Авторке, виж какво. Няма какво да се сърдиш на мен и на колежката kalpazanka. На 12 години с какъв акъл въобще си пуснала на 14 годишен? То е ясно какво иска - секс. Второ, може ли да тръгне да правиш секс и да не пуснеш един сърч в нета с тая дума. Как може да разчиташ на няк'во "опитно" 'лапе на 14 да може да се контролира и въздържа? Презерватив? Какво значи не знам, че има? Това е все едно да си жадна и да не знаеш какво е вода.
Както и да е...
Цикъл имаш ли изобщо?
Ако нямаш не си бременна много ясно. Ако имаш, си кажи дните на kalpazanka да ти сметне или ти самата си сметни овулацията.
Ако мислиш, че е свършил в теб и имаш цикъл кажи на майка си или му кажи да ти даде 30 лева и ходи си купи Ескапел. На 12 години на дали ти си гледа дете. А като гледам все още нямаш потенциала да го отгледаш - твърде си малка и безрасъдна още.
И няма да е зле от тук нататък да ползваш презерватив, защото можеш да лепнеш хиляди болести и най-лошото - СПИН.
Ако си с постоянен партнъор, тогава може да се замислиш за противозачатъчни, за да се отървеш от презерватива, но доколкото знам тези хапчета не са много полезни за организма ти.