата не са както трябва. Казали й, че влизали в тоалетните. Не знам какво точно правят, но искрено се надявам да не е това, което си мисля. А както знаете хормоните на 14-15-годишните бушуват яката!
    Моля посъветвайте ме как да постъпя!
    Аз ако съм на 20 с най-голямо удоволствие бих отишла при въпросното момченце и бих малко му поприказвала, пък ако не разбира от думи, може и с действияя . А пък колкото до сестра си, общувай по-често с нея и й разказвай разни случки, смейте се заедно и така ..
    .. Бубо, бубо да не стане грубо ? .. Бубаа лази да не те прегазии !? [ musicc ]

Супер фен Аватара на someonerandom
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    И ако надуе корема или лепне венерическо заболяване?!
    Ако се касае за сестра ти, така ли ще браниш личното й пространство?!
    Прекалено бързо наскачахте на най-лошия вариант.
    А замисляш ли се защо?!
    Ето ти жив, при това пресен пример как 13 годишна се панира дали е бременна, защото не е искала презерватив, а гаджето й на 14 не я е предупредило за рисковете.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=328270
    Затова ми настръхват косите и съм говорила отдавна с брат ми, обяснила съм му някои работи и съм му обещала, ако има проблем, да ми споделя и да се опитам да му помогна. Отделно съм му казала без шушлек да не действа. И последно- ако го е срам в аптеката да си поиска, ще му купувам аз! Здравето на хлапето е по-важно от личното му пространство.
    Затова и напълно разбирам авторката.
    Права си,но все пак децата в 5 клас,които не правят секс по тоалетните са доста повече от тези,които го правят.Лично мнение
    Обаче трябва да призная,че има някакъв шанс и щом авторката се притеснява,трябва да проведе разговор със сестра си за секса и възможните последици.Мнението ми,че нищо не правят произхожда от факта,че съм непоправим оптимист,но ще е по-добре да си направила нещо
    А по темата за бащата-не са много момчетата в 8 клас,които няма да се стреснат поне малко от ядосан възрастен човек срещу себе си,а щом този е тръгнал с момиче 5 клас,мнението ми за него не е особено високо,така че според мен може да се пробвате

Ами..защо не поговориш със сестра си.. пък ако не подейства говори с въпроснияи "възлюбен" и му обясни че не искаш да се занимава със сестра ти

Повече от фен Аватара на cw3tty
    Град
    Sofiq

:)

постепенно й говори неща от живота си, за да има чувството, че й имаш доверие говори й за гаджето си (ако имаш такова) или пък си измисли, че харесваш някого и я попитай тя дали харесва някого и така лека полека ще разбереш малко или много след което й кажи нещо от сорта на "е знаеш, че не е хубаво на правите секс толкова малки, защото има много болести и тн " постепенно печели доверието й , дръж се повече като приятелка не като голямата сестра, която всичко знае

Повече от фен Аватара на Melanie
    Ох, мойта сестра е почти на 16, но ако някое момче я докосне да се брои за умрял Много пъти съм й казвала, че съм по-голяма, за да правя грешки и да не й позволявам и тя да ги прави. И тя и да не иска ме слуша Поговори малко с нея..все пак сте семейство, а тя е много малка, така че ще те послушал

Фен
    Град
    Sofia
    Melanie, ама ти сериозно ли!? А твойта сестра кога мислиш, че ще живее? "ако някое момче я докосне да се брои за умрял"- сега и е времето за момче(не момчета) и ако наистина мислиш така, преосмисли си философията, защото има много свестни момчета, които биха карали сестра ти да се чувства добре. А към авторката- в никакъв случай недей да плашиш сестра си със секс, бременност, болести и т.н защото това ще и се отрази много зле по-нататъка като порасне и стане достатъчно голяма за тия неща. Ако говорите за секс представяй и нещата двустранно, без да наблягаш само на проблемите и рисковете, разясни й(ако някой знае къде и-то с удрение моля да ми каже ) всичко, както си трябва. Така е най-добре. А родителите недей да бъркаш. Според мен още няма за какво. Винаги мисли за най-доброто и се готви за най-лошото! мен лично ме съмнява да правят кой знай кво... Айде поздрави и пиши да кажеш какво е станало
    Яжте вафла "Мура", за да ви порасне носа !

Да бе, лесно е така "отиди и му сритай задника; отиди и го сложи на място" ама замислете се как ще реагира малката..

Цитирай Първоначално написано от northernice
    Прати баща си да понаплаши келеша да не се занимава с малки момичета и всичко е 6
    +1
    I believe...whatever doesn't kill you... simply makes you... STRANGER !!!

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Темата е от март...

Мега фен Аватара на fear4o
    Град
    sf
    Цитирай Първоначално написано от Melanie
    Ох, мойта сестра е почти на 16, но ако някое момче я докосне да се брои за умрял Много пъти съм й казвала, че съм по-голяма, за да правя грешки и да не й позволявам и тя да ги прави. И тя и да не иска ме слуша Поговори малко с нея..все пак сте семейство, а тя е много малка, така че ще те послушал
    Пфф ти мислиш, че ще те слуша? Я си спомни ти каква си била на тея години и дали си слушала родителите ти!
    Сестра ми е на 14 и не само, че не ме слуша като и говоря ами и ми се отваря! Обаче тя по-скоро на майка ми споделя а оттам и аз научавам разни работи!
    Иначе по темата:освен да започнеш малко по малко да я образоваш на тема секс и да я предопредиш за рисковете и болестите и т.н. и междувременно да подметнеш нещичко за връзките и момчетата друго не се сещам!
    thegreenzombie- ma lil' sis
    Цитирай Първоначално написано от dinqta
    за растеж на ръста
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota
    заразени вируса.

Град
    Roma, Italia
    Опитах се да й говоря за по-общи неща и да я питам за д аразбера това онова. И на луда се првих за някои неща. Честно казано не получих много пълни и смислени отговори.Явно наистина се притеснява да каже, каквото и да било. Лапешка му работа, но до къде може да стигне тази лапешка работа?
    Две хубави очи. Душата на дете
    в две хубави очи; - музика - лъчи.
    Не искат и не обещават те...

Голям фен Аватара на Callisto
    Според мен подходът ти е много грешен. Лично при мен баща ми разговаря с мен като с приятел, на висок глас обявява "Аз не съм ти просто баща, аз съм ти приятел" и се гордее с това. Винаги разговаряме съвсем открито, дава ми съвет, но винаги ме оставя сама да реша как да постъпя. Естествено аз го слушам, понеже се е държал добре с мен и това доказва, че може да мисли разумно. Препоръчвам ти със сестра ти да седнете и съвсем приятелски да си поговорите без да си налагаш мнението, понеже за разлика от баща ми, майка ми просто идва, почва да ми крещи, да ми заповядва и да си налага мнението и много ясно даже и да не го искам ще се направя на магаре на пук на нея и всичко и няма да я послушам.
    Поговорете, сподели и опита си, но не се налагай. Родителите ти правят грешка като се налагат така и я наказват. По този начин един ден тя ще започне да се бонтува и ще я испуснете.
    Доведената ми сестра правеше подобни глупости навремето. Тя е по-малка от мен, но ако има проблем тя винаги идва при мен, понеже знае, че няма да я съдя, а ще я изслушам и ще се опитам да и помогна. Опитай и ти!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си